Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 4. jul. 2024

TV Slovenija 2 • Čet, 4. jul.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v prvih poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

V slovenskem centru PEN v Ljubljani so pripravili predstavitev knjige našega sodelavca Sandija Horvata z naslovom Beli Rom. Gre za avtobiografsko delo, v katerem avtor na podlagi lastnih izkušenj odkrito spregovori o dilemah dvojne identitete in se sprašuje o strpnosti v sodobni slovenski družbi. Župani iz jugovzhodne Slovenije in Posavja so v Novem mestu vnovič razpravljali o romskih vprašanjih. Ob tem so opozorili, da se stanje na tem področju še naprej poslabšuje, država pa naredi premalo. Na Pušči je že sedmič dišalo po golažu. V skladu s tradicijo so namreč pripravili tekmovanje v kuhanju ciganskega golaža, ki se ga je tokrat udeležilo 14 ekip.

Obiskali smo 11 letno Vito in njeno družino, ki skrbi za 3 mačke, Vita pa obožuje tudi konje. Svetujemo, kako v vročih dnevih poskrbeti za pse. Družili smo se z velikim ljubiteljem živali in spoznali tudi njegovega Arturja, vestfalskega brak jazbečarja, ki mu je ob upokojitvi pomagal nazaj v formo. Predstavljamo skobca. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

SEBASTJANOV SKALNJAK
Komaj čakamo, da vidimo, kako Sebastjan nadaljuje urejanje skalnjaka in potke. Uporabil je prane plošče, ki jih je dobro utrdil, da niso majave ali nevarne. Razmejil je travnik in nasad, v katerega je zasadil tudi hermeliko in okrasno travo.

RIBEZ IZ VIPAVSKE DOLINE
Na presončenih goriških območjih ribez težko uspeva. Naša sogovornica Linda je v tem našla izziv. V terasastem nasadu, ki ga kosi izmenično, po pasovih, je sedem sort ribeza. Vsako leto bolje obrodi druga sorta.

DOPUSTNIŠKI ZELIŠČNI NASAD
Plemenit vonj in značilen okus sta atributa dišavnic in zdravilnih zeli. Z najljubšimi čez poletje napolnimo okrasne posode, da so na dosegu roke za počitniško kulinarično ustvarjanje.

Zgodba govori o treh dekletih, ki imajo isto strast. Odločene so, da se bodo borile proti predsodkom in da bodo razvijale ženski nogomet, saj si želijo postati poklicne nogometašinje.

*****

Druga oddaja Slovensko olimpijsko stoletje obravnava obdobje po drugi svetovni vojni. Podrobneje boste, tudi skozi pripovedi slovenskih športnikov, spoznali igre leta 1948, 1952 in 1956.

»Kako je lahko umetnik svoboden, če je odvisen od maminega denarja?« se sprašuje Mário Roberto, pisatelj, cineast, slikar in igralec.

»Kako je lahko umetnik svoboden, če je odvisen od maminega denarja?« se sprašuje Mário Roberto, pisatelj, cineast, slikar, kipar in celo igralec, ki je v središču otoškega mesta Ponte Delgada odprl prodajno umetniško galerijo, v kateri razstavlja svoja dela. Mami je za 90. rojstni dan prinesel prav posebno darilo.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Skladbe mojstra Jožeta Privška so bile predstavljene na Poletni noči posvečeni 80 letnici rojstva velikana slovenske glasbe. Pod taktirko dirigentov Patrika Grebla in Lojzeta Krajnčana in v izvedbi Big banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so zazvenele nekatere njegovih najlepših.
V izvedbi Ota Pestnerja, Darje Švajger, Alenke Godec, Nuše Derenda, Matjaža mraka, Nuške Drašček, Nine Strnad, Alexa Volaska, Matjaža Kumelja in Vokalnega banda Kreativo so Kongresni trg poleg spominov na velikega pianista, dirigenta in skladatelja Jožeta Privška zapolnile skladbe: Ne prižigaj luči v temi, Zlati prah imaš v očeh, Nad mestom se dani, Mati, bodiva prijatelja, Samo nasmeh je bolj grenak, Tam, kjer sem doma, Zato sem noro te ljubila, Kako sva si različna, Mini maxi, itd... skladbe, ki še dandanes zvenijo večno in brezčasno in so tokrat doživele izjemne interpretacije.
Instumentalni del njegove ustvarjalnosti sta obeležili skladbi: Sweet mama Walse in Open Country.

Preizkusili smo električno limuzino, ki je pokazala, da se avtomobilski proizvajalci dejansko učijo iz svojih napak. To je pokazalo tudi avtocestno potovanje do Splita.
V Valenciji smo nabrali prve vtise o avtu, ki je videti kot japonski kolaček, upravljamo pa ga tako, kot bi jezdili konja.
Po belokranjskem makadamu pa smo jezdili ameriškega konja, ki se ne pusti ukrotiti in brca z zadnjimi kopiti.

Vročična, z elementi srhljivke začinjena študija moškega, ki se čuti diskriminiranega in se vse bolj zapleta v mreže lastne paranoje. Zmagovalni film sarajevskega filmskega festivala leta 2020.

Xhaferja po težkem dnevu v službi pri vratih njegovega doma pričaka mrtva podgana. Kdo jo je obesil tja in zakaj? Ti vprašanji ga vse bolj razjedata in za vedno spremenita njegove odnose doma in v službi. Ker je Xhafer v Nemčiji živeči Kosovec, je prepričan, da je žrtev ksenofobije. Ko mu njegova nemška žena namigne, da incident morda ni posledica diskriminacije njegovih sodelavcev, ampak dejstva, da ga preprosto ne marajo kot človeka, je užaljen, a hkrati ne more z gotovostjo trditi, da žena nima prav. Po šokantnem dogodku je Xhafer prisiljen premisliti svojo identiteto in se spopasti z vprašanjem, kakšen človek je v resnici.

Originalni naslov: EXIL
Leto produkcije: 2020
Država: koprodukcija
Žanr: drama
Režija: Visar Morina
Scenarij: Visar Morina, Ulrich Köhler
Igrajo: Mišel Matičević, Sandra Hüller, Rainer Bock, Thomas Mraz

Njena odrska prezenca je tako dramatična in ekspresivna kot njena osebnost. Mimo nje ne moreš hladen, ali ljubiš ali sovražiš, ali te zmoti ali fascinira. Za njo je resen igralski opus, s številnimi nagradami; ko se je zazdelo, da ne dobi vlog, kakršne ji pritičejo, je šla po svoje. Konfliktna, dramatična, ekspresivna z nadihom aristokratskega in kančkom otroškosti. Vsekakor pa nekonvencionalna - igralka Polona Vetrih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov