Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 22. jun. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 22. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V Moderni galeriji so odprli 10. trienale sodobne umetnosti U3. Dessa, prva slovenska arhitekturna galerija, praznuje 35 let. Predstavljamo vam tudi pet nominirancev za nagrado kresnik, ki jo bodo podelili v nedeljo.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kakadudu in Foksner tekmujeta v pevskem znanju. Pojeta pa milo rečeno, malo čudno po svoje.
Pepe, ki je poznavalec slovenskih ljudskih pesmi, bi ju rad naučil pravilno peti. Učenca nista preveč poslušna, zato Pepetu na pomoč priskočijo otroci Pevskega zbora RTV Slovenija.
Skupaj je učenje veliko zabavnejše. Najprej se naučijo pesmi Barčica po morju plava.
Med učenjem pesmi zaposlijo še spretne prstke, ki izdelajo prelepe barčice iz papirja.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Ker si mora Cofek umiti zobe, zamudi sončni vzhod. Razočaran se odloči, da bo od zdaj naprej jedel samo čisto hrano. Tako mu ne bo treba krtačiti čekanov. Toda katera hrana je sploh »čista«?

Iz mesta pelje nov vlak naravnost do morja. Celestinca si močno želi, da bi se z Ernestom odpeljala na obalo, a vozovnica je zelo draga...

Anuš vadi violino , da bi nekoč zaigral v prav posebnem otroškem orkestru z zabavnim imenom “Veliki hrup”. Pojdimo z Anušem v glasbeno šolo in videli bomo, kako se uči držati lok, igrati s prsti po strunah in še marsikaj … Anuš tudi zelo rad poje in glasba je povsod z njim. Najbolj pa postane razburljivo, ko se vsi otroci zberejo in pripravijo za veličasten nastop. Le kako bodo zazvenele Anuševe strune?

Nik in Neja pripravljata presenečenje za mami. Pssst! Skrivnost. Skrbno pripravita seznam nalog in zavihata rokave. Lotita se vseh mogočih hišnih opravil in se ob tem zelo zabavata. Kako pa so v hišnih opravilih vešči Kriškraški? Razmetavanje jim gre precej bolje kot pospravljanje.

Nejko in Ada sta ob Zofki odprla domačo pekarno. Rada bi spekla piškote, ki se ne pokvarijo. Katera sestavina je najpomembnejša? In kdo jima bo pomagal z nasveti? Vse bo dišalo po črki L in medenih besedah. Zofkarji čakajo, da se jim pridružite!

Je vse pripravljeno? So piškoti na svojem mestu? Kaj mislite, da pije Mark Mercina – vodo ali sok? Najverjetneje samo energijske napitke, da lahko dela tri stvari hkrati. No, kakor koli, danes prihaja na obisk! Pred Firbcologi je še zadnja priložnost, da ga prepričajo, da bi res radi ostali v tem stanovanju. Tine in Hugo na terenu spoznavata delo prometnega policista, Svit in Nola igrata videoigre, Marli in Simon sta obiskala razstavo o spreminjanju narave. Stvari pa se spreminjajo tudi v firbcološkem stanovanju … upajmo, da v pravo smer!

V posebni oddaji Infodrom: 30 samostojnih bodo ustvarjalci oddaje mladim naslikali leto 1991 in razložili, kaj vse se je tedaj dogajalo v naši državi. Prikazali bodo časovnico prelomnih dogodkov, z gosti oddaje obujali spomine, poleg tega pa bodo mladim pokazali, kakšno je bilo življenje pred 30 leti, ko smo prepevali s Heleno Blagne, skupino Pop Design, Sokoli, Vladom Kreslinom, na vrhu tujih glasbenih lestvic pa so kraljevali Michael Jackson, R.E.M., Nirvana …
Voditelja Katja Špoljar in Maks Dakskobler bosta v širokih kavbojkah in šumečih trenirkah, značilnih za tisti čas, mlade gledalce popeljala v značilno mladostniško sobo iz leta 1991, ko računalniki še niso bili povezani s svetovnim spletom, ko so prevladovali telefoni na vrvico, televizijski kotiček pa ni bil popoln brez videorekorderja in kasetnega predvajalnika. Konec leta 1991 smo Slovenci dobili prvi celovečerni film v samostojni državi, Babica gre na jug, najmlajši pa so odraščali ob slovitem Radovednem Tačku in oddaji Klub klobuk.
Po labirintu zgodovine vse do današnjih dni se bodo podali z zanimivimi sogovorniki. Bodite z nami.

V 13. oddaji možgančke kodrajo Jakob, Ela in Gašper iz OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled (rumeni) ter Neža, Mark in Fran iz OŠ Trebnje (vijolični), piramide iz lončkov pa postavljajo Lenart, Luka in Irenej iz OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica ter Anika, Filip in Tian iz OŠ Gustava Šiliha Laporje. V Hitrih celicah uvajamo reforme, navijamo frizure in zakuhamo juho. Z vprašanji se prebijamo čez gorski prelaz k sosedu v Kongo, vmes še malo ribarimo, z lepoto privabljamo samice in zaigramo na klavir. Kdo najde princa v labirintu in za koga je odločilen Brihtolin, sledi v Malih sivih celicah.

Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Poletni Infodrom ima za vas nekaj predlogov za počitniški prosti čas. Učili smo se kvačkati, se družili z mladimi v Coni Cent'r, na OŠ Stranje obiskali priljubljeni tehnični krožek in metali na koš z velike razdalje.

Nove epizode Osvežilne fronte bodo spet vsebinsko pestre in začinjene s humorjem. Za osvežitev bodo ob scenaristki Urški Mlakar skrbeli še režiserki Ema Muc in Tina Novak ter igralci Ajda Smrekar, Ajda Toman, Gaja Filač, Juš Milčinski, Peter Frankl, Jan Kok, Jernej Kogovšek, Vid Sodnik in Rok Bohinc, ki se v vsaki oddaji prelevi tudi v voditeljsko vlogo.
Razmerja, paranormalno, koncentracija, imunski sistem, polnoletnost in prazniki so teme, ki so jih ustvarjalci Osvežilne fronte to jesen izbrali za mlade. Svojo osvežilno ustvarjalnost bodo še naprej širili tudi na družbenih omrežjih (FB, Instagram, Snapchat), spremljati pa jih je mogoče tudi na youtube kanalu Osvežilne fronte.

Začenja se nova, še bolj sveža sezona Osvežilne fronte. Tema bodo tokrat različna razmerja. Kdo je lahko najboljši prijatelj, prijateljica? Kaj vse si lahko zaupajo najboljši prijatelji? Kaj se zgodi, če prijateljstvo preraste v ljubezen? Kako se znajti v zapletenih sorodstvenih razmerjih? To je le nekaj vprašanj, na katera bodo ustvarjalci Osvežilne fronte tokrat iskali odgovore.

Leto 2023 je bilo daleč najbolj vroče leto tako v Sloveniji kot na Zemlji, odkar izvajamo meritve. Vroče je bilo nad kopnim, pa tudi v oceanih in morjih. Zadnjih deset let je najbolj vročih 10 let od začetka merjenja temperature. Maj je bil najtoplejši maj globalno in 12. zaporedni najtoplejši mesec. To pomeni, da bo leto 2024 verjetno spet najtoplejše do zdaj.
Povprečna temperatura zadnjih 10 let na Zemlji je za 1,2 stopinje Celzija višja od povprečne temperature pred industrijsko dobo. Sliši se malo, ampak kaj to pomeni?

Glasba je eden največjih Božjih darov človeku in eno najboljših sredstev s katerimi lahko duhovna resnica vpliva na srce. Ima moč, da pomirja in vznemirja, lahko se uporablja v službi dobrega in tudi slabega. Zmore tisto, česar ne zmoreta niti literarna niti likovna umetnost.
V oddaji razmišljamo o glasbi od svetopisemskih do današnjih dni.

V Novem mestu smo obiskali Društvo za razvijanje prostovoljnega dela – DRPD, ki pri vključevanju tujcev dosega izvrstne rezultate: albansko govorečih žensk ni več na Zavodu za zaposlovanje. Kako so se naučile slovenščine in kje so se zaposlile? Naša gostja je bila predsednica društva Branka Bukovec. V Velenju smo se pogovarjali z udeleženkami delavnic, ki jih je organiziralo Albansko kulturno društvo Lirija.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Predstavljamo precej redko francosko pasmo psov – pikradijski ovčar. V Mariboru je prvič potekal družinski dogodek »S hišnimi ljubljenčki v živo«, udeležili smo se ga tudi mi. Obiskali smo umetne otoke na Brežiškem jezeru in z veseljem ugotovili, da tam gnezdi veliko število ptic, med njimi tudi ogrožena čigra. Svetujemo kako preprečiti alergije pri psih in kako postopati, ko le-te izbruhnejo. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V svet manikire in pedikure nas bo popeljala Mojca Janežič, ki že več let izvaja tudi nacionalno poklicno izobraževanje. Svilogojstvo in svilarstvo v Sloveniji postajata vse pomembnejša, ogledali smo si pridelavo in predelavo svilenih zapredkov.

"Zakaj bi se lastnik želel znebiti svojega najboljšega raziskovalnega novinarja?" (Mitja)

V fitnesu se vzpostavlja atmosfera Otočja lažne device- za fotoseanso z Glorijo je Nejc pripravljen dati vse od sebe. Pozabi samo na bistveno malenkost. Ob novem lastniku se na novo definirajo ključni kadri, ki oblikujejo in vsebinsko polnijo tabloid s težo, Blisk. Redakcija ima probleme s temo tedna, ki jo določila Marta- kaj neki slovenščine nevešči Francozinji pomeni ščinkavec? Novemu lastniku v čast uredništvo organizira hokejsko tekmo. Tekma se izkaže kot krasna priložnost za nadaljevanje akcije diskreditacija glavne urednice Marte. Tudi tokrat se akcija obrne proti zarotnikom, glavno vlogo pri tem igra skrivnostna modra tabletka.

25 let in 25 predstav gledališke skupine Tihe stopinje. Ob tem častitljivem jubileju so se gluhi in naglušni igralci s predstavo Čarovniški proces v začetku junija tako že 25. priklonili navdušenemu občinstvu. Več o predstavi Čarovniški proces in dogajanju v zaodrju ob 25-letnici delovanja skupine Tihe stopinje boste izvedeli v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Binka je na vrsti, da za konec tedna iz vrtca vzame domov lutko bilbija Boba. Poslikala bo vsa skupna doživetja z njim in fotografije nalepila v album. Razočarana je, ker na vseh slikah vidi le zdolgočasenega Boba, ki tiči pred tablico in strmi v risanko na zaslonu. Vsa družina se odloči, da bodo preostali konec tedna popestrili z zabavnejšimi dogodivščinami in tako bodo Binkine fotografije z Bobom živahnejše.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Zakonski par je počitniško hiško dolgo uporabljal le v prostem času, ko pa sta se upokojila, sta se vanjo tudi preselila. Vendar vikend je vseeno le vikend in kmalu sta začutila potrebo po prenovi. To sta zaupala mladima arhitektoma iz ljubljanskega biroja.
Ljudje si različno dobro zgolj iz načrtov predstavljamo, kakšen bo bivalni prostor v resničnosti. In tudi že izdelano, vendar prazno stanovanje marsikomu še ne da prave predstave, kakšno bo, ko bo opremljeno. Ravno zato so čedalje pogostejša praksa pri večjih gradnjah tako imenovana vzorčna stanovanja. Popolnoma opremljena nam nazorno pokažejo potencial ostalih, še neizdelanih.
Pravi mali raj na Zemlji smo odkrili v Marinči vasi na Dolenjskem. Tam je na brežini med starim kozolcem in eno naših najčistejših rek nastal navdihujoč družinski vrt z zelenim srcem.

Nadaljevanka Želite, milord? je v televizijsko zgodovino zapisana kot ena najboljših humorističnih nadaljevank vseh časov. T. i. pilotno epizodo so prvič predvajali leta 1988, temu pa je kasneje, v letih od 1990 do 1993, sledilo še 25 nadaljevanj.

Dogajanje se vrti okrog premožne družine Meldrum in njene služinčadi. Gospodar hiše, lord George Meldrum, ceni viktorijanske vrednote, v družbi uživa velik ugled, ki pa ga ogroža njegova naklonjenost do Agathe, žene sira Ralpha. Njegov brat Teddy je »preganjalec« služkinj; zapletel se je s petimi in zaplodil prav toliko otrok. Lord Meldrum ima dve hčeri, Cissy in Poppy, ki sta si povsem različni. Cissy se oblači kot moški in je med služinčadjo najbolj priljubljena, saj se večkrat zavzame zanje. Poppy je snobovska, razvajena in vzvišena. Največ časa posveča zabavam, ki se jih udeležuje s prijateljem Jerryjem. Pozornost ji pritegne le še postavni James Twelvetrees, ki pa je lakaj in zato zanjo neprimeren. V hiši živi tudi lordova tašča, gospa

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Zbornica zdravstvene in babiške nege je pred nekaj dnevi v izolskem Medicorju opravila izredni nadzor. Povod za to je bila smrt osemdesetletne bolnice, ki je v Izolo prišla le na preiskavo, končala na operacijski mizi in nekaj ur po posegu umrla. Kaj je šlo narobe? In kako se v Medicorju odzivajo na hude obtožbe ene izmed zaposlenih, ki med drugim trdi, da ta zasebni center zdravstveni zavarovalnici zaračunava druge preiskave, kot jih v resnici opravi, pa da operacije opravlja en kirurg, podpisan pa je drug. Slišali boste tudi, kaj od države zahtevajo svojci žrtev domnevnih zdravniških napak.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Oddajo Poletni večer posvečamo prireditvi Poletna noč. Ta združuje slovenske avtorje in izvajalce v spomin na zlato dobo Slovenske popevke in je letošnje leto posvečena opusom dam Alenke Pinterič, Ditke Haberl in Nece Falk.
Voditeljica večera Ana Tavčar gosti Patrika Grebla, Darjo Švajger, Ota Pestnerja in Sašo Lešnjek.

Wouter po nesreči zbije ptico, ki čepi na cesti, in se nato na vse kriplje trudi, da bi ji pomagal.
Ko se pelje naprej po precej samotnih krajih, mu zmanjka mu vode in ustavi se pri neki kmetiji, da bi vprašal, kje je kakšna trgovina. Prijazna kmetica mu ponudi vodo in mu pove, da na kmetiji delata z bratom. Podrobnosti pa Wouterju pojasni njen brat sam.
V Alzaciji Wouter sreča Milana, Srba, ki je bil nekoč boksar.
Dan zaključi v Schwarzwaldu. Išče prostor za kampiranje in pri tem sreča Torstena, ki mu prijazno ponudi prostor na svojem vrtu. Torsten in njegovi prijatelji imajo ravno piknik, na katerega seveda povabijo tudi Wouterja.

MET DE WIND MEE / VRT, 2023 / Belgija / Avtor: Wouter Deboot

21:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Carly dobi novega pomočnika Nicka, ki jo v kuhinji zelo razbremeni. Zaradi krčenja stroškov bi morala nekoga odpustiti, a namesto tega pomivalcema Jaku in Holly ponudi delo za polovični delovni čas. Jake se že tako ali tako utaplja v dolgovih, saj mora preživljati še svojo šoloobvezno sestro, zato mu Holly predlaga, da bi za njenega strica opravila sumljiv posel in tako nekaj zaslužila.
Ker nihče od njiju ne pride v službo, je v kuhinji ob odsotnosti pomivalcev pravi kaos. Johnny mora poprijeti za umazano delo, vendar zaradi pokvarjenega pomivalnega stroja ne zmore pomiti vsega, zato prihaja do zamud pri hrani. Povrhu vsega se Nick spre z Boltonom, kar pripelje do glasnega prepira ravno v času, ko solastnik Liam poskuša prepričati neki par, da bi restavracijo najel za poročno slavje.


BOILING POINT / 2023 / Velika Britanija
Scenarij: Philip Barantini, James Cummings, Dan Cadan, Alex Tenenbaum, Nathaniel Stevens, Grace Ofori-Attah
Režija: Philip Barantini, Mounia Akl
V glavnih vlogah: Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Ray Panthaki, Hannah Walters, Malachi Kirby, Izuka Hoyle, Taz Skylar, Lauryn Ajufo

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov