Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 2. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 2. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V Cankarjevem domu se je začel festival Fabula, na katerem so nocoj gostili katalonskega književnika Pola Guascha. Slovenski center PEN je na Trgu republike v Ljubljani organiziral Pesem za Palestino - odprti mikrofon.
V gledališču Koper so v režiji Renate Vidič premierno uprizorili dramo Sirote.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ali ptiči znajo plavati? Kakadudu pravi, da jim ni treba znati, saj imajo krila, s pomočjo katerih vodo enostavno preletijo. Kaj pa ribič Pepe? Hmm … Ptujski otroci so ga povabili v terme, pa noče in noče na pot. Tu nekaj ni v redu. Kaj se plete, boste izvedeli v naslednji oddaji. Pepe, upamo, da ne boš potonil!

Oskar je obdolžen, da je mami uničil risbe. Trojica bo stvar raziskala in rešila skrivnostni primer.

Gospod Lazar potrebuje netivo, da bo lahko prižgal ogenj v kaminu in se ogrel. Mili in Moli odideta nabirat storže, Tom in Jaka pa poskušata naloviti ribe za večerjo. A nikomur ne uspe. Dečka najdeta storže, ki sta jih Mili in Moli nabrali, ter jih poskušata prodati nekomu drugemu. Prijatelji morajo skupaj sodelovati, da bodo gospodu Lazarju priskrbeli netivo in večerjo.

Neli je slepa deklica, ki je prišla v Milijino in Molijino šolo. To je le prvi poskus, da bi videli, ali se bo Neli znašla med sošolci. Mili in Moli se spoprijateljita z novo sošolko, pa čeprav je drugačna. A njihovo prijateljstvo je ogroženo, ker Hubert kar naprej nagaja Neli. Morda Neli zaradi njega sploh ne bo več hodila na njihovo šolo.

Lili in Mimi nas vabita na veselo glasbeno popotovanje, ustvarili bosta pravo zvočne mojstrovine in nas opremili z novim znanjem o glasbi. Zagotovo bosta pomagali tudi Lovru, ki sta mu pošasti Bu in Ba oprali note, zdaj je pred njim le prazen list papirja. Ojoj!

Gaki se sprašuje, kaj je umetnina in kdo umetnik. Ne more se odločiti, katera vrsta umetnosti je njemu pisana na kožo. Bi bil slikar? Kipar? Plesalec? Malinka ob Zofko povabi umetnostno zgodovinarko. Bodo Gakiju pomagali njeni odgovori? In katera črka bo tokrat glavna? Hop, k Zofki!

Ekipa Mahaki ima na svoji šoli sovražnika – ekipo Volkov. Salwi se dozdeva, da člana te ekipe goljufata. Zato se odpravijo iskat dokaze. 6. b razred čaka taborjenje. Seveda pa ne bo lahko, saj so tam vsi elektronski pripomočki prepovedani.

Hardball II. / Avstralija / 2021
scenarij: Guy Edmonds, Matt Zeremes, Catherine Nebauer
režija: Ashton Darren
v glavnih vlogah: Semisi Cheekam, Reannah Handan, Logan Reberger, Erin Choy, Holly Simon, Ella Holowell, Sam Everingham

V 20. oddajo vstopimo s prestopom leta in spopadom uma med Nikoma in Markom iz OŠ Oskarja Kovačiča Ljubljana (rumeni) ter Sofijo, Mihom in Davidom iz OŠ Toma Brejca Kamnik (vijolični). V Hitrih celicah tekmovalci spreminjajo barve kot kuhan rak, premagujejo vojne in ustvarjajo umetne materiale. Vrnejo se v zgodovino Malih sivih celic in hitijo skozi blodnjak labirinta. Rumeni se korak za korakom sprehodijo po glavnih mestih Evrope, vijolični pa se razmigajo na parterju. Kdo se poda na stol četrtfinala in kdo podre letošnji rekord v Hitrih lončkih, OŠ Korena (Bine, Tia, Iva) ali OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava (Nikolai, Luka, Jakob), razkrivajo Male sive celice.


Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Mladi ste pogosto navijači in tekmovalci pri različnih športih, zato smo se pri učencih z Osnovne šole Staneta Žagarja Lipnica pozanimali, kako navijate. Na našem TikToku Čist hudo vas je vznemirila novica o spremembah v noveli zakona o osnovni šoli. V rubriki Podrobno pod lupo zato pojasnjujemo, zakaj še ni jasno, kdaj točno bodo vse spremembe začele veljati. Spoznali smo tudi mladinsko svetovno prvakinjo v smučarskih skokih Tino Erzar, s katero se je pogovarjala otroška poročevalka Tinka. V studiu se je Klari Evi pridružila tudi Metka, tema tokratnih Spletk pa je bila, kako telefoni vplivajo na naše telo.

Kenza, ki še nedavno ni znala izustiti laži, zdaj v laganju prekaša celo Basima, in tako sta po njeni zaslugi pripravljena na akcijo. Pieter izve, da mu je Flo lagala, ona pa ne razume, zakaj je kar naenkrat tako zadržan do nje. Pieter in Basim T. J.-ju sledita do baze rdečih in Pieter pred seboj zagleda prizor, zaradi katerega se mu izmaknejo tla pod nogami.

Flo izve, zakaj je Pieter jezen nanjo, in boji se, da ga bo izgubila. Pietra močno potre odkritje, da je vodja rdečih njegov najboljši prijatelj Souf. Uteho išče pri Moreni. Flo hoče prekiniti prijateljstvo s Pietrom, toda ko vidi, da Pietra grabi panika, se odloči, da mu bo v oporo.

Pieter se hoče Soufianu maščevati, toda Kenzi se zdi, da mu ne bo kos. Flo prepriča, da je Pietrova varnost najpomembnejša, zato mu ta zamolči, da so rdeči spet udarili. Ko se zaradi njih poškoduje Pietrova mačeha, Pieter k sodelovanju povabi še polbrata.

Chester je ujet v zrcalnem labirintu, kjer vedno znova podoživlja zadnje srečanje z Mapplethorpom, zaradi česar se utrdi njegovo prepričanje, da je res on zakrivil njegovo smrt. Za njim v zabaviščni park pride zaskrbljena Violetta in Remus v podobi Chesterja tudi njo zvabi v labirint.

Zajedavci ali paraziti lahko povzročijo neverjetne otekline človeških okončin. Ribi lahko odgriznejo jezik, pri miših lahko vplivajo na njihove možgane, tako da se te ne bojijo več mačk. Paraziti so zelo številna in različna skupina organizmov. Skupno jim je, da živijo na račun drugih organizmov. Le zelo majhen delež parazitov lahko okuži tudi ljudi. Kljub temu veljajo paraziti za nevarne in tudi nagnusne organizme, ki bi jih radi, v nasprotju s številnimi sesalci, pticami, vodnimi živalmi, izkoreninili. Kakšna pa je njihova vloga? Lahko tudi pozitivno učinkujejo na nas, na naše zdravje in druge živali in rastline?

»Vir veselja in povezanosti« je geslo, ki nas vabi, da se v postnem času pridružimo preventivni akciji »40 dni brez alkohola«. Akcijo že 19. leto zapovrstjo skupaj s številnimi sodelavci pripravlja Slovenska karitas.
Z akcijo« Ne pozabimo« pa Slovenska karitas in tednik Družina v sodelovanju z lokalnimi karitas jugovzhodne Evrope pomagajo revnim v Severni Makedoniji, Albaniji, Bosni in Hercegovini in Srbiji.

»Tečaji pridiganja«
Evangelijske cerkve pripravljajo tečaje za pridiganje in pridigarske klube. Poudarjajo pomen umeščanja svetopisemskih odlomkov v kontekst iz katerega so vzeti in prilagajanje pridige ciljni publiki. Pastorja Aleš Lajlar in Todd Hunnicutt sta nam predstavila tečaj pridiganja, ki ga pripravlja mednarodno združenje Langham.

Strokovnjakinja za varstvo manjšin Vera Klopčič je odgovarjala na vprašanja o predlogu zakona o uresničevanju kulturnih pravic Albancev, Bošnjakov, Črnogorcev, Hrvatov, Makedoncev in Srbov v Sloveniji. Obiskali smo »Vintage sejem« na ljubljanskem Taboru, ki je v znamenju 40. obletnice zimskih olimpijskih iger v Sarajevu. O množičnem turizmu v Dalmaciji pa smo se pogovarjali s hrvaškim pisateljem Jurico Pavičićem.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Obiskali smo grad Dvor v Preddvoru in se družili z afganistanskim hrtom Joyem in grofico Anastazijo Preddvorska. Spoznali smo psičko Alvo, ki je v življenje novinarja Gorana Obradoviča prišla kot darilo – premišljeno in zelo željeno. Opozarjamo na abscese pri mačkah in svetujemo kako ukrepati. Spoznavamo barvne različice kraljevih pitonov. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Prihodnjič boste spoznali še enega izmed nominirancev za obrtnika preteklega leta, Steklarstvo Frama, ki je prejelo tudi naziv obrtniški vzor 2023. Poklic avtoličarja vam bodo predstavili dijaki v Tehniškem šolskem centru Maribor, praktično delo pa zaposleni v podjetju Laure, kjer se prav tako zavedajo pomembnosti nenehnega izobraževanja.

Tatjano v šoli seznanijo, da so starši njenih dijakov nezadovoljni z njo in jo želijo zamenjati. Šokirana ob tej novici želi podati odpoved, a jo ravnatelj pomiri in skupaj skujeta načrt, kako bosta nastopila na roditeljskem sestanku. Miki se odloči pomagati noseči Maši in jo pospremi h ginekologu. Ultrazvočni pregled nanj pusti močnejši vtis, kot si je predstavljal. Tatjanin sin Kajetan preseneti starša z novico, da bosta spoznala njegovo novo punco.

Gostje v oddaji Prisluhnimo tišini bodo tokrat glasbeniki, ki jih je na karierni poti zaradi prevelike izpostavljenosti glasni glasbi doletel tinitus – nadležen zvok in piskanje v ušesih. Vabljeni k ogledu oddaje, ki jo namenjamo svetovnemu dnevu sluha, v kateri bodo znanci z glasbenih odrov spregovorili o številnih izzivih, s katerimi se spoprijemajo ljudje s težavami s sluhom.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Na lepše se vrača na male ekrane.

V luči večje promocije kulture in umetnosti predstavljamo ljubljanski festival LUV, ki vabi v goste v prestolnico tudi izven glavne turistične sezone. Kakšne zgodbe skriva Fužinski grad? V katerem izmed ljubljanskih mestnih muzejev se lahko pelješ s starodobnim fičkom? In zakaj je zadnja dežnikarica na Trubarjevi v zadnjih letih postala turistična delavka?

V oddaji tudi več o ljudskih pevcih Jezercih, ki ob Cerkniškem jezeru oživljajo že skoraj pozabljeno nesnovno kulturno dediščino. Na avtentični kmetiji odprtih vrat pa smo okušali ščuko narejeno po stoletnem receptu. Ščuka sicer velja za eno najbolj znanih rib Cerkniškega jezera in ima ravno v tem presihajočem jezeru največje drstišče v Evropi. Sicer pa je okoli jezera speljana tudi krožna kolesarska pot poimenovana po ščuki.

V oddaji tudi neobičajna zgodba vredna nedeljskega izleta. Na Vogrskem je na turistični ogled postavljen skrivni bunker Pr Barabonu. V nekdanjem svinjaku na več stoletni kmetiji je skozi staro kurišče z dvojnim dnom na katerem so med obema vojnama kuhali za svinje (oziroma prasca kot slikovito rečejo na Goriškem) speljan rov v skrivni sobani. V njih so med drugo svetovno vojno Fornazaričevi (nona Olga in nono Peter) skrivali organizatorje NOB na Primorskem in ravno na Vogrskem je bil septembra leta 1943 ustanovljen Narodnoosvobodilni svet za Primorsko Slovenijo, hkrati pa je ravno tu delovala tudi partizanska tiskarna Ančka 222.

Iz skrivnega bunkerja pa sta ustvarjalki pokukali tudi v premalo znan muzej na prostem, ki zadeva zgodovinski turizem prve vojne. Na vojaško tematiko pa se navezuje tudi Muzej sanitete prve svetovne vojne, ki se nahaja v stari mrliški vežici na pokopališču v Renčah. Muzejska zbirka prikazuje delovanje renške vojaške bolnišnice in sanitetni material, s katerimi so zdravili bolne in ranjene vojake v prvi svetovni vojni. Muzej v Renčah sicer ni edini primer, ko se je muzej preselil v prostore mrliške vežice. Muzej Spomni se name v Mirnu, kjer je meja z razdelitvijo pokopališča na dva dela in med dve državi pokazala vso svojo tragičnost, je namreč prav tako postavljen v nekdanji mrliški vežici. Vredno ogleda - domačini namreč radi rečejo, da bomo na koncu vsi odšli “na lepše”.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Sredi dneva je tako peklensko vroče, da se taja celo prodajalna sladoleda!

Dokumentarni film spregovori o starejših in njihovih vrednotah, ki so jih vodile skozi življenje vse do danes, o pomembnem v njihovem življenju. Mogoče imajo mladi drugačne vrednote, hkrati pa potrebujejo starejše, ki jim predajajo izkušnje, modrost. V filmu o vrednotah, ki so jih vodile celo življenje, spregovorijo dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, dolgoletna predavateljica na Fakulteti za socialno delo, upokojena zdravnica onkologinja Metka Klevišar, dr. med., in Rado Kočevar, alpinist veteran. Vsi trije imajo zelo različne življenjske izkušnje, hkrati pa se starosti veselijo in so hvaležni tudi za to doživetje. Naloga družbe pa je, da ustvari okolje, kjer bomo lahko vsi sobivali in kjer se bodo slišali vsi glasovi, od najmlajših do najstarejših, v skupnem svetu.

Za nami sta dve leti ustvarjanja oddaje Ah, ta leta! Bilo je pestro, naporno in tudi zabavno, predvsem pa je bilo poučno. V tokratni oddaji se spominjamo, česa vsega nas je življenje že naučilo: kako pogumno sprejemati nove izzive, graditi zdrave prijateljske in partnerske odnose, v življenje uvesti več topline in dotikov, kako s spoštljivo komunikacijo pomagati obolelim svojcem in še marsikaj. Vendar bi vam radi povedali in pokazali še več, zato bo oddaja Ah, ta leta! od prihodnje sobote, 9. marca, enkrat daljša, z novimi zanimivimi temami, več gosti v studiu in s številnimi navdihujočimi sogovorniki s terena. Ker se naše življenje vse bolj digitalizira, bomo oddajo obogatili tudi z rubriko Ah, ta splet! Katere vsebine bodo v njej predstavljene, nam bo v tokratni oddaji razkrila njena voditeljica Nina Cijan.

V Orleku na Krasu, kjer rada zapiha burja, se narava in arhitektura prepletata v harmonično celoto. Tam stoji edinstven dom, ki je plod ustvarjalnosti arhitekturnega para. Njuna hiša s kraškimi elementi in plezalno steno v notranjosti je energetsko učinkovita in trdna kot kamen, čeprav je zgrajena iz povsem drugega materiala.
V pomladni sezoni smo prikazali zares majhno stanovanje v tristo let stari hiši v središču Ljubljane. Že takrat smo omenili, da so nekdanje veliko stanovanje predelali v tri manjše bivalne enote. Odprli so nam vrata v še eno od teh stanovanj, katerega površina znaša le 30 kvadratnih metrov.
Ko otroci odletijo iz gnezda, je čas za spremembe v načinu bivanja. Nekateri se odločijo za prodajo nepremičnine in spremembo okolja, drugi pa za temeljito prenovo. Kako je nekdaj petsobno natrpano družinsko stanovanje po temeljiti preureditvi zadihalo v povsem novem udobju, vam pokažemo v tokratni oddaji.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V Sloveniji ima težave s čezmerno težo dobrih 18 odstotkov fantov in 16,7 odstotka deklet. Prehranjevalne navade se izoblikujejo že v otroštvu, zato je nesprejemljivo, da se oglasi za živila z neprimernimi prehranskimi lastnostmi pojavljajo celo v otroških revijah, opozarjajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije. Čeprav je ultrazvočni pregled z merjenjem nuhalne svetline za nosečnice že skoraj leto dni brezplačen, se še vedno lahko zgodi, da ga nekateri zdravstveni centri zaračunajo. Preverili smo, zakaj. V oddaji tudi o tem, da vas lahko v nekaterih poštnih poslovalnicah ob plačilu z gotovino doleti visoka provizija. Ta je včasih celo višja od cene storitve. Podrobnosti takoj po Dnevniku, na prvem programu Televizije Slovenija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Joker bo tokrat v svoji druži pozdravil politologa Iztoka Janca z Otočca. Oče treh otrok je častnik v Slovenski vojski, kjer je načelnik za logistiko. Zelo rad smuča, hodi v naravo, poleti pa kolesari. Z družino tudi veliko potujejo. Zaradi njegovega izobraževanja so nekaj časa živeli v ZDA, kamor je se vrnil lani poleti na potovanje ob 20. obletnico poroke. Za svojo super pomoč je poklical na pomoč najstarejšega sina Gregorja.

Ta teden v oddaji Kaj dogaja? o tem, kdo nosi hlače, kdo je odnesel ministrico za pravosodje in koliko prenov železniških postaj še lahko prenesejo slovenski davkoplačevalci. Na terenu smo se pogovarjali z družino, ki študenta šola kar doma, v oddaji pa spet pozdravljamo magistra Baltića, ki se je vrnil z vzhodnih in zahodnih počitnic. Robert Petan se v rubriki s(HIT) tedna sprašuje, zakaj imeti podkast, v politični telenoveli Palomar pa izvemo, kakšne načrte imajo v vladi za pomlad. Naša gostja bo Urša Henigman, urednica in scenaristka oddaje "Prvič", v rubriki Glas ljudstva pa smo obiskali vladni klub komedije, v katerem je tokrat nastopal prvak opozicije Janez J. Na Mali terasi nas bosta navdušili skupini Čaki in Stol, ki bosta predstavili svoj novi hit Stavkamo.

21:35
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Podelitev oskarjev, ki je tik za vogalom, na naših zaslonih obeležujemo s ciklom lanskoletnih nominirancev in velikega zmagovalca. O nepričakovanem kandidatu za zlati kipec, filmu Za Leslie, v katerem igra izvrstna Andrea Riseborough, se v oddaji pogovarjamo s filmsko kritičarko Veroniko Zakonjšek.

Trpka resnična zgodba o breznu alkoholizma in težavni poti v treznost, za katero je bila Andrea Riseborough leta 2023 nominirana za oskarja za najboljšo žensko vlogo.

Leslie je preprosta ženska, mati samohranilka iz manjšega mesta v Teksasu. Nekega dne zadene precej veliko vsoto denarja na loteriji. O njej celo naredijo prispevek za lokalno TV-postajo. Čez čas denarja zmanjka, saj ga Leslie večino zapije, ostalo pa sfrčka za razne neumnosti …

Spet jo srečamo čez nekaj let, ko poišče svojega sina, ki je vmes odraščal pri rejniški družini, saj Leslie ni bila sposobna skrbeti zanj. Prosi ga, naj jo vzame k sebi, saj nima doma, in naj ji posodi nekaj denarja. In seveda obljublja, da bo tokrat vse drugače.

Originalni naslov: TO LESLIE
Leto produkcije: 2022
Država: ZDA
Žanr: drama
Režija: Michael Morris
Scenarij: Ryan Binaco
Igrajo: Andrea Riseborough, Owen Teague, Allison Janney, Marc Maron

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov