Izhodi s postaje so bili nadzorovani, območje je preletaval helikopter. Foto: MMC RTV SLO
Izhodi s postaje so bili nadzorovani, območje je preletaval helikopter. Foto: MMC RTV SLO
Akcija ljubljanskih policistov

S policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so dobili namig, da bi bila lahko na vlaku, ki je pripeljal iz Beograda in je bil namenjen v Zürich, nevarna oseba, osumljena kaznivega dejanja, ki ga preganjajo po uradni dolžnosti.

Obsežna akcija, toda brez uspeha
Policisti so v okolici železniške postaje sprožili iskalno akcijo, središče Ljubljane je preletaval helikopter, zaprti so bili tudi podhodi ter vhoda na 5. in 6. tir ter bližnja okolica železnice. Policisti so s psi sledniki preiskali tudi vlak, a so nekaj po 23. uri akcijo končali, saj osumljenega niso našli. S policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je vlak po opravljenem pregledu nadaljeval vožnjo proti Jesenicam, policija pa še preverja vse okoliščine dogodka.

Da bi bili policijski ukrepi izvedeni čim hitreje, so pri opravljanju nalog ljubljanskim policistom pomagali tudi policisti PU-ja Kranj. V akciji je tako sodelovalo več maric, več kot deset policijskih avtomobilov in veliko oboroženih policistov ter helikopter.

Nekateri potniki so za TV Slovenija povedali, da naj bi dobili obvestilo, da je na vlaku podtaknjena bomba. Več informacij o akciji naj bi bilo znanih danes popoldne.

Akcija ljubljanskih policistov