Na zaslišanju so prišle na plan nove informacije. Foto: BoBo
Na zaslišanju so prišle na plan nove informacije. Foto: BoBo

Dan po umoru Jamnika je v javnosti zaokrožila informacija, da naj bi bil morilec nekdanji znanstveni sodelavec inštituta, ki je bil tudi v sodnem sporu z umorjenim. Na Nacionalnem preiskovalnem uradu so pojasnili nekaj podrobnosti v zvezi z osumljencem in opis je prav tako ustrezal njegovemu opisu.

Izsledili naj bi ga na podlagi gibanja njegovega mobilnega telefona. Danes, na dan zaslišanja prvih prič, med drugim njegovih družinskih članov, je v javnost pricurljala informacija, da ima osumljeni alibi in da naj bi bil v času umora doma. Novica je prišla na dan iz krogov blizu obrambe.
Tožilka Blanka Žgajner pravi, da je to delo obrambe, vendar je glede ocen zelo previdna. "Vse, kar lahko rečem, je to, da preiskava poteka, priče bodo zaslišane in da se bo med preiskavo ugotovilo vse, kar je potrebno, in to, ali obstaja tako močan utemeljen sum, da se bo šlo naprej v postopek," je dejala Žgajnerjeva.

Previden je tudi odvetnik Jože Hribernik: "Zadeva je zelo komplicirana. Kaj se je danes dogajalo, nima smisla, da razlagam, nihče ga ni obremenjeval, to lahko povem, kako se bo zadeva končala, pa bomo videli." Vendar, Hribernik pri vsej stvari ne bi sodeloval, če ne bi bil prepričan o njegovi nedolžnosti. Po njegovem mnenju pa bi morali raziskati tudi to, kako in zakaj, javnosti tako hitro izvedela za njegovo ime.