Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 29. jun. 2024

TV Slovenija 3 • Sob, 29. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevni red seje:

1. Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o parlamentarni preiskavi (ZPPre-A)

2. Letno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije za leto 2023 in Ocena stanja za leto 2023

3. Razno

Dnevni red seje:

1. Poročilo o delu Državne revizijske komisije za leto 2023

2. Poročilo o podaljšanju začasne zaščite razseljenih oseb iz Ukrajine

3. Letno poročilo Informacijskega pooblaščenca za leto 2023

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog Odloka o strategiji upravljanja naložb države (OdSUND)

2. Informacija o izvajanju Načrta za okrevanje in odpornost

3. Poročilo o delovanju Fiskalnega sveta v letu 2023

4. Letno poročilo Banke Slovenije 2023 z letnim obračunom Banke Slovenije 2023 (računovodski izkazi), ki je sestavni del tega poročila, in Finančni načrt Banke Slovenije za leto 2024

5. Revidirano letno poročilo Agencije za javni nadzor nad revidiranjem za leto 2023 ter soglasje k predlogu uporabe presežka prihodkov nad odhodki Agencije za javni nadzor nad revidiranjem po stanju na dan 31. 12. 2023

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Sveta o spremembi Direktive (EU) 2015/637 o ukrepih za usklajevanje in sodelovanje, potrebnih za lažje zagotavljanje konzularne zaščite državljanom Unije brez predstavništva v tretjih državah, ter Direktive (EU) 2019/997 o vzpostavitvi potne listine EU za vrnitev

2. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o izboljšanju in izvrševanju zagotavljanja delovnih pogojev pripravnikov ter boju proti kot pripravništvo prikritim rednim delovnim razmerjem (direktiva o pripravništvih)

3. Zasedanje Sveta Evropske unije za zaposlovanje, socialno politiko, zdravje in varstvo potrošnikov, Luksemburg, 20. in 21. 6. 2024

4. Zasedanje Sveta Evropske unije za okolje, Luksemburg, 17. 6. 2024

5. Zasedanje Sveta Evropske unije za splošne zadeve (kohezija), Luksemburg, 18. 6. 2024

6. Zasedanje Sveta Evropske unije za promet, telekomunikacije in energijo (promet), Luksemburg, 18. 6. 2024

Mešani pevski zbor Jacobus Gallus že več kot 30 let deluje na Tržaškem kot reprezentančni zbor slovenske narodnostne skupnosti. O dosežkih in prihodnjih ciljih zbora z dirigentom Markom Sancinom.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Informativna oddaja Koda ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših novic za potrošnike iz Slovenije in tujine, ki so dopolnjene s poglobljenimi prispevki in analizami ter razmišljanji gostov. V oddaji razkrivamo goljufije, rešujemo vaše potrošniške težave, od pristojnih ustanov zahtevamo odgovornost in za uporabnike prijazne rešitve, gledalce pa ozaveščamo o njihovih potrošniških pravicah. Vsak petek ob 18.05 na prvem programu Televizije Slovenija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Dnevni red seje:

1. Obrambna strategija Republike Slovenije, Vojaška strategija Republike Slovenije, Strategija civilne obrambe Republike Slovenije

2. Vprašanja in pobude članov Odbora

Nepregledno gospodarjenje s sredstvi rezervnega sklada, sploh kadar gre za velike investicije, vzdrževanje skupnih delov, pa onemogočanje vpogleda v dokumentacijo – to je nekaj najpogostejših razlogov za spore med etažnimi lastniki in upravniki večstanovanjskih stavb. V tokratni oddaji predstavimo tri: v Ajdovščini lastnica upravnika obtožuje, da je poneveril stroške ob prenovi bloka, v Ljubljani se lastniki garaž jezijo, ker jim je upravnik zaračunaval stroške za sanacijo dotrajane stavbe, čeprav tega niso podprli. Še en Ljubljančan se huduje, ker mu upravnik ne omogoči vpogleda v dnevnik prometa rezervnega sklada. Ali bi ga moral, bomo vprašali stanovanjskega inšpektorja. Pa tudi, kako dolgo traja, da se inšpektorji sploh začnejo ukvarjati s prijavo, in koliko zadev trenutno čaka v predalu.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kazenskem postopku (ZKP-P), skrajšani postopek

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gimnazijah (ZGim-E), skrajšani postopek

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju (ZPSI-1C), skrajšani postopek

5. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o glasbenih šolah (ZGla-B), druga obravnava

6. Predlog zakona o Kobilarni Lipica (ZKL-2), druga obravnava

7. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o sodelovanju med državnim zborom in vlado v zadevah Evropske unije (ZSDZVZEU-D), druga obravnava

8. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o partnerstvu med Evropsko unijo in njenimi državami članicami na eni strani ter članicami Organizacije afriških, karibskih in pacifiških držav na drugi strani (MPEUOAKPD)

13. Mandatno-volilne zadeve:

a. Predlog za imenovanje članov Nacionalnega sveta za kulturo

b. Predlog za imenovanje na sodniško mesto vrhovne sodnice na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije

c. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajne sodnice na Okrajnem sodišču v Velenju

č. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajne sodnice na Okrajnem sodišču v Celju

d. Predlog sklepa o sestavi in imenovanju predsednice, podpredsednice, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju in oceni dejanskega stanja o primerih ukradenih otrok

e. Predlog sklepa o razrešitvi podpredsednice in imenovanju podpredsednikov delovnih teles

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov