Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 8. dec. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 8. dec.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Mladiči so razočarani, ker Ladi ne bo opravil obreda z ognjem. Izgubil je namreč čarobne kamne. Dimitri se spomni, kaj bi lahko naredili. Šli bodo poiskat čarobne kamne za Ladija.

Druščina na terasi opazi slastno klobaso in Morf skuje načrt, kako bodo prišli do nje. Vendar je to bolj zapleteno, kot je sprva videti. Kdo bo našel rešitev?

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Tudi občina Jeklenice podeljuje nagrade za posebne dosežke in za osebnost leta. Glavna organizatorka je kajpak županja Irma. Tokrat je zadeva še posebej zanimiva, saj je za nagrado nominirana tudi Anja. Irma želi, da spremlja Anjo na svečano prireditev prespektiven mladenič Nandi. Anja pa bolj razmišlja o Miletu. Medtem, ko se med Nandijem in Miletom razvnema prava vojna za mesto ob Anji, izrazita željo po udeležbi na prireditvi še Boro in Mojca. Irma hoče storiti vse, da se ji pred občani ne bo treba kazati v zanjo tako neprimerni in neugledni družbi. Kar pa človek obrača, Boro obrne. Primeren kandidat za osebnost leta je lahko namreč tudi pošten gostinec, ki v Jeklenicah skrbi za razgibano družabno življenje…

Stane se pogovarja po telefonu s pomembno osebo. Ta želi, da mu Stane nekaj prebere iz nekega pisma. Stane pa nima pri roki očal, zato prosi Mileta, ki je slučajno v bližini, naj mu pomaga pri branju. Na Stanetovo presenečenje Mile bere kot ne preveč nadarjen prvošolček. To opazi tudi Irma in Stane ji mora prvič pritrditi, da Mile in Anja morda le nista za skupaj. Stane obrazloži problem tudi Anji, ki sprva ne more verjeti, da Mile skorajda ne zna brati. Ko pa se v Miletovo neizobraženost prepriča še sama, sklene, da bo postala njegova učiteljica v pravem pomenu te besede...

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Tedenska oddaja Tarča se ob četrtkih posveča najbolj aktualnim temam. Izhodišča za pogovor so poglobljeni raziskovalni prispevki naših novinarjev, za pojasnila in komentarje aktualnega dogajanja pa v oddajo vabimo poznavalce in pristojne.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Dobro stoletje po tem, ko je potonil, Titanikovo železno telo resno ogrožajo bakterije, ki ga počasi razjedajo. V dokumentarni oddaji strokovnjaki pojasnijo, kakšna usoda čaka razbitine znamenite čezoceanke. O svojih raziskovalnih odpravah k Titaniku pa v oddaji priča tudi sloviti filmski režiser James Cameron.

TITANIC, INTO THE HEART OF THE WRECK / Francija / 2020 / Režija: Thomas Risch

Invalidi so veliko bolj kot povprečni ljudje deležni diskriminacije in socialne izključenosti, prav tako so velikokrat izpostavljeni revščini ter slabšemu družbenemu in ekonomskemu položaju. Zato smo ob mednarodnem dnevu invalidov, ki ga zaznamujemo 3. decembra, oddajo Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu 2. decembra ob 15.25 na Prvem programu Televizije Slovenije, posvetili prav njim. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- Nataša Pirc Musar szlovén és Novák Katalin magyar köztársasági elnök látogatása a Muravidéken;
- A jóság hívó szava – jótékonysági rendezvény;
- Muravidéki magyar szavalóverseny;
- kiállítás Kiss István György pásztorfaragás-gyűjteményéből.

Vsebina oddaje:

- predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in predsednica Madžarske Katalin Novák na obisku v Prekmurju;
- Klic dobrote – dobrodelna prireditev;
- Prekmursko madžarsko tekmovanje v deklamiranju;
- razstava iz zbirke pastirskih rezbarij Istvána Kissa Györgya.

Je igranje videoiger lahko tudi konjiček za starejše ljudi? To bosta raziskovala najstnica Ivona in 60-letni Bojan, ko se bosta skupaj podala v kockasti svet igre Minecraft. Ivona bo Bojana poskušala naučiti, kako v igri najde svoj prvi diamant.

Tim igra videoigre, Izidor jih ne. Da bi srednješolska prijatelja imela še eno skupno dejavnost, se Tim odloči Izidorju pokazati zabavno igro Fall Guys. Bo igra, kjer kot prikupni fižolčki tekmujemo brez milosti, Izidorja pritegnila?

Raziskovalce je zanimalo, kakšna so stališča osmošolcev iz različnih držav na področju državljanske vzgoje. V Infodromu o tem, zakaj so jih rezultati presenetili in kaj o tem mislijo devetošolci na Osnovni šoli Kašelj. Podrobno pod lupo smo razložili, kdo so trije dobri možje - Miklavž, Božiček in Dedek Mraz. Za vas smo poizvedeli, od kod prihajajo in zakaj. Obiskali smo tudi osnovni šoli Koper in Šmarje pri Kopru ter se udeležili njihovih božično-novoletnih bazarjev, ki so značilni za ta čas. Otroški poročevalec Jaka pa je pred mikrofon povabil Lucijo Selak, pevko v ansamblu Saša Avsenika

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Za današnji čas je značilna epidemija osamljenosti, čeprav večina prebivalstva živi v gosto naseljenih mestih. Prijateljstvo je zveza, ki je enako pomembna kot partnerska in ki dokazano pripomore ne samo k boljšemu počutju, ampak tudi k boljšemu telesnemu zdravju. Prijateljstvo znižuje stres, krvni tlak, zmanjša celo možnost za srčni infarkt. Več o prijateljstvu in zakaj je zelo dobro imeti dobrega prijatelja, v oddaji Ah, ta leta!

Mesto obišče psička Premišljenka, a se kuža Vihravček na zabavi na snegu počuti odrinjenega.

avtor glasbe: Jože Privšek
avtor besedila: Frane Milčinski Ježek

Razlike nas določajo in delajo življenje zabavno. Tako kot v sloviti Privškovi popevki, ki jo poznamo tudi v dveh različicah besedila. Poznavalec slovenske glasbe Patrik Greblo na sloviti “žičnici na Stražo”, omenjeni v skladbi, osvetli razgibano življenje različic te popevke: prvič sta jo na Jugoviziji (jugoslovanskem izboru za pesem Evrovizije) leta 1961 sicer zapela Stane Mancini in Marjana Deržaj, pozneje pa je pesem dobila še eno bolj nagajivo različico, ki sta jo zapela Neca Falk in Alfi Nipič.
O tem, koliko resnice o uspešni zvezi je povzete v navihanem Ježkovem besedilu, pa bo tekla beseda pri partnerski terapevtki. Je različnost recept za uspeh?

Vrhovno sodišče je sredi novembra razveljavilo še eno odločitev sodišč nižje stopnje in samo razglasilo pogodbe med komitenti in bankami za nične. Preverili smo, kaj prinaša odločitev o ničnosti pogodbe in kakšne možnosti imajo tisti, ki menijo, da so jih banke s sklenitvijo posojila v frankih zavedle. Ali uporabnike zavaja tudi podjetje Meta? To je uvedlo naročnino za uporabo Facebooka in Instagrama brez oglasov. Še naprej ponuja tudi brezplačno različico z oglasi. A v resnici ni nič zastonj, opozarjajo v evropskih potrošniških organizacijah. Pri "brezplačni" različici uporabniki plačujejo s svojimi podatki, poudarjajo. V oddaji tudi o aromi mentola v elektronskih cigaretah. Prenovljena tobačna zakonodaja jo je najprej prepovedala, potem pa se je aroma znova znašla na seznamu dovoljenih. Je prevladal zdravstveni ali finančni vidik?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V nocojšnji Kulturi med drugim o novem projektu Izidorja Leitingerja in Karmine Šilec Op.1: homo faber v mariborskih Minoritih in pregledni razstavi Aleksandre Vajd, mednarodno priznane v Pragi živeče slovenske umetnice, ene najpomembnejših ustvarjalk na področju sodobne fotografije, ki se predstavlja v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zadnja studijska oddaja V petek zvečer gosti Čuke, Moniko Avsenik in Gašperja Riflja, Ansambel Unikat, obiskali so nas Fehtarji, Il Divji in Eva Černe Avbelj.
V rubriki NaGlavo sta v pesmi Bela snežinka združila moči dva enkratna pevca; Luka Sešek in Samo Kališnik. Vsi naši Diamanti pa pravijo Bog ne daj, da bi crknu televizor. Diamanti, ki so kar 6 televizijskih sezon skrbeli za izjemne izvedbe vseh 600 glasbenih izvedb pesmi so Miha Gorše, Martin Juhart, Lovro Sadek, Mike Orešar, Jure Rozman, Maj Vlašič, Goran Sarjaš, Dejan Korenak, Tomaž Boškin, Goran Moskovski, Nejc Tratnjek ter Sara Lamprečnik in Lucija Marčič.
DJ Melani gosti Stello.

Sklad "GLASBENIK SEM" Zveze prijateljev mladine Slovenija podpira mlade, ki se znajdejo v težkih razmerah in jim pomaga pri njihovem glasbenem razvoju. Tokrat med drugim zbiramo tudi za mladega violinista, ki živi z mamo samohranilko in bratcem, katerim situacija doma ne omogoča nadaljnjega šolanja. V zadnjem dobrodelnem kvizu nam bosta pomagala voditelja kviza Male sive celice Juš Milčinski in Rok Škrlep, njima pa udeleženca kviza iz lanskega leta, Filip in Nace Maležič.

Veseli bomo podpore naših gledalcev s sporočilom DARILO5 na 1919.

V tokratni oddaji Na lepše izpostavljamo nočni ogled Sevniškega gradu, kjer se ob soju več kot sto prižganih sveč, odkriva zgodbe nekdanjih žensk, ki so s svojim delovanjem zaznamovale grad tekom stoletij. Obiskali smo prenovljeni Vodovodni stolp v Brežicah, ki za nekaj metrov presega povprečno višino vodovodnih stolpov v svetu, ki znaša 40 metrov. Brežiški stolp kot spomenik tehniške in kulturne dediščine, je celo naveden na seznamu 43 slavnih vodovodnih stolpov na svetu, ki še stojijo v Sloveniji, Kanadi, na Hrvaškem, v Angliji, Združenih državah Amerike, Indoneziji in na Slovaškem.
V oddaji tudi zgodba o Mozirskem gaju, ki po avgustovski vodni ujmi, v kateri so utrpeli precej škode, z decembrom znova odprli vrata. Za obiskovalce so pripravili praznično Božično bajko z 1,8 milijona lučkami, ki bodo sijale do 7. januarja. Mozirski gaj so po poplavah s pomočjo gradbene mehanizacije in številnih prostovoljcev očistili mulja in vode, uspeli so popraviti uničeno infrastrukturo, urediti poškodovane sprehajalne steze in na novo zasaditi nekaj cvetličnih gredic. Tudi na letošnji Božični bajki Slovenije se bodo obiskovalci lahko sprehodili med tematskimi vrtovi in v vsakem kotičku parka začutili praznično vzdušje ter skupaj z vodstvom gaja delili tudi hvaležnost, da so jih lahko po avgustovskih katastrofalnih poplavah tako kmalu ponovno povabili v njihov park.
Priprave na zimsko sezono so v polnem teku, izbrana slovenska smučišča pa bodo letos prvič zagnala tudi posodobljene naprave. Ekipa Na lepše je obiskala Vogel, kjer so z zadnjo investicijo v kar devet slovenskih smučarskih centrov, financirali gradnjo panoramske krožne kabinske žičnice Zadnji Vogel. S kabinsko žičnico se bo tako letošnjo zimo lahko vozilo do deset ljudi, kar je bistveno več, kot jih lahko prevozi trenutna stara dvosedežnica.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Cikel filmov Larsa von Trierja: Avantgardna drama o dobroti in zlu z Nicole Kidman v eni najboljših vlog v njeni karieri

Mlada ženska Grace se na begu pred mafijci zateče v majhno skupnost Dogville sredi Skalnega gorovja. Na pobudo Toma, samooklicanega predstavnika mesteca, ji prebivalci ponudijo zatočišče v zameno za pomoč pri njihovih delovnih obveznostih. A v teku časa od Grace pričakujejo vse več uslug, ki jih ona vse težje obvladuje, moški pa jo začnejo okrutno nadlegovati. Ko jo skoraj izsledijo, prebivalci zahtevajo še več v zameno za skrivanje. Grace spozna kruto dejstvo, da je dobrota zelo relativna.

Film je prejel zlato palmo v Cannesu in več deset drugih prestižnih filmskih nagrad, med drugim za najboljši danski film (bodil) in najboljši film (evropska filmska nagrada).

Izvirni naslov: DOGVILLE / Koprodukcijski film, 2004 / Režija: Lars von Trier / Igrajo: Nicole Kidman, Paul Bettany, Lauren Bacall

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V nocojšnji Kulturi med drugim o novem projektu Izidorja Leitingerja in Karmine Šilec Op.1: homo faber v mariborskih Minoritih in pregledni razstavi Aleksandre Vajd, mednarodno priznane v Pragi živeče slovenske umetnice, ene najpomembnejših ustvarjalk na področju sodobne fotografije, ki se predstavlja v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov