Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 17. dec. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 17. dec.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Kužki v telovadnici igrajo z zelo pretkanimi nasprotniki, ekipo gepardov iz Lisaste gmajne. Če si ne bodo znali poiskati prostora, da bi podajali in streljali na gol, jih bo to morda stalo zmago.

V lopi se pojavi skrivnostni zvok in Betkini mladički so nemirni in nočejo zaspati. Mama miška se odpravi raziskovat. Je za zvok kriv krogličar Franci, ki vadi step? Ne. Morda polž Saško, ki meditira? Tudi ne. Betka se vrne v gnezdo in miri svoje malčke. Nato pa – ačih! – razkrije, kdo stresa lopo s svojim kihanjem.

Mali Huhu ne uboga in ostanke hrane po kosilu zmeče kar v odtok. Zaradi tega se cevi zamašijo in v stanovanju je pravcata poplava. K sreči se prav tedaj na postajo pripelje gospa Odtokar iz Indije, ki popravlja cevi, in pomaga stvari spraviti v red. Huhu zbere pogum in prizna, da je vse skupaj zakuhal on.

Slaba novica. Okova čreda se je preselila in zdaj je igrišče predaleč od njegovega doma. Nič zato. Mladiči bodo morali najti novo igrišče. Najdejo ga blizu Anansijine kolibe, vendar ni najboljše.

Ljubozver se našemi v superjunaka, a s svojimi vragolijami drugim skoraj pokvari zabavo.

Pok in Pak pomagata opici sanjavki, ki je od nenehnega bedenja na smrt utrujena. Namesto nje obplujeta vso zemeljsko oblo in čarobni mesečev prah raztreseta vsepovsod, da se otroci zazibljejo v sanje.

Na Balončkovem je dan za kopanje! Ko maček Smuk po nesreči poplavi dvorišče z milnimi mehurčki, morata Žarko in Živa ustaviti mehurčke, preden povsem prekrijejo kmetijo. Pri tem se pošteno umažeta.

Cmokci v igralnici odkrijejo baterijsko svetilko. Raziskujejo, kako nastajajo sence. Ko Rumeni cmokec svetlobi približa nekaj velikega, se začne zabava.

Cofku se dan slabo začne: spotakne se ob igrače, polije med, Rina ga pusti na cedilu ... Kot da je iz postelje vstal z napačno nogo! Se bo mu dan drugače zasukal, če bo poskusil vstati z drugo?

Na kmetiji Jajčni grič zmanjkuje prostora … Kam naj nastanijo piščance?

Pip, Poka in Zak se veselijo iger na snegu in prepričujejo Francko, naj se jim pridruži. A Francka na sebi ne prenese snega, ker je moker in mrzel. Pip in Poka ji obljubita, da bodo pazili nanjo, in Francka pristane. Prešerno se zabavajo, kepe frčijo z vseh strani in ena zadene tudi Francko. Potrta se umakne v igralnico. Pip, Poka in Zak se ji gredo opravičit. Francka verjame, da je niso nalašč okepali, in prizna, da je kepanje zabavno, če le sneg ne bi bil tako mrzel in moker. Pip in Poka se domislita, da se lahko obmetavajo tudi s papirnatimi kepami. Zabavno je, ne zebe jih, pa še mokri niso.

Mili in Moli odkrijeta gnezdo s tremi jajci. A eno izmed njih kasneje najdeta razbito. Mili in Moli sumita, da je tega kriv Hubert. Dekleti se zelo bojita, kaj bo Hubert naredil z mladički, ko se bodo izvalili. A ko pridivja nevihta, se Hubert izkaže za pravega junaka in reši gnezdo.

Reaktivčki na božični večer obiščejo severni tečaj. Toda tam na žalost ugotovijo, da je Velemojster Zafrk ukradel Božičkove sani. Bo Božiček lahko pravočasno dostavil darila? Bo Zafrk poreden ali prijazen? Bo Reaktivčkom uspelo rešiti božič?

Zima je in mraz je Huja spremenil v snežno kepo. Ga bosta Oskar in Ela uspela ogreti?

Pepi so bile počitnice na tujem všeč, zdaj pa je čas, da se vrne domov. Ovčka Olja Pepo zelo pogreša in komaj čaka, da jo spet vidi. Pepa pa komaj čaka, da spet vidi ribico Zlatko ...

Župan prehitro pogoltne hrano in začne kolcati. Kolcanje je nalezljivo in kmalu kolcajo vsi meščani. Vsi, razen superjelena Janija. Samo on lahko pomaga prijateljem in ustavi epidemijo. A kako?

Celestinca bi rada šla na morje in se igrala v Mišjem klubu. Ernest ne mara plaže; tam je vroče in opeče te sonce. Ampak vztrajna Celestinca Ernesta prepriča in prijatelja se začneta pripravljati na izlet. Toda o morju sanjajo tudi drugi, ne le Celestinca …

Ste že slišali za epilepsijo? Zdravnica Mica in Tinko pokažeta, kako v možganih nastane vihar sporočil, ki sproži epileptični napad.

V mestecu daleč na severu Kanade se prebivalci vsako leto ob božiču zberejo na prostem, čeprav tam reže oster mraz. Takrat namreč izpod neba priletijo darila. Iz letala jih raztrosi dobri mož s pomagači. Je to Božiček s svojimi palčki? Kaj pa, če bi komu na tleh kaj padlo na glavo in bi se poškodoval? Vladna uslužbenka sklene, da bo obdarovanje prepovedala, saj mora biti varnost vedno na prvem mestu. Ji bo uspelo?

Plazilska vez
Ga. Currie išče domačo žival za svojega vnuka Treka. Biti mora sorodnik plazilcev. Zboji se že, da bo morala posvojiti kačo ali želvo, toda ko z Dano dobro razmislita, ugotovita, da so najbližji sorodniki dinozavrov kar prikupne ptice.
Trije dinozavri in mladiček
Dana se prelevi v edmontozavrovega mladiča, da bi opazovala dinozavrsko mamo. Kmalu pa zanjo ne skrbi le ena mama, ampak kar tri. V živalskem svetu si samice večkrat delijo delo, pa tudi pri ljudeh ni veliko drugače. Tudi Dana, Sara in mama prej opravijo naloge, če stopijo skupaj.

»Vse preizkušajte in kar je dobro, obdržite. Zla, pa naj bo kakršno koli, se vzdržite.« (1Tes 5,21-22)
razmišlja MOJCA KEPIC

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu; čim bolj celovito poskušamo osvetliti verske prireditve in ustanove ter različne verske dogodke. Spremljamo umetniško ustvarjanje z religiozno tematiko. Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami - pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic.

Predstavili vam bomo dva zanimiva projekta, Izročilo Brkinov in Krasa, ki prikazuje lokalne dediščinske obrti in običaje Brkinov in Krasa in projekt Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, ki ozavešča o pomenu čiste pitne vode in premišljenem vključevanju le-te v turistično ponudbo. Skupaj bomo prelistali zelo zanimivo monografijo. Ob 150- letnici zadružništva pri nas je Zadružna zveza Slovenije izdala knjigo Zgodovina zadružništva na Slovenskem od leta 1856 do leta 1992. Prvič v vsej zgodovini je na podlagi arhivskega gradiva zgodovina zadružništva strnjena v znanstveno publikacijo. Času primerno se je kolegica Sabina tokrat odpravila na Idrijsko- Cerkljanski konec in preverila gastronomsko dediščino tega območja. Začeli pa bomo z zanimivo temo o pogozdovanju. Ali je pogozdovanje v požaru uničenih gozdnih površin res neustrezno, glede na to, da se Kras vedno bolj zarašča? V Parku Škocjanske jame menijo, da je čas za vračanje suhih kraških travnikov, ki omogočajo obstoj vrste zavarovanih rastlinskih in živalskih vrst. V sežanski enoti Zavoda za gozdove odgovarjajo, pogozdovanje je rešilo Kras, ki je bil tisočletja gol. Vrnila se je prst, vrnilo se je rastje, vrnila se je narava. Kdo ima prav?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V petek zvečer ponuja vpogled na izjemnih 6 televizijskih sezon skozi spomine sodelavcev oddaje in glasbenih gostov oddaje.
Še malo bolj spoznamo Diamante, humoriste, voditelja in avtorja oddaje. Svoje spomine so z nami delili tudi mnogi glasbeniki, ki so televizijski oddaji, gledalcem in seveda glasbenem svetu v zadnjih treh letih pustili neizmeren odtis: Nina Pušlar, Nuška Drašček, Eva Černe Avbelj, Nika Zorjan, Jan Plestenjak, Magnifico, Rok Lunaček, Vili Resnik, Miran Rudan, Alfi Nipič, Marko Vozelj, Jože Potrebuješ, Gregor Ravnik, Kvatropirci in mnogi drugi.

Nepozabno popotovanje mladega dekleta in belega leva po južnoafriški savani

Družina 10-letne Mie se preseli v Južno Afriko, kjer začne upravljati kmetijo z levi. Pretres ob selitvi ublaži dekličino prijateljstvo z malim levom po imenu Charlie. Čez tri leta Miino življenje znova pretrese nepričakovana novica, saj odkrije, da je njen oče prikrival skrivnost. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da z njim pobegne. Prijatelja se znajdeta na popotovanju po južnoafriški savani v iskanju kraja, kjer bi Charlie znova lahko svobodno živel.

Film so snemali tri leta in v tem času spremljali odraščanje tako Mie kot belega leva. Tega je zaigral lev po imenu Thor. Strokovnjak za leve Kevin Richardson, znan tudi kot levji šepetalec, je nadzoroval celotno produkcijo filma, pri čemer so bile lahko v stiku z levom le tri osebe – Daniah De Villiers (ki je zaigrala Mio), Ryan Mac Lennan (ki je zaigral Miinega brata) in Kevin Richardson. Lev Thor ter njegovih pet bratov in sester še vedno živi skupaj na posestvu, ki je v Richardsonovi lasti, zahvaljujoč skladu, ki ga je ustvarila produkcijska ekipa. Film so snemali v Južni Afriki v rezervatu Welgedacht Reserve, 40 kilometrov od Pretorie.

Izvirni naslov: MIA ET LE LION BLANC / Francoski film, 2018 / Režija: Gilles de Maistre / Scenarij: Prune de Maistre, William Davies, Gilles de Maistre / Igrajo: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pip na vrtu razvršča igrače, medtem pa prideta mimo Francka in Poka. Francka je takoj pripravljena pomagati. Igrače bo razvrščala v dve škatli: tiste v prvi bo Pip obdržal, one v drugi pa zavrgel. Pip je navdušen, Poka pa se težko loči od igrač, saj ima bujno domišljijo in bi se še z vsemi igrala. Pipu bi rada dokazala, kako zabavne so lahko zavržene igrače, pa nehote prevrne škatlo in ves Franckin trud se sesuje v prah. Pip ji očita, da je le v napoto, in Poka se užaljena zateče na igrišče. Ko so vse igrače razvrščene, Pip ne ve, kam bi s škatlama. Francka se hitro znajde in odpravita se k Poki. Pip se ji opraviči, ker je vzkipel, in Pokina domišljija spet lahko razpre krila.

Bernarda in Jože pred državno proslavo ob prihajajočem dnevu samostojnosti in enotnosti gostita Roka Goloba, avtorja glasbenega dela proslave. V goste prihajajo še: igralca nanizanke Življenja Tomaža Kajzerja, ki se januarja vrača na TV Slovenija, Katarina Čas in Matija Vastl ter naša novo izbrana predstavnica na Pesmi Evrovizije Raiven. V zabavnih grah se tokrat pomerita voditelja Malih sivih celic Juš Milčinski in Rok Škrlep. Na glasbenem odru se predstavlja skupina KiNG FOO s pesmijo Once & Forever ter Matjaž Kumelj in Ladybugz s priredbo praznične pesmi Jingle Bells.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Speleolog Josef Häberle z usodnimi poškodbami glave leži globoko v jami Riesending blizu Berchtesgadna. Več sto reševalcev čaka na začetek reševanja, toda zaradi velikosti jame in logističnih izzivov se podvig zdi brezupen. Gorska reševalka Helene Rechlin z diplomatsko spretnostjo omili pomisleke in začne eno najzahtevnejših reševalnih akcij na svetu.

RIESENDING – JEDE STUNDE ZÄHLT / Deep Down / Nemčija, Avstrija, Švica / 2022
Scenarij: Jochen Alexander Freydank, Johannes W. Betz
Režija: Jochen Alexander Freydank
V glavnih vlogah: Verena Altenberger, Maximilian Brückner, Anna Brüggemann, Sabine Timoteo,
Beat Marti, Salvatore Greco, Sandy Lopicic, Isaak Dentler

V zadnjo letošnjo oddajo Intervju smo povabili športnega psihologa, profesorja dr. Mateja Tuška. Ne samo zato, ker je to izvrstna priložnost, da pokomentiramo uvrstitev slovenske nogometne reprezentance na evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo prihodnje leto. Ampak tudi zato, ker dr. Matej Tušak svetuje vsem, ki si želijo biti pri svojem delu karseda motivirani in čim bolje delati v skupini. To pa so veščine, ki nam bodo v prihodnjem letu zelo koristile.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

23:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:10
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Drama, Tunizija, leto 2011. To je leto arabske pomladi, ki je »vzcvetela« prav tam. Družina Ben Jusef se vrača domov iz južne Tunizije, kjer je bila na obisku pri sorodnikih. V avtu so Fares in njegova žena Meriem ter njun sin Aziz. Nenadoma njihov avtomobil zapelje v zasedo, pripravljeno za eno od spopadajočih se strani. Pride do navzkrižnega streljanja. Slepi naboj zadene Aziza v trebuh. Vznemirjena starša takoj odbrzita v bolnišnico. Izkaže se, da so dečkova jetra uničena. Takoj je treba poiskati ustreznega darovalca. Seveda se najprej ponudijo starši. Zdravniki opravijo teste; izkaže se, da ima Meriem nezdružljivo krvno skupino, Fares, ki svojega sina obožuje, pa sploh ni Azizov biološki oče. Šok je popoln. Fares se v trenutku oddalji od Meriem, deček pa vse bolj peša ...

A SON / TUNIZIJA | FRANCIJA | LIBANON | KATAR / 2019
Režija: Mehdi Barsaoui / Scenarij: Mehdi Barsaoui / Igrajo: Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri, Noomen Hamda, Slah Msadek, Mohamed Ali Ben Jemaa, Qassine Rawane, Jihed Cherni, Nissaf Ben Hafsia, Karim Kefi, Laroussi Zbidi, Rim Chalbi, Jamila Camara in drugi …

Uživali boste v praznični zimski glasbi Matije Krečiča (Božično jutro) in Andreja Missona (Zvezde žarijo) v izvedbi klarinetista Mateja Bekavca, mezzosopranistke Nuške Drašček, tenorista Aca Aleksandra Bišćevića in Abonmajskega orkestra KD Franca Bernika Domžale. Mate Bekavac velja za enega najboljših klarinetistov v svetovnem merilu, uspešno pa se posveča tudi dirigiranju.

Baritonist Matjaž Robavs in pianistka Andreja Kosmač sta v prijetnem grajskem okolju predstavila samospev romantičnega skladatelja Franza Schuberta. Po skladateljih dunajske klasike, ki so se že pred njim preizkušali v tej glasbeni zvrsti, je prav Schubert obveljal za utemeljitelja in mojstra romantičnega samospeva. Der Winterabend ali Zimski večer je eden redkih samospevov, ki ga je napisal v času svojega bivanja zunaj Dunaja, med obiskom pri družini Pachler v Gradcu. Tam je skladatelj spoznal štajerskega pesnika Karla von Leitnerja, čigar besedilo, ki opisuje toplino in domačnost življenja v majhnem mestu, je uglasbil v tem samospevu.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov