Policisti sumijo, da gre za organizirano mednarodno kriminalno združbo, ki si je s kaznivimi dejanji pridobila veliko premoženjsko korist. Foto: EPA
Policisti sumijo, da gre za organizirano mednarodno kriminalno združbo, ki si je s kaznivimi dejanji pridobila veliko premoženjsko korist. Foto: EPA
Nadaljujejo se zaslišanja v akciji Balkanski bojevnik

Sodišče je za danes predvidelo zaslišanje šestih osumljencev (zadnja dva od 14 pridržanih bosta na vrsti v petek), med razlogi za podaljšanje pripora že zaslišanim pa so navedli nevarnost pobega, bojazen uničenja sledov kaznivega dejanja in oviranja kazenskega postopka z možnostjo vplivanja na priče, udeležence in prikrivalce ter nevarnost ponovitve kaznivega dejanja. Kot rečeno, je dva osumljenca preiskovalni sodnik že izpustil na prostost, dva osumljenca sta v hišnem priporu, eden pa ostaja v priporu.

V javnost so že pricurljala imena pridržanih oseb. Televizija Slovenija je poročala, da je sodnik poleg Draganu Tosiću pripor odredil še za Dragana Belkaša, Resada Madžuka in Anesa Selmana, izpuščena pa sta bila Primorca, Valter Abramovič in Tadej Poljak.

Pridržanim očitajo kaznivo dejanje neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami. Policija sicer za očitana kazniva dejanja sumi 17 ljudi, pridržala pa je 14 ljudi, med njimi tudi ženska.

Šestim podaljšali pripor, šesterico še zaslišujejo
Spomnimo. Policisti so v torek zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljenega prometa z mamili in posedovanja orožja prostost odvzeli 14 ljudem, med njimi tudi lastniku lokalov Le Petit Cafe in Randevu Draganu Tosiću.

Sodišče je za Tosića odredilo enomesečni pripor. Tosićev zagovornik Janez Koščak je dejal, da se bo na sklep sodišča pritožil, ker po njegovem mnenju utemeljenega suma za očitana kazniva dejanja ni in zato tudi ni razlogov za pripor.

Hišne preiskave, orožje in mamila
Sinoči so osumljene zasliševali trije preiskovalni sodniki, ki so zaslišanja končali okoli 4. ure zjutraj. Med torkovo preiskovalno akcijo so policisti PU Ljubljana opravili okoli 30 hišnih preiskav, ki so jih nadaljevali v sredo na območju PU Koper. Vsi pridržani so slovenski državljani, stari med 25 in 40 let. Policisti menijo, da gre za organizirano kriminalno združbo z mednarodnimi razsežnostmi, ki si je s kaznivi dejanji pridobila ogromno premoženjsko korist. Kriminalisti so med preiskavami zasegli orožje in mamila.

Nadaljujejo se zaslišanja v akciji Balkanski bojevnik