Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 1. jul. 2024

TV Slovenija 3 • Pon, 1. jul.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Predlog Odloka o strategiji upravljanja naložb države (OdSUND)

2. Informacija o izvajanju Načrta za okrevanje in odpornost

3. Poročilo o delovanju Fiskalnega sveta v letu 2023

4. Letno poročilo Banke Slovenije 2023 z letnim obračunom Banke Slovenije 2023 (računovodski izkazi), ki je sestavni del tega poročila, in Finančni načrt Banke Slovenije za leto 2024

5. Revidirano letno poročilo Agencije za javni nadzor nad revidiranjem za leto 2023 ter soglasje k predlogu uporabe presežka prihodkov nad odhodki Agencije za javni nadzor nad revidiranjem po stanju na dan 31. 12. 2023

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Spremembe in dopolnitev Pravilnika o merilih in pogojih za uporabo sredstev Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji

2. Poročilo o delu in finančnem poslovanju FIHO v letu 2023

3. Razno

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Redno letno poročilo Zagovornika načela enakosti za leto 2023

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Gost tokratnega intervjuja, ob 33-letnici slovenske samostojnosti, je eden največjih poznavalcev naše umetnosti in velik domoljub, akademik dr. Milček Komelj. Gre za izjemno osebnost in dragocenega sopotnika slovenske umetnosti, pa tudi politike, saj je bil dr. Komelj priča prelomnemu dogajanju na Novi reviji, ko so slovenski demokratični intelektualci in kulturniki ključno pripomogli k padcu komunističnega režima in nastanku samostojne Slovenije. Rojen je v Novem mestu, tesno je prijateljeval z znamenitim umetnikom Božidarjem Jakcem, ki ga je povojni režim koval v zvezde, sam pa je bil do socialistične diktature izrazito kritičen. Kot pripoveduje dr. Komelj, se je Jakac norčeval iz vodilnih tovarišev. Mladi Milček, izrazito nadarjen za likovno umetnost in književnost, je že kot najstnik spoznal in portretiral najvidnejše umetnike tistega časa, vključno z Edvardom Kocbekom, Franom Saleškim Finžgarjem in Alojzom Gradnikom. Po študiju umetnostne zgodovine in slavistike je postal zelo uspešen in priljubljen profesor na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. V času razpadanja komunističnega režima v Jugoslaviji je bil, kot rečeno, sopotnik kroga Nove revije. Izjemno ceni prispevek takratnega urednika Nika Grafenauerja, pa prodornost dr. Jožeta Pučnika in drugih, brez katerih se prelom in pot v politično svobodo ne bi zgodila.
Milček Komelj velja za blagega človeka, a hkrati zelo ostrega in prodornega, ko gre za zaščito umetnosti, kulture, slovenstva, demokracije … 10 let, v ključnem obdobju krepitve, je bil predsednik Slovenske matice – ugledne ustanove, ki je še vedno simbolno središče slovenstva. Tu je pustil neizbrisen pečat in skrbel za razvoj Slovenske matice v zavesti, da je slovenstvo, sicer na drugačen način kot prej, ogroženo tudi danes. Akademik Komelj je član evropske in Slovenske akademije znanosti in umetnosti. V pogovoru je slikovito komentiral razmere na SAZU-ju in tudi težnje, da bi okrnili njeno edinstveno vlogo z ustanavljanjem novih različic.
Dr. Komelj je izjemen interpret umetnin; vidi tisto, kar vidimo vsi, in tudi tisto za slikarskim platnom. Zaveda se, da so vrhunske umetnine stebri slovenskega naroda. Njegov zadnji veliki dosežek je monumentalna knjiga Mojstri slovenskega impresionizma, ki je tudi velik podvig Mladinske knjige, s 300 unikatnimi izvodi in kakovostno reprodukcijo Sejalca. Izbor umetnin in njihova genialna interpretacija postavljata dr. Komelja v vrh slovenske umetnostnozgodovinske stroke. Grohar, Jakopič, Jama in Sternen v tej knjigi ne spregovorijo samo kot slikarji, ampak veliko širše, s slovenskim odmevom, ki je pomemben tudi za današnji čas. V pogovoru bo gost nekaj umetnin interpretiral. Podobno kot impresionisti ob svojem času in na svojem področju dr. Komelj vedno znova ceni Slovence, ki so dali svojo energijo za slovenstvo na vseh ravneh, tudi politični.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

V Ljudski šoli Lipa ob Vrbi si je približno 110 otrok in tudi nekaj odraslih ogledalo gledališki predstavi o kulturi spominjanja med Koroško in Slovenijo. Projekt Interreg so pripravili Ljudska šola Lipa ob Vrbi, Pedagoška visoka šola na Koroškem, slovensko društvo za strpne odnose Eksena in Inštitut za narodnostna vprašanja.
Pod geslom "Cool and Crazy" je na suškem gradu potekal 31. festival Suha. Na njem so tudi letos nastopale vokalne skupine iz Avstrije, Slovenije in Nizozemske.
Kaj delaš? Darja Kušej iz Blata pri Pliberku je po študiju arhitekture na Dunaju opravila prakso in izpit za mizarstvo. Zdaj dela kot mizarka in arhitektka na Dunaju.
Pravnik in pisatelj Janko Ferk že desetletja objavlja popotniške monografije. Še preden bo dobila njegova knjiga o Porečanki novo podobo, ga je urednik oddaje pospremil v mesto Pulj, v Limskem kanalu pa sta si ogledala gojenje ostrig.
http://slovenci.orf.at

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Sinoči se je začel festival Julij v Portorožu. Otvoril ga je Denis Jašarević, bolj znan kot Gramatik, ki se je po več letih koncertiranja v tujini vrnil na domače prizorišče. V Ljubljani smo obiskali mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, bili smo na koncertu Mariborskega komornega orkestra, ki je krstno izvedel delo skladatelja Roberta Kampleta, več pa boste izvedeli tudi o dražbi Tizianove slike Počitek v Egiptu, ki je od nastanka v 16. stoletju zamenjala številne lastnike in je ocenjena na 25 milijonov funtov.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov