Na seznam pripadnikov
Na seznam pripadnikov "abortivnega lobija" so na 24kul.si uvrstili 165 podpisanih pod pobudo za zaščito ustavnih pravic žensk, s katero so ti februarja protestirali zaradi celodnevnih shodov (molitev) pripadnikov zavoda Božji otroci pred ginekološko kliniko v Ljubljani. Foto: EPA

Po poročanju Dnevnika je petnajst zagovornikov in zagovornic 55. člena ustave zaradi članka z naslovom "Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotuje pravici do življenja nerojenih punčk in fantkov!", objavljenega na portalu 24kul.si, vložilo kazensko ovadbo zoper Tineta Belina (najverjetneje gre za psevdonim), ki je uvrščene na seznam označil za zagovornike ubijanja otrok.

V članku "radikalne aktiviste" obtožujejo, da se "zavzemajo za brezplačne kirurške splave nerojenih žensk, homoseksualcev in lezbijk ter za izumiranje slovenskega naroda in kulture". Krivi naj bi bili za "kulturo smrti", ki da je "katastrofa tako za nerojene otroke, ki so ubiti na operacijskih mizah", kot za "matere in očete, ki trpijo zaradi postabortivnega sindroma, ter slovensko družbo, ki ima eno najnižjih rodnosti na svetu."

Na seznam pripadnikov "abortivnega lobija" so na 24kul.si uvrstili 165 podpisanih pod pobudo za zaščito ustavnih pravic žensk, s katero so ti februarja protestirali zaradi celodnevnih shodov (molitev) pripadnikov zavoda Božji otroci pred ginekološko kliniko v Ljubljani. Po mnenju podpisanih so s svojim početjem nesorazmerno posegali v človekove pravice drugih, izrabljali verska čustva ljudi, izvajali politični pritisk na zdravnike in ženske ...

Strehovec ovadbe ne komentira
Na okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani so poleg Beline ovadili še lastnika portala Zavod za družino in kulturo življenja, in Tadeja Strehovca, lastnika in direktorja omenjenega zavoda ter generalnega tajnika Slovenke škofovske konference. Strehovec ovadbe za Dnevnik ni želel komentirati.

Na spletni strani 24kul.si pa so zapisali, da je "namen kazenske ovadbe, ki nima nobene pravne možnosti za uspeh, če ne drugje, bo padla na Evropskem sodišču za človekove pravice, dvojen", in sicer prestrašiti zagovornike življenja nerojenih dečkov in deklic, da bi končali svoje delo. Zagovorniki življenja nerojenih deklic in dečkov pa naj bi izgubljali dragocen čas z ukvarjanjem z abortivnim lobijem, namesto da bi izpolnjevali svoje plemenito poslanstvo.

"Vse zagovornike nerojenih deklic in dečkov zato spodbujamo, da še bolj okrepimo svoja prizadevanja in naj nas tako zastraševanje ne prestraši, temveč še dodatno spodbudi," so še zapisali v odzivu na ovadbo.