Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Svenšek

Čakajo na opremo Patronažnim sestram na terenu zmanjkuje razkužil

20.03.2020

"V Sloveniji je okoli 850 patronažnih medicinskih sester ta trenutek na terenu. To je obsežen nabor kadra in če nimamo primerne opreme, smo lahko velik vir prenosa okužb," opozarja Andreja Krajnc.

Dokumentarni film Požig "Nevarnost razraščanja izgube spomina je vse bolj očitna"

01.03.2020

Požig slovenskega Narodnega doma v Trstu leta 1920 je bil začetna iskra v pogromu nad drugačnimi. Majda Širca v dokumentarcu Požig "v času, ko se zgodovina z neznosno lahkostjo pozablja in preoblači", osvetljuje to večplastno zgodovinsko dogajanje.

Sestava nove koalicije Analitika: "Glavni cilj je osvojitev glasov na prihodnjih volitvah"

26.02.2020

Janez Janša je v trenutni politični konstelaciji našel sogovornike za sestavo stabilne večinske koalicije, vprašanje pa je, ali bi tako bilo tudi po predčasnih volitvah, se strinjata analitika Andraž Zorko in Alem Maksuti.

1920 "V dvajsetih letih je bilo nepredstavljivo, da bo Hitler doživel tak vzpon"

24.02.2020

"Hitler osupne ves svet, ko v tako kratkem času poenoti večino Nemcev. In poenoti jih ravno na prvih točkah programa iz leta 1920," 100 let po predstavitvi programa nacistične stranke, ki pa je tedaj bila še zelo obrobna, razmišlja zgodovinar Godeša.

1920 Povojna leta v športu: sokolska vzgoja, vzpon nogometa in ženska hazena

09.02.2020

Po veliki vojni se presežejo stereotipi o športu kot nepotrebnem igračkanju. Mladi so noreli za nogometom, razvili so se kolesarstvo, atletika, plavanje, a še vedno je prevladovala telovadba, razvoj športnih disciplin opisuje zgodovinar Tomaž Pavlin.

Komentarji "Zdaj so na potezi novi, politično nepreizkušeni predsedniki strank"

27.01.2020

"Odstop premierja je seveda na prvi pogled presenečenje, po drugi strani pa logična poteza," pravi novinarka in TV Slovenija Tanja Starič. "Mogoče je, da se v aktualni sestavi DZ-ja oblikuje alternativna koalicija," dodaja radijski urednik Aleš Kocjan.

Slovenija Po Šarčevem odstopu: prvaki strank o scenarijih razpleta najnovejše politične krize

27.01.2020

Kot je bilo napovedano, je predsednik DZ-ja Dejan Židan popoldne prejel obvestilo Marjana Šarca o odstopu s funkcije predsednika vlade. Šarec naproša, da se DZ z njegovim odstopom seznani čim prej.

Aktualno "Naš odhod je odmeval po vsem svetu"

22.01.2020

"Treba je bilo pokazati, da odhajamo po svoji volji in da nas nihče ne podi," se je odločitve, kdaj bodo zapustili zadnji kongres Zveze komunistov Jugoslavije, spominjal Milan Kučan.

30 let Spopad dveh konceptov, ki je razklal Zvezo komunistov Jugoslavije

20.01.2020

Pred 30 leti je odhod slovenskih delegatov s kongresa Zveze komunistov Jugoslavije zakoličil usodo pol stoletja edine dovoljene stranke v državi. Sledil je razpad - partije in skupne države.

1920 Neuspeh prve medvladne organizacije Društva narodov je lekcija za sodobni čas

10.01.2020

Da bi se izognili vojnam, so pred 100 leti ustanovili prvo naddržavno Društvo narodov. "Na žalost pri zagotavljanju miru ni bilo uspešno, a mednarodni skupnosti je prineslo izkušnje o tem, kaj ne deluje," razmišlja pravnica Janja Hojnik.

Dan plebiscita Med ljudmi je vladalo veliko soglasje, da tako ne gre več naprej

23.12.2019

Večinska odločitev ljudi je leta 1990 zakoličila pot v samostojnost. "Tisti večer je zaznamovalo veselje in občutek kolektivne vznesenosti, ki ga danes lahko vidimo zelo redko," poudarja novinarka Tanja Starič, ki je od blizu spremljala dogajanje.

Pogovori Dušan Plut: Le v samostojni Sloveniji sem videl obet za zeleno Slovenijo

26.12.2019

"Vladala je visoka stopnja osebnega zaupanja, nismo se pogovarjali kot politiki, ampak kot ljudje, ki smo skupaj zaradi širšega interesa," se časa osamosvajanja spominja Dušan Plut, član predsedstva Demosa in predsedstva Republike Slovenije.

Stran 11 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov