Eksplozija se je zgodila okoli pete ure zjutraj. Foto: MMC RTV SLO
Eksplozija se je zgodila okoli pete ure zjutraj. Foto: MMC RTV SLO
Uničenje
Po do zdaj znanih podatkih nobeden od poškodovanih ni v smrtni nevarnosti. Foto: MMC RTV SLO
Eksplozija bombe poškodovala osem ljudi
V Kranju odjeknila eksplozija

Sedem poškodovanih so oskrbeli v ljubljanskem kliničnem centru, enega pa v jeseniški bolnišnici. Eksplozija je poškodovala sedem parkiranih avtomobilov in dva avtobusa ter več stekel na objektu. Gmotno škodo še ocenjujejo.

Zaradi suma storitve poskusa kaznivega dejanja uboja, povzročitve splošne nevarnosti ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom poteka intenzivna kriminalistična preiskava, osredotočena na konkretne osumljence, ki jih policisti še iščejo, so še sporočili iz policijske uprave Kranj.

Edis Bečič, direktor lokala Million, pred katerim je okoli pete ure zjutraj odjeknila eksplozija, pravi, da je iz posnetkov kamer razvidno, da bi bombo lahko odvrgla dva moška.

Dodal je, da je enega izmed njiju prepoznalo tudi neko dekle. Šlo naj bi za moškega, ki ga je policija v preteklosti že večkrat obravnavala. Po Bečičevih besedah je lokal Million, ki se nahaja pod hotelom Creina v Kranju, odprt slab mesec, do zdaj pa lastniki niso imeli nobenih težav.

LOKAL MILLION

Bomba je eksplodirala pred vhodom v klub Million, ki je namenjen predvsem ljubiteljem balkanske glasbe, natanko mesec dni po njegovi otvoritvi. O vzrokih za napad se v javnosti za zdaj pojavljajo le ugibanja - od zadolženosti lastnika do maščevanja varnostnim službam. Dejstvo je tudi, da je bil poslovni načrt zastavljen precej velikopotezno - na oder so pripeljali moški in ženski del Zvezde Granda, "najljubšega narkomana" balkanske glasbene estrade Aco Lukasa, ki je v Sloveniji nastopil prvič po februarskem strelskem napadu nanj. Na noč čarovnic so nameravali obiskovalce razveseliti s trubači, nato so pripravljali še nastopa Indire Radić in Rade Manojlović, 28. novembra pa še največji vrhunec. Takrat bo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču spet nastopila famozna Svetlana Ražnjatović - Ceca, prav kranjskemu klubu pa je uspelo razvpito srbsko pevko "rezervirati" za uradni afterparty po koncertu. Mnogi se zato sprašujejo, ali je za napadom morda stala poslovna konkurenca in diskreditacija kluba v očeh obiskovalcev in glasbenih gostov.


Dva huje poškodovana
Kot smo že poročali, naj bi bila dva človeka v eksploziji huje poškodovana. Eden je bil odpeljan v ljubljanski klinični center, drugi pa v jeseniško bolnišnico, poroča Radio Slovenija. Andrej Zakrajšek, ki pri Policijski upravi Kranj skrbi za stike z javnostjo, je za MMC povedal, da po do zdaj zbranih podatkih ni nobeden od njiju v smrtni nevarnosti. Dodal je, da je skupaj ranjenih vsaj 10 ljudi. Za poškodovane so poskrbele zdravstvene ustanove, njihove poškodbe pa so različne.

Ob eksploziji nastala tudi gmotna škoda
Ob eksploziji je nastala tudi manjša gmotna škoda - poškodovanih je več stekel na oknih lokala in nekaj avtomobilov, parkiranih pred stavbo.

Kot je še povedal Zakrajšek, preiskava na prizorišču dogodka še poteka, prav tako policisti zbirajo obvestila o storilcu in njegovem motivu. Znano je že, da naj bi neznanec odvrgel ročno bombo.

Vodstvo kluba napad ostro obsoja
Za varnost v klubu sicer skrbi varnostna služba, v noči pred dogodkom pa so enega izmed "preveč bučnih" obiskovalcev odstranili in predali policiji, je sporočil tiskovni predstavnik kluba. Zapisali so še, da jim kljub sodelovanju s policijo povoda za dogodek še ni uspelo odkriti.

Eksplozija bombe poškodovala osem ljudi
V Kranju odjeknila eksplozija