Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 4. jul. 2024

TV Slovenija 3 • Čet, 4. jul.

07:55
Start

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevni red seje:

1. Konstituiranje Preiskovalne komisije

2. Dogovor o delu (zaprto za javnost)

Dnevni red seje:

1. Predlog za imenovanje članov upravnega odbora Prešernovega sklada

2. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajnega sodnika na Okrajnem sodišču v Kranju

3. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajne sodnice na Okrajnem sodišču v Kopru

4. Revizijsko poročilo notranje revizije poslovanja Komisije za preprečevanje korupcije v obdobju od 1. 9. 2022 do 31. 12. 2023

5. Administrativne zadeve

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Poročilo o izvajanju Zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v Republiki Sloveniji v letih od 2023 do 2027 v letu 2023

Dnevni red seje:

1. Spremembe in dopolnitev Pravilnika o merilih in pogojih za uporabo sredstev Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji

2. Poročilo o delu in finančnem poslovanju FIHO v letu 2023

3. Razno

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Nepregledno gospodarjenje s sredstvi rezervnega sklada, sploh kadar gre za velike investicije, vzdrževanje skupnih delov, pa onemogočanje vpogleda v dokumentacijo – to je nekaj najpogostejših razlogov za spore med etažnimi lastniki in upravniki večstanovanjskih stavb. V tokratni oddaji predstavimo tri: v Ajdovščini lastnica upravnika obtožuje, da je poneveril stroške ob prenovi bloka, v Ljubljani se lastniki garaž jezijo, ker jim je upravnik zaračunaval stroške za sanacijo dotrajane stavbe, čeprav tega niso podprli. Še en Ljubljančan se huduje, ker mu upravnik ne omogoči vpogleda v dnevnik prometa rezervnega sklada. Ali bi ga moral, bomo vprašali stanovanjskega inšpektorja. Pa tudi, kako dolgo traja, da se inšpektorji sploh začnejo ukvarjati s prijavo, in koliko zadev trenutno čaka v predalu.

V slovenskem centru PEN v Ljubljani so pripravili predstavitev knjige našega sodelavca Sandija Horvata z naslovom Beli Rom. Gre za avtobiografsko delo, v katerem avtor na podlagi lastnih izkušenj odkrito spregovori o dilemah dvojne identitete in se sprašuje o strpnosti v sodobni slovenski družbi. Župani iz jugovzhodne Slovenije in Posavja so v Novem mestu vnovič razpravljali o romskih vprašanjih. Ob tem so opozorili, da se stanje na tem področju še naprej poslabšuje, država pa naredi premalo. Na Pušči je že sedmič dišalo po golažu. V skladu s tradicijo so namreč pripravili tekmovanje v kuhanju ciganskega golaža, ki se ga je tokrat udeležilo 14 ekip.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Vendégem című adásban Vay Adelma írónőről, spiritiszta médiumról láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si lahko ogledate portret pisateljice in spiritističnega medija Adelme Vay de Vaya.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bili smo na veliki povorki, v kateri se je festival Ana Desetnica iz središča Ljubljane preselil v Šiško, na Ptuju smo spremljali začetek 22. Festivala sodobne umetnosti Art stays, v ljubljanskem Mestnem muzeju pa smo bili na Imago Sloveniae, na koncertu violinistke Aiman Mussakhajayeva (Kazahstan) in pianistke Beate Illone Barcza (Madžarska/Slovenija). Prebrali smo poletni novosti za mlade iz Založbe MK: slikanico Bolšji cirkus Andreja in Roka Predina ter ilustrirane otroške pesmi Mala uš Iva in druga mrgolazen Tomaža Lavriča oz. njegovega alter ega Lovra Matiča. 60 let praznuje KUD Študent, 80 let pa dirigent Uroš Lajovic.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov