Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 20. apr. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 20. apr.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bili smo na premieri na Malem odru SNG Maribor, kjer so uprizorili Prizore iz zakonskega življenja avtorja Ingmarja Bergmana. Režirala jo je koroška Slovenka Mira Stadler, dobitnica nagrade stella22 za projekt Mädchen wie die, ki ga je z mladimi gledališčniki pripravila v dunajskem Burgteatru. V Gledališču Koper sezono zaključujejo s kriminalno komedijo Moriti čuječe v režiji Sama M. Strelca. Poslavljamo pa se tudi od festivala Kurja polt. Po desetih letih zanimivega in pestrega izbora žanrskih filmskih klasik so za konec pripravili še zadnje tri.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kdo ima glavno besedo pri daljincu? Pepe ali Kakadudu? Bosta gledala nogometno tekmo ali Zombije? Ah, prava akcija se dogaja v živalskem vrtu! In neumno bi bilo sedeti doma. Odložita daljinca in se odpravita, otroci vaju čakajo! Opice, surikate in morski lev pa tudi!

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Boti se nehote zaplete v dirko dveh vesoljskih Dirkačev, ki na prožnih nožicah brzita po bleščečem prostranstvu. Kateri izmed njiju bo zmagovalec? Bo Botiju uspelo zbrati podatke in premagati kar oba?

Oskar bi rad Huju poiskal dekle. Kadar si nenavaden oblak, pa to ni preprosto.

Ernest se pritožuje. Njegove čebele delajo grenek, neužiten med. Celestinca pa je navdušena: cvetlice gospe Tulipan še nikoli niso bile bolj ljubke!

Zdravnica Mica in Tinko opišeta, kako deluje imunski sistem, in pojasnita, zakaj se naše telo na nekatera živila odzove z alergijo.

Šestletna Joelle nam pokaže, kako skrbi za okolje. Vzgojila je metulje, ki jih želi sedaj spustiti v naravo. Pri tem ji bo pomagala njena starejša sestra. Na travniku, kjer želita spustiti metulja, pa opazita veliko smeti. Odločita se, da bosta smeti pobrali in travnik očistili. Kako lepo bi bilo, če bi vsak postoril kaj za okolje!

Kam nas odpeljeta sestrica in bratec, Anka in Ožbej? V gozd, na prav poseben kraj. Ostalo naj ostane skrivnost. V studiu se bo odvijal pravi gozdni kviz. Borček, Lovro ter navihana Bu in Ba so pripravljeni na iskanje odgovorov, na lovljenje napak ter zabavno ustvarjanje in izumljanje.

Ob Zofki dežuje. Malinka išče zavetje, Gaki pa namesto dežnika prinese balon. Kdo bo Zofkarjema priskočil na pomoč in kdo bo prinesel sonce? Odprite svoje dežnike in spoznajte črko D!

Kako lepo je, ko se nič ne dogaja! No, malo je tudi dolgočasno, ampak mir se prav prileže. Dokler … ne pride pismonoša, ki tokrat ne prinaša dobrih novic. Nekdo, ki mu je ime Mark Mercina, je kupil ves blok in jim sporoča, da bo njihova najemnina za stanovanje od zdaj mnooogo višja. Uh, Pia, na pomoč! Le kje naj Firbcologi najdejo toliko denarja? Lars in Mila gresta zaklade iskat kar na teren, Matija in Tisa se odpravita v Muzej pošte in telekomunikacij, Simon in Žana pa raziskujeta mikroplastiko. Medtem pa se Firbcologi v stanovanju podajo na pravi gusarski pohod.

Po vrnitvi iz Egipta Teodozija ugotovi, da je njena kamnita mačka oživela. In očeta je resnično nekaj uročilo. Henry izumi alarm za vlomilce, ki bo muzeju gotovo koristil. Vsa družina se pripravlja na imenitna gosta. Obiščeta jih namreč prava egipčanska princesa in njen stric.

THEODOSIA/Francija, Nemčija/ 2021

Scenarij: Joe Williams (po knjižni predlogi Theodosia and the Serpents of Chaos avtorja R.L.Lafeversa)
Režija: Matthias Hoene
V glavnih vlogah: Eloise Little, Yasmina El-Abd, nana Agyeman-Bediako, Frankie Minchella

V 27. oddaji vlak za polfinale lovijo in fotografiranje z Mona Liso lovijo Gabriel, Nik in Jure iz OŠ Ljudski vrt Ptuj (rumeni) ter Metka, Vita in David iz OŠ Božidarja Jakca Ljubljana (vijolični), v Hitrih lončkov pa punce Tara, Kim in Kaja iz OŠ Jakobski Dol ter fantje Lenart, Luka in Irenej iz OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica. V kvizu hitimo do posebnih dni v aprilu in na pošto, prejemamo in pošiljamo podatke, se povzpnemo od trnja do zvezd, v zibelko položimo Brihtolina, Jasna in Juš pa zapojeta algoritme. Kdo ni zaljubljen in zakaj je dijak v labirintu zloben, izveste v Malih sivih celicah.


Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V današnjem Infodromu nam je dvanajstletna Eva povedala, zakaj in kako je učenka devetega razreda. Povedala nam je vse o svoji izkušnji s preskakovanjem razreda ali akceleriranjem, kakor se to strokovno imenuje. Na Bližnjem vzhodu se napetost med državami stopnjuje, ljudje se bojijo, da bi lahko prerasla v vojno. Podrobno pod lupo razlagamo, kaj se tam dogaja. Spoznali smo tudi Mateja, fanta z dedno boleznijo hemofilijo, ki povzroča težave pri strjevanju krvi. Naš otroški poročevalec Matevž pa je pred mikrofon povabil odbojkarici, članici slovenske reprezentance v odbojki sede, ki se že zagnano pripravljata na paraolimpijske igre.

V novi oddaji Osvežilne fronte so zbrali veliko zanimivega o obrazu. »Obraz je del telesa, brez katerega bi nos, ušesa, usta in oči padli iz glave,« v uvodu razmišlja voditelj Rok, ki se je tokrat odpravil tudi na teren in raziskoval, kako deluje tehnoilogija prepoznavanja obrazov. Žaka zanima, komu je podoben in kaj je podedoval po mami in očetu, jamarji imajo spet težave v komunikaciji, v Kviki kvizu pa se je Jan pomeril z Rokom Gumzejem.

Količina medicinskega znanja se je leta 2020 podvojila na vsakih 73 dni. Leta 1950 je bil ta čas ocenjen na 50 let. Kako bi lahko zdravniki obvladovali to količino informacij in znanje priklicali v spomin, ko bi ga potrebovali? Kako jim lahko pri tem pomaga umetna inteligenca? Umetna inteligenca zelo hitro analizira posnetke magnetne resonance ali računalniške tomografije in zazna vzorce, ki jih ljudje ne. Slovenski raziskovalci pa želijo z uporabo umetne inteligence napovedati, ali bodo nedonošenčki razvili kognitivne in motorične težave, raziskujejo, kako bi izboljšali zdravljenje najpogostejše oblike možganskih tumorjev, in poskušajo s slik računalniške tomografije napovedati, kako veliko je tveganje pri ljudeh, ki so preživeli raka dojke, da po zdravljenju razvijejo nekatere kronične nenalezljive bolezni, ki se lahko pojavijo kot posledica zdravljenja.

Skupnost za zavest Krišne, Mormonova knjiga, Post v Makedonski pravoslavni cerkvi

Slovenska skupnost za zavest Krišne praznuje štirideset let delovanja. Prvi člani skupnosti so prišli v Slovenijo iz tujine že v sedemdesetih letih, uradno pa je bila skupnost registrirana leta 1983.

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni ima 16 milijonov članov po vsem svetu. V Sloveniji je aktivnih članov skupnosti okoli štiristo. Delujejo v Kranju, Celju, Mariboru in Ljubljani, kjer smo jih obiskali tudi mi.

18. marca so pravoslavni kristjani, ki upoštevajo julijanski koledar, vstopili v postni čas. Med njimi so tudi verniki Makedonske pravoslavne skupnosti v Republiki Sloveniji »Sv. Kliment Ohridski«.

Vsako leto 8. aprila se spominjamo prvega svetovnega kongresa Romov v Londonu. Med 4. in 8. aprilom 1971 so se sestali predstavniki Romov iz štirinajstih držav in se dogovorili, da 8. april postane mednarodni dan Romov. Praznik smo zaznamovali tudi mi; odpravili smo se na prireditve v Murski Soboti, Mariboru, Kočevju in Novem mestu. Posebna reportaža je nastala tudi v Milanu.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Svetujemo, kako psom in sebi olajšati obdobje menjave dlake. Predstavljamo tri predstavnice pasme samojed. Preverili smo spomladanski utrip v naravnem rezervatu Škocjanski zatok. Spoznali smo žalostno zgodbo psičke Sine. Predstavnica društva za zaščito živali in dober veterinar sta jo rešila in zdaj skupaj s svojo pasjo prijateljico išče nov dom. Spoznavamo pritlikave mare. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Prihodnji teden vas čakajo izvirne čokoladne umetnine, s katerimi že 17 let navdušuje Lučo Žgank iz Velenja, poznajo jih tudi onkraj luže in na Japonskem. S tetovažami pa bo svojo zgodbo predstavila Ina Lutarič, umetnica, ki so jo opazili v tujini, sama pa se prihodnje leto odpravlja v Združene države Amerike.

"Lajfstajl pa je kdo koga pumpa, kdo se fila s silikoni, kdo ima jahto s helikopterjem in kdo sedi na Versacejevih revijah."(Marta de Villeneuve)
V prvi epizodi smo sredi vročega redakcijskega dogajanja: nova francoska šefinja Marta de Villeneuve kroji svežo politiko rumenega tračarstva. Uvaja novinarstvo lajfstajla in razdeli naloge. Iskanje senzacij in obdelava vročih tem- izkaže se, da je glavna senzacija težko pričakovana nosečnost pevske vele-zvezde Glorije.
Takoj je tudi jasno, da je mladi fotograf Nejc, Martin "varovanec", Monika, Nejčeva punca, si tega ne jemlje preveč k srcu ; Vili, tehnični urednik, je itak mnenja, da je Nejc falirani natakar; Rudi, najslavnejši med raziskovalnimi novinarji, pa je v večnem begu pred atentatorji. Samo Mitja, novinar starega kova, ki še edini goji klasično novinarsko držo, se skuša upirati novi francoski "metli". Glava in srce redakcije, tajnica, lektorica in avtorica večine člankov,Veronika, pridna kot mravljica - je kot običajno, spet na začetku nove shujševalne diete.
Redakcija Bliska, ki se je ni mogoče izmisliti, ker preprosto je - preden se zadušijo v delu, se sprostijo v fitnesu z lepim slovenskim imenom "Liliworld".

Čeprav je bil lani po 30 letih sprejet nov pravilnik o poklicnih boleznih, ki naj bi marsikomu celo olajšal uveljavljanje poklicne bolezni, je njeno priznanje včasih skorajda nemogoče. Pravilnik med drugim priznava tudi gluhoto in naglušnost kot poklicno bolezen in omogoča uveljavljanje poklicne bolezni tudi upokojencem, ki so v času zaposlitve zboleli zaradi dela v neprimernem delovnem okolju. To se je zgodilo tudi Melaniji Lebreht, ki je nekoč delala v eni izmed ljubljanskih tekstilnih tovarn. Po stečaju tovarne ni nikjer več dokumentov o merjenju hrupa v podjetju, seveda ne po krivdi delavk in delavcev. Več v oddaji Prisluhnimo tišini.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

V kakšni kondiciji so slovenska zgodovinska mesta in kako mladi razumejo kulturno dediščino?
Obiskali smo škofjeloške rokodelce, ki dajejo mestu utrip živosti in občutek, da je mesto od domačinov.
Kako se v zgodbo mesta vključuje spomeniško zaščitena Nacetova hiša na robu Škofje Loke?
Kakšen turistični izkupiček ima Žička kartuzija, ki predstavlja dom »belih menihov« in kako razumejo dediščino v Celju, ki velja za dom ene ene najmočnejših plemiških družin v Evropi?

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Brina, Binka in mami se s poslednjim balonom razposajeno balončkajo po hiši. Balon se ne sme dotakniti tal, sicer je igre konec. Ko pa se jim pridruži še oči, se igra razživi in nenadoma postane zelo razburljiva.

Stres je naš stalni spremljevalec. Če ga ni preveč, nas lahko motivira, če ga je preveč, nas ovira. April je mesec zavedanja o stresu, zato bomo prvi del tokratne oddaje posvetili prav tej temi. V prvem delu oddaje bomo predvsem prepoznavali stres, njegove simptome in posledice. Ne bomo iskali načinov, kako se mu izogniti, ampak se bomo s psihiatrom Kristjanom Nedogom raje vprašali, kako se z njim spoprijeti, kako se okrepiti, da bomo težo stresa lažje prenašali. Spoznali bomo posebne dihalne tehnike, ki nam lahko pri tem pomagajo. Eden od načinov, ki so nam lahko v pomoč pri premagovanju stresa, je tudi prizemljitev. Kaj točno to je, bomo izvedeli v pogovoru s telesnim psihoterapevtom Samom Božičem, ki nam bo predstavil nekaj tehnik prizemljitve, h kateri pripomore tudi bosonogost. V rubriki Ah, ta splet! pa se bomo naučili čiščenja digitalnih odpadkov. Kako se tega lotimo in zakaj je to dobro, nam bo povedala Katja Sreš iz Ekologov brez meja.

V hiši iz leta 1950 se je po preselitvi lastnice v spodnje nadstropje sprostila mansarda, v kateri je potencial za udobno bivanje videl sin z družino. A prostor je bil potreben temeljite prenove, s katero pa niso želeli povsem pomesti duha preteklosti. Prav nasprotno, spretno so prepletli stare elemente s sodobnim pohištvom in nastalo je čudovito podstrešno stanovanje s pogledom na Mengeško polje in še dlje.
Stanovanje, v katerem je lastnica nekoč odraščala, se nahaja v znameniti ljubljanski stanovanjski hiši, imenovani Meksika, ki jo je leta 1927 zasnoval Vladimir Šubic. Tako, kot si je Vladimir Šubic zamislil Meksiko, ki poleg arhitekture vključuje tudi likovno umetnost, je tudi arhitektka svoj navdih za prenovo iskala v dialogu med umetnostjo in arhitekturo.
Zaradi ponesrečenega tlorisa je bilo 35 m2 veliko stanovanje tako nepraktično, da so vanje komajda umestili posteljo za enega človeka. V njem je bila odveč čisto vsaka stena. Lastnika je čakala temeljita prevetritev, za katero je potreboval pomoč arhitektke.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Marsikje v Evropi so se cene nepremičnin v zadnjem letu močno znižale, v Luksemburgu denimo za dobrih 14, v Nemčiji za dobrih sedem odstotkov. V Sloveniji pa se še vedno le dvigujejo. Za kvadratni meter je treba v Ljubljani odšteti skoraj 4300 evrov, za marsikatero zares ali pa le na papirju nadstandarno nepremičnino še precej več. Po podatkih Geodetske uprave Republike Slovenije je bil najvišji znesek, lani odštet za stanovanje, 3,3 milijona evrov. Kako daleč lahko to še gre in kako naj si ljudje ob nepredstavljivih cenah sploh privoščijo streho nad glavo? Na pristojnem ministrstvu obljubljajo dostopnejša javna najemna stanovanja, omejevanje kratkoročnega najemanja turistom, nove davke. A večinoma se vse to šele načrtuje, v državi pa že zdaj primanjkuje okoli 30 tisoč dostopnih stanovanj.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tokrat se bo z Jokerjem soočil študent 3. letnika medicine Marko Berkenjačević iz Velenja. Taborništvo predstavlja velik del njegovega življenja, zato se vsak konec tedna vrača domov k svojemu rodu Jezerski zmaji. V prostem času igra trobento v Big Bandu Medicinske fakultete, zadnje čase se pa navdušuje tudi nad orientacijskim tekom. Vlogo super jokerja je zaupal sošolcu Jaki Bodlaju.

Naslednji teden počivamo, zato je najbolje, da si novo epizodo oddaje Kaj dogaja? ogledate kar dvakrat.
Kdo upravlja vreme, kdo vlado in kdo slovenske srne? V rubriki Čiv čav izvemo, zakaj slovenske divje živali prihajajo v mesta in kaj ob začetku sezone maturantskih plesov srednješolcem svetuje Fešn Tony. Robi nam pokaže, kako dobiti čisto pravi "beach body", v telenoveli Palomar pa bomo videli, kaj ob zmagi SD-ja načrtuje Luka Mesec. Naša gostja bo strokovnjakinja za kibernetsko varnost Maja Marija Horvat, vaše težave pa tokrat rešuje svetovni popotnik Tomo K. Na Mali terasi bo legendarno Si SD? zapel eden in edini Han Plestenjak.

21:40
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Na letalu, s katerim Amy leti domov, pride do streljanja. Eden od potnikov umre, Amy pa še vedno ni nič bliže odgovorom, ki bi ji pomagali končati preiskavo. Možnosti zmanjkuje tudi Kirsten. Privoli v srečanje s Sutherlandom in se izpostavi še večji nevarnosti. Amy v preiskavi končno doseže napredek, odločiti pa se mora, ali je res pripravljena tvegati vse, da bi našla krivce.

VIGIL (II.) / 2023 / Velika Britanija
Scenarij: Tom Edge
Režija: Andy De Emmony, Joss Agnew
V glavnih vlogah: Suranne Jones, Rose Leslie, Gary Lewis, Romola Garai, Dougray Scott, Oscar Salem, Amir El-Masry, David Elliot, Chris Jenks

Manolo Blahnik velja za kralja čevljev, odkar je leta 1972 v Londonu odprl svojo prvo prodajalno. V filmu spremljamo življenjsko pot tega slovitega modnega oblikovalca od otroštva na Kanarskih otokih in selitve v Pariz v nemirnih 60. letih prejšnjega stoletja do prihoda v živahni London, kjer se je družil z najslavnejšimi osebnostmi iz modnega sveta. S svojim izostrenim umetniškim čutom še danes vsak nov model čevlja najprej nariše na papir in nato sodeluje tudi pri njegovi izdelavi. O svojem prijateljstvu z Blahnikom v filmu pripovedujejo modna urednica Anna Wintour, oblikovalka nakita Paloma Picasso, manekenka Iman, pevka Rihanna in drugi.

MANOLO, THE BOY WHO MADE SHOES FOR LIZARDS / Velika Britanija / 2017 / Režija: Michael Roberts

V oddaji Svetovno tokrat o enem najpomembnejših sejmov dragocenih redkih knjig in tiskov, ki je bil v začetku aprila v New Yorku in kjer si lahko ljubitelji starin ogledajo in kupijo redke izdaje knjig, stare rokopise in dokumente, pa tudi številne tiskovine in predmete iz popularne kulture. Letos so bile med drugim na sejmu predstavljene naslovnice albumov skupin The Beatles in Nirvana, zbirka knjig, slik in dokumentov ameriške pisateljice Sylvie Plath, največja zanimivost sejma pa je bila v črno usnje vezana in z več kot tisoč diamanti posuta prva izdaja romana Zajtrk pri Tiffanyju ameriškega pisatelja Trumana Capoteja.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov