Hišne preiskave potekajo tudi v Atriju Celje. Foto: Petra Bezjak
Hišne preiskave potekajo tudi v Atriju Celje. Foto: Petra Bezjak
Preiskave v podjetju Atrij celje

Kriminalisti opravljajo hišne preiskave zaradi sumov kaznivih dejanj izneverjenja, poneverbe ali neupravičene uporabe tujega premoženja, kršitev temeljnih pravic delavcev in poslovne goljufije.

Hišne preiskave potekajo tudi na sedežu podjetja Atrij Celje. Tega so sredi februarja nekateri stanovalci v stavbah, kjer je družba Atrij upravnik, prijavili policiji zaradi suma, da v podjetju ne poravnavajo računov za elektriko.

Atrij sodi med večje upravnike v regiji
Po navedbah stanovalcev enega izmed blokov v Celju je dolg za elektriko v njihovem vhodu znašal 1.600 evrov, čeprav so stanovalci Atriju plačali vse račune. Kot so pojasnjevali februarja, sploh niso vedeli, da Atrij Celje nima sklenjene pogodbe z Elektrom Celje.

S celjske policijske uprave so ob tem sporočili, da je bila po do zdaj zbranih podatkih pridobljena protipravna korist oziroma povzročena škoda več kot pol milijona evrov.

Atrij Celje je sicer eden največjih upravljavcev v regiji, saj skupaj upravlja več kot 300 objektov. V zadnjih letih se je spopadal s finančnimi težavami, decembra lani pa je postal del nove, večje nepremičninske družbe s sedežem v Celju, Atrij Fisa, katere večinski lastnik je s 60 odstotki družba Fisa nepremičnine iz Murske Sobote. Podjetje Atrij Celje je v novo družbo vstopilo s 30-odstotnim deležem kot manjšinski deležnik.

Preiskave v podjetju Atrij celje