Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 29. jun. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 29. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Žabe so res zelo zanimiva bitja. O žabjih posebnostih se bosta v kvizu znanja pomerila Kakadudu in Foksner. Kdo je večji poznavalec žab? Bo Pepe zadovoljen z odgovori?
Spretne prstke bodo imeli zaposlene otroci Pevskega zbora RTV Slovenija. Pod Pepetovim vodstvom bodo nastale lepe žabje čepice.
Vsi skupaj se bodo naučili nove pesmi v reggae stilu-ŽABE SVATBO SO IMELE.

Bibi iz vej, ovijalk in semen sestavi supernapravo sadježerko. Sovice se igrajo, mami sova pa jih prosi, naj pazijo na njene orhideje na koncu veje. Ko Bibi po nesreči odlomi cvet orhideje, pred sestricama v zadregi prikrije, kar je storil. Odpravijo se gozd iskat večja semena za igro s sadježerko. Srečajo veverička, ki išče zakopana semena, Bubi pa predlaga, da bi nabrali nekaj malin. Pot jim prekriža lisička s kožuščkom, polnim cvetlic, kajti vrača se s polja sivke. Pikapolonica jim našteje vse dele rastlin in razloži, kako iz semena zraste cvetlica. V domačem gnezdu Bibi mami prizna nesrečo s cvetom orhideje. Mami mu oprosti, saj je zbral pogum in povedal resnico. Skupaj zapojejo pesmico o rastlinah, ki rastejo v gozdu.

Ernest je počaščen, ko ga župan zaprosi, da bi ob odkritju spomenika zapel medvedjo himno. Nenadoma pa Ernest izgubi glas. Le kdo ga bo nadomestil?

Elizabet s prijateljico Mario obišče lončarsko delavnico. Za svoji mamici bi radi izdelali darilo, glineni skledici. Tam se naučita delati z glino in oblikovati čudoviti posodi. Glino je treba tudi na poseben način sušiti. Čeprav sta stari le pet let, znata že čudovito delati za lončarskim vretenom. Mamici bosta nad njunim izdelkom zagotovo navdušeni.

Samuel je strokovnjak za vlake. Postavi Samuelovo dolgo progo in nas popelje na potepanje po tirnicah. Na izlet z vlakom se bodo odpravili tudi Kriškraški, a v iskanju prave poti niso prav iznajdljivi. Ali jim bo pomagal pripomoček, ki sta ga domislili pošastici Bu in Ba?

Anka sledi sledem iz moke. Tudi Izabela sledi sledem iz moke. Kam ju vodijo? In kdo je izpraznil kozarec z marmelado? Bosta našli storilca? Vse se bo vrtelo okrog črke M. Zofkarji čakajo samo še vas …

Kmalu bo božični večer in danes Božiček pride po pisma! Vse je pripravljeno, želje so zapisane, stanovanje okrašeno. Le ena težava je … Božiček se je zataknil, padel skozi okno in obležal na tleh. Zdaj postavlja čudna vprašanja, na primer, kaj pomeni Božiček, zakaj vam jaz kupujem darila in podobno. Obeta se prava božična katastrofa in Firbcologi morajo nujno nekaj ukreniti. Medtem Lars in Marli pečeta božično testo za medeno hišico, Nola in Lars K. se učita hitrostnega drsanja, Mila in Hugo pa spoznata reševalne pse. Božiček, si že kaj bolje?

Kaj je res, kaj ni res, kaj so lažne novice? Odgovore bosta Gaja in Klemen iskala z odgovorno urednico Časorisa, spletnega časopisa za otroke, Sonjo Merljak Zdovc in z mlado Časorisovo novinarko Nušo Bohak, začinila pa jih bosta še z razmišljanji mladih iz OŠ Ivana Skvarče Zagorje. Čisto zares pa bodo v Krompirjevem studiu že navsezgodaj pekli pice. V rubriki Kaj znaš pa ti? se tokrat predstavi picopek Brin Rekar.

V 14. oddaji se v kvizu spopadejo Gabriel, Nik in Jure iz OŠ Ljudski vrt Ptuj (rumeni) ter Iza, Vid in Voranc iz OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem (vijolični), v Hitrih lončkih pa Zoja, Ana in Anže iz OŠ Frana Roša ter Rok, Lea in Vid iz OŠ Stranje. V Hitrih celicah iščemo Slovence z živalskimi priimki, izdelke iz suhe robe in talne označbe. Med vprašanji poletimo na Mars, se sladkamo z marcipanom, preštevamo zobe in zagrizemo v platnice Rdeče rakete. V labirintu vzrejamo jetra in polnimo lonce. Kdo bo pljuča bolj napolnil s kisikom in komu bo glasnost prinesla dvojne točke, poglejte v Malih sivih celicah.Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Izzivalec v dokumentarnem filmu je 13-letni Lan, smučar prostega sloga. Znašel se je pred odločilno prelomnico: bi se popolnoma posvetil športu, v katerem je zelo dobe, ali bi v življenju raje počel še kaj drugega?

Nepojasnjeni dogodki že stoletja burijo človeško domišljijo. Duhovi, leteči predmeti, izvenčutne zaznave, kriptozoologija ... so tokrat burili tudi domišljijo ustvarjalcev, ki so iskali bolj in manj verjetne zgodbe o nadnaravnem in tudi odgovore znanosti o nepojasnjenih fenomenih. Tokratna paranormalna Osvežilna fronta je za vse, ki jih ni strah.

Nemki Augusti Deter je pri 50 letih začel pešati spomin. Dr. Alois Alzheimer ji ni znal pomagati. Toda po njeni smrti je opravil obdukcijo in v njenih možganih opazil nenavadne skupke proteinov. Auguste je bila prva bolnica, pri kateri so odkrili Alzheimerjevo bolezen. 120 let pozneje po vsem svetu s to boleznijo živi kar 44 milijonov ljudi. A učinkovitega zdravila še vedno nimamo. Kako pa na bolezen vplivata dve novi zdravili, ki sta lani prišli na trg v ZDA? Med znanstveniki, ki raziskujejo vzroke in mehanizme Alzheimerjeve in drugih oblik demence, so tudi slovenski. Eni skupini je uspelo najti protein, katerega sprememba vpliva na razvoj frontotemporalne demence. Druga pa išče vzrok za nastanek nevrodegenerativnih bolezni med glivami, ki živijo v našem pomivalnem stroju.

»V temi(ni) senc«, Boris Čok

Boris Čok je spiritus agens Slovenske rodnoverske skupnosti »Otroci Triglava«. Pred leti je izdal knjigo z naslovom »V siju mesečine«, ki jo je posvetil staroverski dediščini na območju vasi Lokev in Prelože. V novi knjigi z naslovom »V temi(ni) senc« pa je zbrano ljudsko izročilo o staroverstvu na Krasu, pa tudi širše po Sloveniji in zamejstvu.

V slovenskem centru PEN v Ljubljani so pripravili predstavitev knjige našega sodelavca Sandija Horvata z naslovom Beli Rom. Gre za avtobiografsko delo, v katerem avtor na podlagi lastnih izkušenj odkrito spregovori o dilemah dvojne identitete in se sprašuje o strpnosti v sodobni slovenski družbi. Župani iz jugovzhodne Slovenije in Posavja so v Novem mestu vnovič razpravljali o romskih vprašanjih. Ob tem so opozorili, da se stanje na tem področju še naprej poslabšuje, država pa naredi premalo. Na Pušči je že sedmič dišalo po golažu. V skladu s tradicijo so namreč pripravili tekmovanje v kuhanju ciganskega golaža, ki se ga je tokrat udeležilo 14 ekip.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Obiskali smo 11 letno Vito in njeno družino, ki skrbi za 3 mačke, Vita pa obožuje tudi konje. Svetujemo, kako v vročih dnevih poskrbeti za pse. Družili smo se z velikim ljubiteljem živali in spoznali tudi njegovega Arturja, vestfalskega brak jazbečarja, ki mu je ob upokojitvi pomagal nazaj v formo. Predstavljamo skobca. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Popeljali vas bomo v svet vrtnarije Trajnice Strgar, kjer med drugim gojijo okoli 900 trajnic. Bernard Strgar izhaja iz znane vrtnarske družine Strgar, pionirjev na področju urejanja vrtov in drevesničarstva v Sloveniji.
Da brez ljubezni do gradbenih strojev ne gre, pa poudarjajo upravljavci težke gradbene mehanizacije. Poklic boste spoznali s pomočjo dijakov iz programa upravljavca težke gradbene mehanizacije SGGOŠ Ljubljana.

"A nisem vedno govoril, da demokracija potrebuje pokončne ljudi ostrega duha in trdnih principov?" (Mitja)

V tej epizodi blesti Nejc, dobitnik evropskega priznanja za avtorsko fotografijo. To mu precej zviša ceno - člani uredništva z grozo ugibajo višino njegovega mesečnega prejemka. Če ni kar višji od plače direktorja živalskega vrta... Novi lastnik zahteva pomlajevanje kadrov in Mitja najde čudežno rešitev za vse. Da o parcialnih pomladitvah pri Marti in Veroniki ne izgubljamo besed. Nejčeva skrivnostna plača skozi pravo optiko dobi popolnoma drugo vrednost in Mitja dela račun brez krčmarja.

Gluhoslepota pomeni hkratno okvaro vida in sluha, zato gluhoslepe osebe potrebujejo posebne prilagoditve v vsakdanjem življenju, tudi za sporazumevanje. Zadnji teden junija je po vsem svetu teden Helen Keller, gluhoslepe ameriške pisateljice in borke za pravice gluhoslepih. Zato smo v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini pod drobnogled vzeli predlog zakona o uporabi jezika gluhoslepih, ki ga je pripravilo in v javno obravnavo vložilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Na predlog je prispelo 24 pripomb iz različnih organizacij, ki opozarjajo na neusklajenost z zakonom o osebni asistenci, neustrezen kriterij ugotavljanja gluhoslepote in tudi diskriminatornost.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Najstarejši folklorni festival v Sloveniji po šestih desetletjih ostaja presečišče starodavnega belokranjskega obredja in ljudskega izročila ter sodobnih folklornih pristopov z mednarodnim pridihom. Festivalski dogodek, ki letos poteka med 19. in 23. junijem v Črnomlju, skuša po eni strani ohranjati domišljijskost deželice belih bréz in belih noš, po drugi strani pa obiskovalcem ponuditi svež vpogled v bogato etnološko zakladnico tega dela Slovenije ter mednarodne folklorne tradicije. O običajih nekoč in danes ter festivalskih izzivih v oddaji govorijo Anica, Anita in Martin Matkovič, Janez Kure, Ksenija Khalil, dr. Janez Weiss in Tadej Fink. Nastopajo člani otroških folklornih skupin Dragatuš in OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Scenarij: Ilinka Todorovski. Režija: Maja Pavlin. Snemalna ekipa: Stojan Femec in Peter Novljan. Producent: Igor Jakovac.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Binka in Brina se spreta, in Binka se odloči, da se ne bo več igrala igre »vohunjenje«. V njej je pripravljala čarobni zvarek, s katerim bi otroci obvladali odrasle, Igra pa se zaplete, saj zvarek ne deluje več. Brina spozna, da je Binka za igro nepogrešljiva, in napne vse sile, da jo prepriča, da se jim spet pridruži.

Na zaspano poletno popoldne Koyaa leže na ležalnik. Počitek zmoti sončna pripeka, ki ob pamet spravi celo ležalnik. Obnašati se začne kot divji konj in zdi se, da Koyaa
nima moči, da bi ga umiril.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Nemalo Slovencev ima počitniško hišo ob našem koščku morja. Nekateri so zgradili nove hiše, drugi so obnovili stare objekte. Prav obnove starih hiš so posebno zanimive, saj se lastniki soočajo z omejitvami, tako prostorskimi kot gradbenimi. Predstavili bomo temeljito prenovo hiše blizu Ankarana, ki izstopa po premišljeni izrabi prostora, hkrati pa se z zunanjostjo lepo poda v strnjeno naselje Kolomban.
Mlada arhitektka je dobila izjemno priložnost, da se šola pri prenovi svojega prvega stanovanja. Omejena denarna sredstva so zahtevala veliko iznajdljivosti in ustvarjalnosti. Zdaj, ko ima več izkušenj in ne nazadnje tudi več sredstev, bi prenova potekala malo drugače. Vendar kaj bistvenega v interjerju ne bi spremenila, saj se ona, njen fant Matic in njun pes Vasko v svojem domu odlično počutijo.
Vrtovi s patino ljubezni imajo svojevrstno energijo. Enega takšnih smo obiskali v Šentvidu, kjer je lastnica na majhnem prostoru z rastlinami in kamni obudila bogate spomine na srečno otroštvo iz gozdov Notranjske.

Pomemben vir dohodkov lorda Meldruma je Podjetje za pridelavo kavčuka, zlasti zaradi pogodbe z britansko vojsko o oskrbi s pomembnimi 'obrambnimi pripomočki' za potrebe vojakov. Ko se razve, da namerava njegova tašča, nepredvidljiva lady Lavender, podariti delnice za svoj nadzorni delež v tem podjetju služkinji Ivy, zavlada v družini panika, med služinčadjo pa vznemirjenje. Da bi neuka Ivy sedela v upravnem odboru in bi se moral lord o svojih poslovnih odločitvah posvetovati z njo? In kakšna katastrofa bi bila, če bi Ivy delnice prodala naprej, na primer siru Ralphu, možu lordove ljubice, ki bi lorda z velikim užitkom izrinil iz vodstva podjetja. Tudi Ivyjin oče, butler Stokes, ima seveda pri vsem skupaj svoje račune. In ker je lady Lavender znana po tem, da si neštetokrat premisli, vsi napeto čakajo, kako se bo razpletlo.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson) in drugi

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Nepregledno gospodarjenje s sredstvi rezervnega sklada, sploh kadar gre za velike investicije, vzdrževanje skupnih delov, pa onemogočanje vpogleda v dokumentacijo – to je nekaj najpogostejših razlogov za spore med etažnimi lastniki in upravniki večstanovanjskih stavb. V tokratni oddaji predstavimo tri: v Ajdovščini lastnica upravnika obtožuje, da je poneveril stroške ob prenovi bloka, v Ljubljani se lastniki garaž jezijo, ker jim je upravnik zaračunaval stroške za sanacijo dotrajane stavbe, čeprav tega niso podprli. Še en Ljubljančan se huduje, ker mu upravnik ne omogoči vpogleda v dnevnik prometa rezervnega sklada. Ali bi ga moral, bomo vprašali stanovanjskega inšpektorja. Pa tudi, kako dolgo traja, da se inšpektorji sploh začnejo ukvarjati s prijavo, in koliko zadev trenutno čaka v predalu.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tradicionalni gala koncert, ki predstavlja bogato dediščino slovenske zabavnoglasbene zakladnice v izvedbi velikega revijskega orkestra, bo tokrat posvečen popevkam Ditke Haberl, Alenke Pinterič in Marjetke Nece Falk, glasbenim uspehom treh izjemnih pevk generacije, ki je zaznamovala zgodovino festivala Slovenska popevka in ki jo med drugim povezuje rojstno mesto – Maribor.
Ob spremljavi Simfoničnega orkestra, Big Banda in Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija ter s številnimi pevskimi solisti pod glasbenim vodstvom dirigenta Patrika Grebla bodo v novih pevskih izvedbah zazvenele nekatere izmed največjih uspešnic, ki so jim Ditka, Alenka in Neca posodile glas: Nad mestom se dani, Samo nasmeh je bolj grenak, Mlade oči, Vila z rimskega zidu, Kot nekdo, ki imel me bo rad, Sto majhnih nežnosti, Štajerska lady, Mini maksi, Krašovc, Ta vražji telefon, Dobro jutro, dober dan, Na krilih hrepenenja, Vsi ljudje hitijo in druge.
Obeta se nam še en izjemen glasbeni začetek poletja, na katerem do zadnjega ne bomo vedeli, komu pripada čast odpeti tradicionalni zaključni glasbeni dodatek Poletno noč, legendarno popevko Elze Budau in Mojmirja Sepeta, ki je nastala natanko pred 60 leti!
Poletna noč 2024 je otvoritvena prireditev 72. Ljubljana Festivala.

SIMFONIČNI ORKESTER IN BIG BAND RTV SLOVENIJA
MLADINSKI ZBOR RTV SLOVENIJA
PATRIK GREBLO, glasbeni vodja in dirigent
Solisti: NINA STRNAD, NUŠKA DRAŠČEK, NUŠA DERENDA, EVA HREN, LARA JANKOVIČ, ANIKA HORVAT, LARA BARUCA, SAŠA LEŠNJEK, ZALA SMOLNIKAR ZÁLI, ANDRAŽ HRIBAR, OTO PESTNER
Voditelj večera: MARIO GALUNIČ

Veter Wouterja tokrat zanese globoko v gore. Obišče spomenik, ki so ga postavili v spomin na hudo letalsko nesrečo, nato pa odkolesari v Alpe. Čeprav ima veter ves čas v hrbet, mora močno poganjati, saj se pot ves čas vzpenja.
Po Alpah ga čakajo Dolomiti, kjer si od daleč ogleda ledenik na Marmoladi, ki je vsako leto manjši. V slikoviti gorski vasici spozna belgijski par, ki ga povabi na kosilo.
V Fagagni pa si ogleda prireditev, ki je zlepa ne bo pozabil: oslovsko dirko.

MET DE WIND MEE / VRT, 2023 / Belgija / Avtor: Wouter Deboot

22:00
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V restavraciji kljub Carlyjinim pomislekom gostijo poročno slavje za Liamovega znanca. Ker ekipa s tem nima izkušenj, organizacijo prevzame Nick, ki se trudi narediti dober vtis na Carly, a gre njegovo vedenje nekaterim močno na živce. V kuhinjo se vrne tudi Jamie, ki prevzame okraševanje poročne torte, čeprav vse malce skrbi, kako bo delal pod pritiskom.
Ko svatje odidejo, gre ekipa proslavljat uspešno opravljeno nalogo, Carly pa na zmenek. Ko se ta klavrno konča, se pridruži drugim in uživa v zabavi, dokler ji Liam ne prizna, da bo restavracija morala zapreti vrata. Razočarana Carly se oglasi pri Andyju, ki je na dobri poti iz alkoholizma in morda edini, ki jo razume.


BOILING POINT / 2023 / Velika Britanija
Scenarij: Philip Barantini, James Cummings, Dan Cadan, Alex Tenenbaum, Nathaniel Stevens, Grace Ofori-Attah
Režija: Philip Barantini, Mounia Akl
V glavnih vlogah: Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Ray Panthaki, Hannah Walters, Malachi Kirby, Izuka Hoyle, Taz Skylar, Lauryn Ajufo

Redkokateri glasbeni žanr se v svetu dojema tako konservativno ali stereotipno kot country. Večina je prepričana, da gre za glasbo izključno belske Amerike, podčrtane z republikansko logiko in melodijo, ki v predvolilnem času postane celo zelo uporabno politično orodje. Ko je vrh Billboardove lestvice country glasbe nedavno zasedla temnopolta pevka Beyonce z albumom Cowboy Carter, je znova sprožila razprave o izvoru in raznovrstnosti žanra – ali njenem pomanjkanju.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov