Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 1. jul. 2024

TV Slovenija 1 • Pon, 1. jul.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Podpredsednik vlade in Gibanja Svoboda Klemen Boštjančič ter minister za gospodarstvo, turizem in šport in predsednik SD-ja Matjaž Han o dogajanju v koaliciji po evropskih volitvah.

Grajski vrtovi so polni vodnjakov, ribnikov in vrtnic. Rija si domišlja, da je kraljična. Tako lahko vlada Krokodilu. Tudi Krokodil je lahko kralj! In vlada Riji. Dolgočasno je biti vladar. Najbolje je, da nihče ne nosi krone. Tako se lahko Rija in Krokodil spet svobodno odločata.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v prvih poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Zoki praznuje deveti rojstni dan, a mora kljub temu zjutraj k zobozdravniku. Prijateljem na dvorišču pove, da si želi nov telefon in da ga bo najverjetneje dobil za darilo od staršev. A ko poskuša kaj izvedeti, vsi, tudi babica, molčijo. Zdi se mu, da nekaj prikrivajo. Zoki sanjari tudi o Lidijinem darilu in se veseli praznovanja s prijatelji. Pa bo dobil to, kar pričakuje? Morda pa bo ugotovil, da so najlepše in najdragocenejše darilo njegovi bližnji in prijatelji …

Člani Kapucarjeve ekipe niso navdušeni nad novimi močmi, toda jasno jim je, da Soufianu ne bodo kos sami. Soufian ne izbira sredstev. Na spletu objavi posnetek, ki Kapucarja prikaže v precej slabi luči.

V zadnji oddaji izobraževalno-dokumentarne serije Slovenska narečja bomo prisluhnili še slovenskim narečjem v Avstriji: ziljskemu , ki se govori v Ziljski dolini, rožanskemu v osrednji in južni Koroški ter obirskemu narečju, ki je sicer najmanjše narečje koroške narečne skupine, govori pa se na območju okoli Železne Kaple. Med posameznimi narečji ni ostrih mej, saj postopoma prehajajo druga v drugo. Ziljsko narečje bomo spoznavali skozi opise domačinov, ki nam bodo v narečju ponosno predstavili svojo slikovito ziljsko nošo, rejo in značilnosti znamenitih noriških konjev, na katerih fantje jezdijo tudi ob štehvanju, prek otrok in drugih pevcev bomo spoznali ziljske ljudske pesmi. Prek pesnikov, gledaliških igralcev, otroških pevskih, avtorjev slovarjev, zbirateljev pravljic v narečju in drugih bomo v oddaji spoznali še značilnosti obirskega in rožanskega narečja. Najpomembnejše značilnosti posameznega narečja pa nam bodo odstirali vodilni dialektologi in drugi kulturni delavci, ki se na Koroškem zavzemajo za negovanje in ohranitev slovenskih narečij v Avstriji.

Ko se nekaj zgodi nepredvideno, brez predhodnega načrtovanja in še brez očitnega vzróka, govorimo o naključju. Manjša ko je verjetnost, da se bo nekaj zgodilo, večje se nam zdi naključje. Za nekoga zgolj zanimivo naključje, za drugega pomembno sporočilo. Ne glede na to pa naključja lahko pomembno vplivajo na naše življenje. O velikih in majhnih naključjih bodo v oddaji Ah, ta leta! govorili: Irena Tršinar, ki je zgodbe naključij popisala v dveh knjigah, jungovski psihoanalitik Tine Papič ter filozof in avtor knjige Naključje in jaz dr. Andrej Mendiževec.

Gost tokratnega intervjuja, ob 33-letnici slovenske samostojnosti, je eden največjih poznavalcev naše umetnosti in velik domoljub, akademik dr. Milček Komelj. Gre za izjemno osebnost in dragocenega sopotnika slovenske umetnosti, pa tudi politike, saj je bil dr. Komelj priča prelomnemu dogajanju na Novi reviji, ko so slovenski demokratični intelektualci in kulturniki ključno pripomogli k padcu komunističnega režima in nastanku samostojne Slovenije. Rojen je v Novem mestu, tesno je prijateljeval z znamenitim umetnikom Božidarjem Jakcem, ki ga je povojni režim koval v zvezde, sam pa je bil do socialistične diktature izrazito kritičen. Kot pripoveduje dr. Komelj, se je Jakac norčeval iz vodilnih tovarišev. Mladi Milček, izrazito nadarjen za likovno umetnost in književnost, je že kot najstnik spoznal in portretiral najvidnejše umetnike tistega časa, vključno z Edvardom Kocbekom, Franom Saleškim Finžgarjem in Alojzom Gradnikom. Po študiju umetnostne zgodovine in slavistike je postal zelo uspešen in priljubljen profesor na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. V času razpadanja komunističnega režima v Jugoslaviji je bil, kot rečeno, sopotnik kroga Nove revije. Izjemno ceni prispevek takratnega urednika Nika Grafenauerja, pa prodornost dr. Jožeta Pučnika in drugih, brez katerih se prelom in pot v politično svobodo ne bi zgodila.
Milček Komelj velja za blagega človeka, a hkrati zelo ostrega in prodornega, ko gre za zaščito umetnosti, kulture, slovenstva, demokracije … 10 let, v ključnem obdobju krepitve, je bil predsednik Slovenske matice – ugledne ustanove, ki je še vedno simbolno središče slovenstva. Tu je pustil neizbrisen pečat in skrbel za razvoj Slovenske matice v zavesti, da je slovenstvo, sicer na drugačen način kot prej, ogroženo tudi danes. Akademik Komelj je član evropske in Slovenske akademije znanosti in umetnosti. V pogovoru je slikovito komentiral razmere na SAZU-ju in tudi težnje, da bi okrnili njeno edinstveno vlogo z ustanavljanjem novih različic.
Dr. Komelj je izjemen interpret umetnin; vidi tisto, kar vidimo vsi, in tudi tisto za slikarskim platnom. Zaveda se, da so vrhunske umetnine stebri slovenskega naroda. Njegov zadnji veliki dosežek je monumentalna knjiga Mojstri slovenskega impresionizma, ki je tudi velik podvig Mladinske knjige, s 300 unikatnimi izvodi in kakovostno reprodukcijo Sejalca. Izbor umetnin in njihova genialna interpretacija postavljata dr. Komelja v vrh slovenske umetnostnozgodovinske stroke. Grohar, Jakopič, Jama in Sternen v tej knjigi ne spregovorijo samo kot slikarji, ampak veliko širše, s slovenskim odmevom, ki je pomemben tudi za današnji čas. V pogovoru bo gost nekaj umetnin interpretiral. Podobno kot impresionisti ob svojem času in na svojem področju dr. Komelj vedno znova ceni Slovence, ki so dali svojo energijo za slovenstvo na vseh ravneh, tudi politični.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Portret znamenitega arhitekta slovenske moderne arhitekture, prodornega in inovativnega avtorja, je tudi zgodba o usodi njegovih stavb.

Savin Sever (1927–2003) sodi med najpomembnejše slovenske arhitekte povojne generacije. Ustvarjal je v dobi, ko se je končal prvi val obnove porušene domovine in je bil čas za optimizem in razmišljanje o prihodnosti kulture bivanja. Načrtoval je objekte za vsakdanjo in splošno rabo: številne različice izjemno domišljene garažne hiše Triplex, garažno hišo na Ambroževem trgu, dve veleblagovnici, Astra in Merkur v Ljubljani, štiri tiskarne (Učne delavnice zavoda za gluho mladino, Tiskarna Mladinska knjiga, Tiskarna Jože Moškrič, Tiskarna Soča v Novi Gorici), Tehnični center AMZS v Ljubljani, vhodni objekt predora Karavanke in številne druge. Vsi ti objekti sodijo med vrhunce slovenske arhitekture. Poleg vrednotenja arhitekturnega opusa in analitične predstavitve procesov dela ter avtorjevih tehnoloških in konceptualnih inovacij se film ukvarja s perečim vprašanjem varovanja in revitalizacije modernistične arhitekture. Prav Severjeve Učne delavnice so boleč primer neustrezne zaščite. Ko je bila dejavnost v njih opuščena, so stavbo – kljub prizadevanju stroke – ob koncu tedna brez dovoljenja podrli, da bi na njenem mestu postavili trgovino. O bolečih vprašanjih valorizacije objektov sodobne slovenske moderne arhitekture v filmu spregovorijo številni na tem področju angažirani strokovnjaki.
Savin Sever je umrl kmalu po tistem, ko so podrli njegovo konstrukcijo za Gorenjski sejem v Kranju. Nekaj let zatem so podrli tudi Tiskarno Jože Moškrič. Namesto obeh izjemno fleksibilno načrtovanih in za trgovsko dejavnost zelo primernih objektov so postavili montažne uniformne trgovske centre Hofer, enake kot povsod po deželi. Slovensko arhitekturno dediščino so trgovske korporacije zravnale do tal. Podrli so tudi Stavbo tehničnih pregledov AMZS, Tehnični center AMZS pa je danes do neprepoznavnosti zakrit z oglasnimi panoji. Nekoliko bolje se godi Poslovno trgovskemu kompleksu Astra, ki je bil delno obnovljen, vendar so namesto nekoč odlične veleblagovnice v njem naključni najemniki, njihova dejavnost pa je prepuščena životarjenju. Ohranjena so tudi okna obeh stolpnic z inovativnim prezračevanjem, ki jih je Savin Sever načrtoval leto dni.

Četrt stoletja obeležuje Forum Tomizza, obmejno srečanje, ki se ukvarja s kulturnimi in literarnimi odnosi med Italijo, Slovenijo in Hrvaško.
Letos je potekal pod naslovom Slovnica pozabe z namenom vzpostaviti trajne družbene in jezikovnokulturne prakse.
Z nami bosta Martin Lissiach in Irena Urbič. Vabljeni v našo družbo.

V Ljudski šoli Lipa ob Vrbi si je približno 110 otrok in tudi nekaj odraslih ogledalo gledališki predstavi o kulturi spominjanja med Koroško in Slovenijo. Projekt Interreg so pripravili Ljudska šola Lipa ob Vrbi, Pedagoška visoka šola na Koroškem, slovensko društvo za strpne odnose Eksena in Inštitut za narodnostna vprašanja.
Pod geslom "Cool and Crazy" je na suškem gradu potekal 31. festival Suha. Na njem so tudi letos nastopale vokalne skupine iz Avstrije, Slovenije in Nizozemske.
Kaj delaš? Darja Kušej iz Blata pri Pliberku je po študiju arhitekture na Dunaju opravila prakso in izpit za mizarstvo. Zdaj dela kot mizarka in arhitektka na Dunaju.
Pravnik in pisatelj Janko Ferk že desetletja objavlja popotniške monografije. Še preden bo dobila njegova knjiga o Porečanki novo podobo, ga je urednik oddaje pospremil v mesto Pulj, v Limskem kanalu pa sta si ogledala gojenje ostrig.
http://slovenci.orf.at

Christoph dobi priložnost za dogovor s tožilstvom, s katerim bi se izognil zaporni kazni. Tak razvoj dogodkov pa nekomu na Knežjem dvoru nikakor ne ustreza, zato sabotira Christophov avto, da bi ta zamudil na sestanek na tožilstvu in bi mu vendarle sodili.
Belo Lucyjine besede razžalostijo. Namesto da bi se z Lucy soočil in povedal, da ve, da se želi teka udeležiti z njim, ker se noče soočiti s čustvi do Paula, ji želi dokazati, da je boljši od Paula. Zato se odloči za strogo dieto, da bi bil pripravljen na tek.
Franzi in Steffen morata v kratkem času organizirati degustacijo jabolčnika. Franzi se boji, da jim ne bo uspelo, vendar Steffen pokliče prijatelje in degustacija uspe. Franzi kmalu zatem sreča Tima in oba poskušata prikriti napetost.
Natascha se sporeče z Robertom, očita mu, da je prevaral Evo. A zaradi njegovega vedenja se sprašuje, kaj se je v resnici zgodilo med Robertom in Evo. Zato poskuša stopiti v stik z njo.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Reči med spancem na glavo pade ptiček. Mladi živalci bi bilo treba pomagati, zato Egon in Ajda takoj poprimeta za delo. Žal skrbeti zanj ni mačji kašelj in prijatelja kmalu sprevidita, da bi bili nalogi še najbolj kos ptičkovi starši. Treba bo poiskati njihovo gnezdo.

Jelka Tiholaznik je mama risinja, ki svoja dva mladička Tiso Čopkuho in Bora Ostrokrempljega prvič odpelje na daljši sprehod v bližnjem gozdu. Mlada risa odkrivata svet izven varnega zavetja domačega brloga in spoznavata, kaj je potrebno, da postaneš (mogočen) ris in kako strokovnjaki spremljajo rise.

Istra z okolico je prava zakladnica, o čemer pričajo tudi tamkajšnji prebivalci in kultura. Njeno bogastvo se razkriva v izjemni umetniški, arhitekturni, zgodovinski, književni in kulinarični dediščini. Oddaja Istra z okolico je z gosti v studiu in reportažami pravi kalejdoskop, ki v gledalcih prebudi radovednost, da si zaželijo to pokrajino bolje spoznati, hkrati pa jih spodbuja k odkrivanju naravnih lepot in človekovih stvaritev, o katerih pričajo tisti, ki v obmejnih krajih živijo ali jih imajo preprosto radi.

Avtor besedila: Jakob Gomilšak
Avtor glasbe: Gustav Ipavec

Skladbo Slovenec sem so kmalu po nastanku, oktobra leta 1882, proglasili za narodno himno. Infografika in časovni trak bosta predstavila bogato ustvarjalno pot slovenskega skladatelja in zdravnika Gustava Ipavca, ki je v slogu glasbene romantike komponiral zborovske in solistične pesmi. Med najbolj znanimi so zdaj že ponarodele pesmi: Slovenec sem, Kje so moje rožice in Kje so tiste stezice.
Ipavec je v svojem času veljal za najbolj priljubljenega slovenskega skladatelja, nekateri mu pravijo kar "hit maker stare dobe”. Besedilo za pesem je zapisal Jakob Gomilšček, ki se je kot mlad, v nemščini šolan bogoslovec, spoprijemal s slovenskim jezikom in začutil domoljubni žar.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Inšpektor Humphrey in zaročenka Martha sta se ustalila na devonski obali. Srečno živita na barki in vse bolj razmišljata, da bi postala rejnika. Obišče ju socialna delavka Hannah, ki z njima opravi razgovor, zaradi katerega se v njiju naseli dvom o tem, ali sta primerna kandidata. Hitro se domislita rešitve, ki pa Marthini mami Anni ni všeč. Ta odkriva svet spletnih zmenkarij in se začne sestajati z Richardom. Na policijski postaji v Shipton Abbotu dela ne zmanjka. Narednica Esther in Humphrey dobro sodelujeta in rešita šest novih primerov, pri tem jima pomagata mladi in zagnani Kelby ter izkušena domačinka Margo.

1. del:
Humphrey in Esther priskočita na pomoč Margo in njeni amaterski igralski skupini in na vajah za Večer z morilcem, ki poteka na čisto pravem vlaku, igrata vlogi inšpektorja O'Keefa in lejdi Wickham. Toda ko vlak zapelje v zadnji predor, se res zgodi umor. In krog osumljencev je majhen. Medtem si Anne na Marthino grozo po spletni aplikaciji išče moškega prijatelja.

BEYOND PARADISE (II.) / Velika Britanija / 2024
Scenarij: Tony Jordan, Kat Rose Martin, Ian Jarvis, Rebecca Wojciechowski, Chloë Mi Lin Ewart
V glavnih vlogah: Kris Marshall, Sally Bretton, Dylan Llewellyn, Zahra Ahmadi, Felicity Montagu

Nove zgodbe tedna. Tednik tudi poleti ne počiva. Vabljeni v našo družbo vsak ponedeljek malo čez 21. uro.
Neskončne vrste pred upravno enoto na Tobačni v Ljubljani: so stavkajoči uslužbenci za talce vzeli ljudi?
Ali na kmetiji Brinjevka res ustrahujejo zaposlene, ljudi s posebnimi potrebami? Kdo bi moral zaščititi najbolj ranljive?
Sežigalnice kljub opozorilom zdravnikov in okoljevarstvenikov prihajajo tudi v Slovenijo: kaj bo z našim zdravjem?
Nostalgično slovo stare, utrujene lepotice: Drama SNG Ljubljana je po več kot 100 letih dočakala temeljito prenovo.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Sinoči se je začel festival Julij v Portorožu. Otvoril ga je Denis Jašarević, bolj znan kot Gramatik, ki se je po več letih koncertiranja v tujini vrnil na domače prizorišče. V Ljubljani smo obiskali mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, bili smo na koncertu Mariborskega komornega orkestra, ki je krstno izvedel delo skladatelja Roberta Kampleta, več pa boste izvedeli tudi o dražbi Tizianove slike Počitek v Egiptu, ki je od nastanka v 16. stoletju zamenjala številne lastnike in je ocenjena na 25 milijonov funtov.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Nika Oven je odvetniška pripravnica. Začetnica v svetu prava. In začetnica v življenju. Skozi misteriozno smrt inšpektorja Novaka se sproži odstiranje skrivnosti, ki jo vodijo na pot spoznanja. Na kocki je njena kariera, njeno prijateljstvo, ljubezen.

Niki se odstirajo dolgo zastrta okna. Je njen oče, vpliven tajkun, vpleten v nečedne posle, ki jih pravno vodi pisarna KRT, kjer opravlja pripravništvo Nika? Je Nikina mama skorumpirana sodnica, ki s svojimi sodbami pomaga kriminalni navezi gradbenikov, medijskih tajkunov, sodne veje oblasti? Nika izve, da je njena mati naredila pred sedemindvajsetimi leti usodno napako. In Nika šteje ravno toliko pomladi. Je napaka ona sama?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov