Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 1. maj. 2024

TV Slovenija 1 • Sre, 1. maj.

Idrijska rudarska godba je najstarejša godba tako na Slovenskem kot v Evropi. Že več kot 340 let je stalnica glasbenega dogajanja v najstarejšem slovenskem rudarskem mestu. Od vsega začetka je godba rudarjem in drugim Idrijčanom pomenila razvedrilo, lajšala je njihove vsakodnevne težave, dvigala narodno zavest in ne nazadnje ponujala kulturne užitke ob nastopih in koncertih. Godba iz Idrije, ki se zdaj uradno imenuje Godbeno društvo rudarjev Idrija, še vedno odločno koraka naprej ...Urednica Danica Dolinar, režija: Dušan Moravec

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Obiskali smo arheološko razstavo "In? Kaj smo odkrili?" na Ptujskem gradu. Seznanili vas bomo z dokumentarno serijo "Hvala, lahko noč" o zasedbi Bon Jovi. Bili pa smo tudi na razstavi zmagovalca ZineVitrine Tima Topića v galeriji Kamera v Kinu Šiška.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Celestinca po pomoti vzame knjigo, ki jo bere Ernest, in jo odloži v knjigobežnico. Ko spozna svojo zmoto, z Marlenko pohitita po knjigo ... A ta je že izginila! Marlenka, Ernest in Celestina se odpravijo po njeni sledi, saj si medved zares želi izvedeti, kako se zgodba konča.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Lara po nesreči pokvari Tinovo letalo, zato ga želi sama odnesti v popravilo. Žal pa se izkaže, da so trgovino in popravljalnico igrač preselili na drugo ulico. Na poti do tja Lara se Lara izgubi, k sreči pa ji zvezdica pokaže pravo pot.

Koyaa se prebudi v nov dan. Rad bi obul topli nogavici, vendar naleti na težavo. Nogavici oživita in mu pobegneta ter se skrivata po sobi,dokler ene ne ujame.
Mu bo uspelo najti še drugo?

Mavgli izve, kje in kako živijo različne živali. Bober si sezida "grad", mravlje mravljinčje mesto, čmrlj pa si uredi svoje podzemne sobane.

Pridružite se polžku, ki na kitovem repu potuje okrog sveta. Drznega polžka in kita grbavca druži nenavadno prijateljstvo. Skupaj odkrivata moč morja in nevarnosti, ki prežijo, če plavaš preblizu obale … Ali lahko polžek reši kita, ki je nasedel na neobljudeni plaži?
Polurna risanka je posneta po priljubljeni slikanici, ki jo je napisala Julia Donaldson in ilustriral Axel Scheffler.

Clive ni navdušen nad otroki, saj mora vedno čistiti za njimi. Poleg tega zboli čistilka. Henry zato v muzeju preizkusi svoj najnovejši izum. Toda poskus se sfiži in povzroči nemalo preglavic.
Na obisk k Throckmortonovim prihaja nekdo, ki naj bi odobril prošnjo za nova izkopavanja.

THEODOSIA/Francija, Nemčija/ 2021

Scenarij: Joe Williams (po knjižni predlogi Theodosia and the Serpents of Chaos avtorja R.L.Lafeversa)
Režija: Matthias Hoene
V glavnih vlogah: Eloise Little, Yasmina El-Abd, nana Agyeman-Bediako, Frankie Minchella

Dvanajstletni Theo je zvezda lokalnega nogometnega kluba in sanja o profesionalni karieri v katerem od velikih nogometnih klubov. Njegov najbolj goreč navijač je oče Laurent, ki je včasih tako goreč, da ga morajo odstraniti s stadiona. Svoja čustva težko nadzira tudi zato, ker od ločitve preprosto prepogosto in pregloboko pogleda v kozarec. Theo je žalosten in lahko samo nemočno opazuje samouničevalno spiralo, v katero se je ujel njegov oče.

Nekega dne pa na trening pride lovec na talente iz nogometnega velikana – londonskega Arsenala. Theo preizkusa za sodelovanje v mladinskem pogonu kluba sicer ne opravi, vendar se mu vseeno porodi zamisel, ki bi lahko streznila njegovega ljubega očka. Zasnuje zapleten načrt, temelječ na laži in prevari. In ko njegov oče res odloži steklenico in si poišče službo, ni več poti nazaj …

Primerna starost: 10+

Originalni naslov: FOURMI
Leto produkcije: 2019
Država: Francija, Belgija
Žanr: mladinski film
Režija: Julien Rappeneau
Scenarij: Artur Laperla, Julien Rappeneau in Mario Torrecillas
Igrajo: François Damiens, André Dussollier, Maleaume Paquin, Ludivine Sagnier

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Komedija. Babica je na moč mladostna gospa, ki noče živeti v domu za ostarele. Kot štoparka se pridruži mlademu nepridipravu - saksofonistu, ki s starim razmajanim mercedesom (z verjetno ukradenimi registrskimi tablicami) vozi nekam proti jugu - na morje. Pridruži se jima čedno dekle, ki skoraj usodno vpliva na neodgovornega mladeniča. Odnosi se vse bolj zapletajo, toda ko babica v igralnici priigra kup denarja, bodo napetosti kmalu zglajene in pot na jug bo še bolj na široko odprta...


slovenski barvni; 1991;
dolžina: 86'17'';
Scenarij in režija: Vinci Vogue Anžlovar / Igrajo: Majolka Šuklje, Bojan
Emeršič, Nataša Matjašec in drugi

Az adás tartalma:

- megemlékezés a lendvai zsidók deportálásának 80. évfordulója alkalmából;
- muravidéki jeles személyek évfordulói 2024-ben;
- Gazda(g)ság: a Mura-Zala kőolajmező bányászatának története.

Vsebina oddaje:

- spomin na 80-letnico deportacije Judov iz Lendave;
- obletnice pomembnih osebnosti iz Prekmurja v letu 2024;
- rubrika Gospodarstvo – bogastvo: zgodovina rudarjenja nafte v Mursko-Zalskem bazenu.

Dirk se zbudi iz nezavesti, vendar se ne more spomniti podrobnosti napada. Kriminalistu Meyserju, ki preiskuje primer, se zdijo sledi, ki kažejo na Tima, skoraj preočitne. Le kdo bi mu hotel naprtiti krivdo za poskus umora in ga spraviti v zapor?
Paul ne ve, kaj naj stori, saj Luna ves čas joče. V obupu pokliče Jessico in ko malčica zasliši njen glas, se takoj pomiri. Paul začne razmišljati, ali bi bilo za Luno bolje, da odrašča pri Jessici.
Günther ob slovesu Alfonsu podari drago uro in upa, da bo ta sprejel njegovo opravičilo. Toda Alfons mu darilo vrne in mu zabrusi, da se s takimi dejanji pri njem ne more odkupiti. Brata se spreta in na koncu skleneta, da bosta razprtije rešila s prstno rokoborbo.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Cofek in Rina se igrata zdravnike, ko Cofek odkrije, da očka reciklira njegove stare igrače. Cofek ne dovoli, da bi njegov stari robot postal strašilo! Zdravnik Cofek ga bo »popravil« z obliži.

Če želi Boti opraviti nalogo, mora po peščenem skalovju loviti zbor pojočih Bučk. Te bežijo pred neubranim Vreščalkom, ki nima posluha, a bi se rad pridružil zboru.

Ko so se v podjetju Cult pred več kot 20 leti odločili, da bodo izdelovali svoja kolesa, so se jim številni dvomljivci najprej smejali. Od takrat so jih izdelali že več kot 20.000; z njihovimi športnimi kolesi so kolesarji tekmovali celo na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih. Pred tremi leti jim je uspel še en podvig – predstavili so novo športno električno kolo, ki je v celoti plod slovenskega znanja in skupnega razvoja več slovenskih podjetij. Domel, denimo, je razvil močan in zanesljiv motor, ki sodi v sam vrh ponudbe električnih pogonskih sistemov na svetu. Cultova skupina devetih zaposlenih se je v zadnjih 15 letih specializirala tudi za servis vzmetenja in distribucijo kolesarskih komponent za vrsto blagovnih znamk, še naprej pa razvija tudi lasten program e-transportnih koles Krpan, ki jih med drugim uporablja že na tisoče poštarjev v osmih evropskih državah, in avtomatiziran sistem izposoje njihovih koles v mestih.

V prvomajski Dnevni sobi gostimo Lidijo Jerkič, predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, s katero se bomo pogovarjali o slovenski poti iz socializma v kapitalizem in o tem, kaj nam je ta prinesel ali odnesel. V kakšnih razmerah delajo Slovenci in kaj nam praznik dela sploh pomeni? Ali častimo delo ali nam 1. maj pomeni le dela prost dan?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Poslanica predsednice Republike Slovenije ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU.

Film Dedek gre na jug je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju smisla. Je zgodba o prijateljstvu in ljubezni.

Vlado ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa iz bolnišnice, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira. Odloči se ga odpeljati v Srbijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnega spleta okoliščin pred leti prekinil stike. Sprva gre vse po planu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma in življenje gre od tu naprej po svoji poti.

Babica gre na jug, prvi celovečerni film v samostojni Sloveniji, ostaja neobnovljen. O problemu (ne)ohranjanja slovenske filmske dediščine se v oddaji pogovarjamo z Ženjo Leiler, direktorico Slovenske kinoteke, in Petrom Bratušo, direktorjem fotografije in producentom filma Babica gre na jug.

22:00
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Romano Prodi velja za enega najpomembnejših italijanskih in evropskih politikov zadnjih let. Maja 2004, ko se je pisala zgodovina evropske širitve, je bil predsednik Evropske komisije. V Evropsko unijo so takrat sprejeli deset novih članic, evropski družini se je pridružila tudi Slovenija. Širitev Unije je Romano Prodi v noči na 1. maj 2004 pričakal na trgu Evrope med Gorico in Novo Gorico. V pogovoru za RTV Slovenija nekdanji predsednik evropske komisije obuja spomine na deževno prelomno noč, dvajset let pozneje pa ostaja zaprisežen privrženec skupne Evrope.

V oddaji se bomo posvetili nekaj primerom iz zgodovine slovenske književnosti, v katerih so se romani oziroma njihovi avtorji znašli v sodnih dvoranah, pred represivnimi organi; obtoženi so bili oziroma so – plagiatorstva. Govorili bomo o »kvazirealnosti«, »plagiatu« in »medbesedilnosti«.

Urednica oddaje: Nina Jerman

Dokumentarni film Zadovoljni delavec ali kako so sabotirali delo razkriva sistemske težave, s katerimi se spopadajo številni delavci v najrazličnejših podjetjih in ustanovah – kulturo molka, lažne spremembe in nesposoben vodstveni kader –, dotakne pa se tudi vzgoje otrok. Vse to je prikazano s humorjem in ironijo, vendar ustvarjalci niti za hip niso pozabili na resnične posledice, ki jih ima nezdravo delovno okolje za zdravje in zadovoljstvo ljudi, ki delajo v njem. V oddaji med drugimi sodelujeta sijajni pokojni antropolog in aktivist David Graeber (Debt: The First 5000 years, Bullshit Jobs) in pionirka v raziskovanju poklicne izgorelosti, psihologinja in predavateljica z Berkeleyja, Christina Maslach.

THE HAPPY WORKER - OR HOW WORK WAS SABOTAGED / Finska / 2022 / Režija: John Webster

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov