Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 17. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 17. mar.

Kljunašev mladiček sanja, da je na travniku. Zleze v vodo, da bi kaj ulovil. Ko se zbudi, ugotovi, da je v svojem gnezdu, pod zemljo, skupaj s svojim bratcem in mamo. Lahko noč, kljunaši!

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Poljska miška Magda zasliši klic pustolovščin. Zvečer bo polna luna, zato sklene, da bo prespala pod milim nebom in si jo ogledala. Še nikoli ni taborila in poiskati si mora primeren kotiček, kjer bo lahko spletla toplo in mehko gnezdo ter po mili volji opazovala nebo. Je na vrtu kdo, ki bi ji lahko pomagal?

Rija in Krokodil nabirata borovnice. Rija skrbno opazuje, kaj počne. Če bo skrivaj jedel borovnice, mu bo jezik pomodrel. Rija v grmovju najde plišastega zajčka. Vzljubi ga na prvi pogled. Kot bi bil že od nekdaj njen. Izkaže se, da ga je izgubila druga deklica, ki ga išče med borovničevjem. A zajčka je našla Rija. Čigav je zdaj ta?

Na Balončkovem zmrzuje, zato Žarko in Živa vse živali naženeta v skedenj. Toda tam ugotovita, da je tudi v skednju mraz! Ko najdeta luknjo v steni, se odločita, da jo bosta zabila. Skupaj bosta poskrbela, da bodo njuni prijatelji na toplem.

Ko Oranžni cmokec pije vodo, mu nepričakovano uide nenavaden in smešen zvok! Tudi drugi cmokci bi radi, da bi se jim kolcalo, vendar Zeleni cmokec ugotovi, da ni tako preprosto, kot je videti.

Danes je na vrsti šolska predstava in sramežljiva Pikica ima strašansko tremo. Med nastopom pa se male pošasti znajdejo v težavah. Bo Pikica zbrala dovolj poguma, da bo rešila predstavo?

Bubi, Bibi in Boni naberejo več sadja, kot ga lahko pojedo, zato se odločijo, da ga bodo razdelili še med druge gozdne živali. V gnezdu je strašen nered in Bubi ne najde košare, v kateri bi raznesli sadje, zato ga položijo kar na ogromen list. Medtem ko iščejo račke, srečajo žirafo. Ponudijo ji sadje, a žirafa ga prijazno odkloni in jim razloži, da se hrani samo z listi, ker je rastlinojedka. Zato sovice iščejo lisjačka, a tudi on zavrne sadje, ker je mesojedec. Končno najdejo račke, ki plavajo pod slapovi. Račke so vsejedke, jedo raznovrstno hrano, zato se razveselijo jagodičja. Očka z žvižgom prikliče sovice domov. V gnezdu navdušeno razlagajo o novih odkritjih pri prehranjevanju gozdnih živali.

Boti se znajde sredi pisane džungle. Razigrani Žonglerko navdušeno žonglira z vsem, kar mu pride pod roke. Tudi Botija si privošči. Razstavi ga na drobne delce in z njimi žonglira. Boti se mora spet sestaviti, da bo lahko zbral vse podatke o njem.

Cofek želi pridelati veliko bučo. Ker je nestrpen, misli, da bo seme raslo hitreje, če ga bo bolj zalil. Zato vodo iz jezera preusmeri na zelenjavni vrtiček. Cofek, pazi na poplavo!

Sredi dneva je tako peklensko vroče, da se taja celo prodajalna sladoleda!

Robot v restavraciji s sadnimi napitki se pokvari. Zmedi misli, da je žejen, in po svoje ima prav. Toda stroji ne pijejo vode. Da delujejo kot namazani, potrebujejo olje.

Pip, Poka in prijatelji prinesejo v park jedi za čiračara piknik. Jasmina Pipu in Poki zaupa škatlo s kolački, ker je doma pozabila čara mrvice. Pip, Poka in Zak se ne morejo upreti skušnjavi in pokusijo kolačke. Tako slastni so, da jih ostane le peščica. Ko zagledajo Francko, ki se vrača, skrijejo škatlo in si izmislijo zgodbico o poskočni žogi, ki da je škatlo skotalila po hribu. Ko jo najdejo, okrivijo požrešno ptico, da jih je pojedla. Francka razreže ostanke in jih ponudi prijateljem. Osramočena Pip in Poka priznata resnico. Francka jima zameri le to, da sta ji lagala. Pip in Poka se opravičita, izrečeta čarovne besede, posujeta razpolovljeni kolaček s čara mrvicami in ga ponudita Francki.

Gospod Lazar potrebuje netivo, da bo lahko prižgal ogenj v kaminu in se ogrel. Mili in Moli odideta nabirat storže, Tom in Jaka pa poskušata naloviti ribe za večerjo. A nikomur ne uspe. Dečka najdeta storže, ki sta jih Mili in Moli nabrali, ter jih poskušata prodati nekomu drugemu. Prijatelji morajo skupaj sodelovati, da bodo gospodu Lazarju priskrbeli netivo in večerjo.

Zafrk Reaktivčkom ukrade pihalnik in z njim odleti. Zmeraj si ga je želel uporabljati, a mu tega niso dovolili. Zdaj pa se bo lahko na mile viže igral z njim. Vsaj tako misli on. Ko Reaktivčki odkrijejo, kje je pihalnik, ugotovijo, da lahko Zafrk poruši jez in ogrozi vse v okolici.

Oskar je neutolažljiv, izgubil je svojo najljubšo sličico kapitana Superfrča. Jo bo našla Ela?

Zdravnica Brina se zgrozi, ko ji sestra Binka pokaže rentgensko sliko očijevega trebuščka. V njem se skriva muca, zato ga mora Brina brez obotavljanja nemudoma operirati.

Egon in Ajda morata pospraviti sobo. Kateri je pri tem opravilu spretnejši? Težko je razsoditi in domislita se izziva. Pospravila bosta gozd in tako se bo pokazalo, kdo se bo bolje odrezal. Pa je gozd res treba pospraviti?

Prihaja pomlad in z njo Ernestovo domotožje po čarabjovskem vetru, ki naznani spremembo letnega časa. Na žalost pa veter ne zapiha do njegovega doma. Celestinca se odloči, da bo poustvarila njegov vonj in z njim presenetila Ernesta. Za pomoč prosi vse svoje prijatelje …

Zdravnica Mica pojasni, kaj se zgodi, če v sečila zaidejo škodljive bakterije. Ves čas nas tišči lulat, kadar lulamo, pa to skeli.

Sovica Uka pride na svet sredi hudega neurja v obmorskem močvirju, prav takrat, ko vihar prekucne drevo, v katerem je doma njen zarod. Pogumno odkoraca zdoma, s seboj pa kotali tudi bratca, ki še ni pokukal iz lupine. Trdno je odločena, da bosta našla mamo, pa tudi če se izkaže, da je ta krokodil ali rakun.

Nedeljsko bogoslužje iz slovenskega narodnega svetišča Marija Pomagaj na Brezjah.

Med sinodo o sinodalnosti je vedno znova slišati, da bi bila nujna sinoda klerikov. Celibat ne opraviči vsega.

Med sinodo o sinodalnosti, ki poteka od leta 2021, je vedno znova slišati, da bi bila nujna sinoda klerikov. Družbene in verske razmere se spreminjajo, zaradi česar je treba službo duhovnika na novo ovrednotiti. Kristusov naslednik ima v vsakdanjem življenju močno avtoriteto, pripisujejo pa mu jo tudi laiki. Zakaj klerikalizem danes duhovnika ovira pri oznanjevanju evangelija?
V Vatikanu je bil februarja simpozij o trajni formaciji duhovnikov z naslovom »Poživi Božji dar, ki je v tebi«. Danes sporna dejanja duhovnikov pogosto pripisujejo celibatu. Je to upravičeno? Kaj se od služabnikov Cerkve po Kristusovem srcu pričakuje danes? O tem pa v oddaji na papeško nedeljo.
V Novem mestu je škof ordinarij msgr. dr. Andrej Saje umestil novega prošta stolnega kapitlja, dr. Janeza Grila. V torek pa smo dobili izjemno delo za naš prostor in čas, nov prevod Svetega pisma. Umetniki za Karitas želijo prinesti z ustvarjenimi deli mir v naše domove, z darovi pa otrokom razseljenim zaradi vojne.

Društvo za varstvo rastlin Slovenije je v Bohinjski Bistrici izvedlo tradicionalno slovensko posvetovanje o varstvu rastlin. V začetku preteklega tedna so se na skupščini zbrali tudi člani Slovenskega združenja za ohranitveno kmetijstvo, ki so ga ustanovili pred 10 leti. V studijskem delu oddaje gostimo dr. Roka Miheliča, predsednika SZOK. Pri Zmrzlikarjevih na Gorenjskem predstavimo vezano rejo goveda. Oddajo zaključujemo s prispevkom o psihosocialni podpori na kmetijah.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Osrednji gost Glasbenega pozdrava je najbolj prepoznavni Štajerec, Alfi Nipič, ki bo slavil 60 let glasbene poti. Alfi je bil ploden tudi v svetu zabavne glasbe, videli in slišali ga bomo v obeh vlogah, ob številnih spominih na glasbeno kariero, katere del je šest dekad.
Na pogovornem kavču se mu pridruži Maša Frece (prej Uranjek), pevka v skupini Chicas, nekdanja Navihanka, učiteljica petja, glasbena pedagoginja, predvsem pa simpatična in iskriva ljubiteljica živali ter narave.
V studiu se nam pridružijo tudi mladi in energični Prebrisani muzikanti ter akademsko izobražena glasbenika in vokalista Eva Černe in Klemen Torkar z ljudsko skladbo, ki sta jo ponovno posnela, tokrat posebej za nas.
Andreju v studiu štrene meša tudi mladi Primorec Sandi Morel, ki obožuje vse goste v studiu, želi postati glasbenik in tudi sovoditelj petkove večerne oddaje. Mu bo to res uspelo?
Urednica oddaje je Ana Benkovič, z voditeljem Andrejem Hoferjem je tudi so-scenaristka, režiser pa bo Aljaž Bastič.

Leta 2015 je Dušan Hren izbral izvajalce slovenske glasbe v oddaji Aplavzi, ti pa so predstavili svoj izbor popularnih skladb.
Tinkara Kovač je izbrala Veter z juga, se spomnila na izjemnega Janeza Bončino Benča in na kolega Rudija Bučarja, odločila pa se je tudi za pesem Round and round, s katero je Slovenijo leta 2014 zastopala na izboru za Pesem Evrovizije.

Španska komična drama: nune brcajo žogo!

Španski samostan El Parral v 90. letih. Dečki brez družin morajo poletje preživeti v internatu. Svoje malodušje preganjajo s potegavščinami. Nato pa se pred tablo v razredu pojavi neortodoksna sestra Marina, vzgojiteljica, ki stvari vzame v svoje roke. Da bi ukrotila uporniške dečke, ustanovi nogometno ekipo in jih nauči igrati spektakularen nogomet. Hkrati izgubljenim sirotam služi kot varuhinja in življenjska vodnica.

Izvirni naslov: LLENOS DE GRACIA / Španski film, 2022 / Režija: Roberto Bueso / Scenarij: Roberto Bueso, Oscar Diaz Cruz, Inma Puig / Igrajo: Carmen Machi, Paula Usero, Nuria Gonzalez

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Vsi prijatelji so v igralnici. Pip izdeluje zmajski kostum, Poka pa pripoveduje razburljivo zmajsko zgodbo, ki jim je navdih za zmajsko igro. Poka bi bila rada zmaj, a Pip meni, da vloga pripada njemu, ker je izdelal zmajski kostum. Tudi druge vloge, ki bi jih rada igrala Poka, so že razdeljene. Ostala ji je le še vloga zapornice. Zlovoljna, ker ne more biti v središču dogajanja, neprestano prekinja in moti igro. Prijatelje spravlja v obup. Prepričujejo jo, naj počaka, da pride na vrsto. Neučakana Poka ne zmore več krotiti jeze in po nesreči strga Pipov kostum. Skesana se umakne z igrišča, da bi ga popravila. Ko se vrne s popravljenim kostumom, se iskreno opraviči. Zdaj dobi vlogo zmajske zdravnice in veseloigra se razigra.

Bernarda in Jože gostita igralca v filmu Zbudi me Jureta Henigmana in Timona Šturbeja, oba sta tudi že prejela naziv vzhajajoča zvezda na mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu. V goste prihaja še radijski voditelj in avtor knjižnih uspešnic Miha Šalehar, ki po knjigi Notranji pir predstavlja še istoimensko gledališko predstavo. V zabavnih igrah se tokrat pomerita pevka Lea Sirk in komik Nejc Šmit, ki sta leta 2021 skupaj vodila Emo. Na glasbenem odru Dejan Dogaja prestavlja novo pesem Raketa, Gušti pa njegovo pesem Moj drajv.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Stranka Svoboda je vložila tri predloge za razpis posvetovalnega referenduma: o evtanaziji, uporabi konoplje za medicinske namene in preferenčnem glasu na volitvah. Tudi iz opozicije prihajajo predlogi za več referendumov in za uvedbo posebnega referendumskega dne. Svoboda želi, da bi bili referendumi takrat kot evropske volitve, torej junija. Gosta sta poslanca Tamara Kozlovič iz Svobode in Jernej Vrtovec iz NSi-ja.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Nikki želi odkriti, zakaj njegovega očeta krivijo za smrt dijaka Paula Zeilerja, zato obišče njegove starše. Toda ko ti izvejo, čigav sin je, ga naženejo iz hiše. Steffi je zgrožena, ker sme Dani kljub goljufiji ostati na šoli, sama pa mora delati na kmetiji. To se ji zdi izjemno krivično, zato postaja vse bolj obupana. Novi trener Veighofer se spravi na ambicioznega Georga in ga pred vsemi poniža, pa tudi Nawal zasluti, da do nje ne goji zgolj profesionalnega odnosa. To ne ostane brez posledic.


SCHOOL OF CHAMPIONS / Avstrija / 2023
Scenarij: Samuel Schultschik
Režija: Dominik Hartl, Johanna Moder
V glavnih vlogah: Josephine Ehlert, Judith Altenberger, Emilia Warenski, Imre Lichtenberger, Luna Mwezi, Mikka Forcher, Thomas Mraz, Simon Hatzl, Gregor Seberg, Jakob Seeböck, Moritz Uhl

Gost tokratne oddaje Intervju velja za očeta slovenskega balonarstva. Pred 46 leti je s skupino letalskih navdušencev zgradil svoj prvi toplozračni balon in z njim preletel Slovenijo, pozneje jih je izdelal še več kot deset. Z balonom je letel tudi na višini 10 600 metrov. Na seznamu najuspešnejših balonarjev na svetu se uvršča na 22. mesto. Naš gost je prejemnik Bloudkove nagrade Slavko Avi Šorn. Pogovor vodi Vida Petrovčič.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Francosko-kitajski dokumentarni film prikaže zgodbo, ki se začne pred dvema milijonoma let, ko je homo erectus zapustil Afriko in prvič stopil na azijska tla. V poledenelih stepah in tropskih gozdovih se je skozi čas postopoma dokopal do ključnih odkritij za prihodnost človeštva. Od odkritja ognja, izdelave orožja do umetniških poslikav jamskih sten. Živel je v skladu z naravo in se ji prilagajal. Nato je homo erectus izumrl in dal prostor drugi človeški vrsti – homo sapiensu. Tudi ta je spoštoval naravo in gojil vrednote deljenja, sprejemanja, človečnosti. Mi, homo sapiens sapiens, smo zadnja preživela človeška vrsta. Kakšna prihodnost nas čaka?

LES DERNIERS SECRETS DE L'HUMANITÉ / THE LAST SECRETS OF HUMANKIND / Francija, Kitajska / 2023 / Režija: Jacques Malaterre

Spremljali boste posnetek koncerta Festivala Radovljica, na katerem je nastopila nenavadna zasedba, sestavljena iz štirih čembalov. Predstavili so se čembalisti Edoardo Torbianelli, Domen Marinčič, Egon Mihajlović in Tomaž Sevšek. Na sporedu je bila glasba skladateljev Gregorja Stermeckega, Johanna Sebastiana Bacha, Milka Lazarja in Françoisa Couperina.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov