Zavod bo moral vrniti skoraj 140.000 evrov. Foto: EPA
Zavod bo moral vrniti skoraj 140.000 evrov. Foto: EPA

V končani preiskavi je osumljen pomočnik direktorja enega izmed javnih zavodov z območja Murske Sobote, so sporočili s tamkajšnje policijske uprave. Pisali smo že, da so bili kriminalisti v murskosoboški bolnišnici že julija lani, ko so preiskovali sume na podlagi anonimne prijave.
V tej je pisalo, da je bolnišnica z izdajo fiktivnih računov (v njih naj bi namesto ambulantne ZZZS-ju obračunavali bolnišnično obravnavo pacientov) zdravstveno blagajno oškodovala za 400.000 evrov, je sporočila dopisnica Cirila Sever. Maček je sicer znan tudi s posnetkov s starleto Urško Čepin, pri kateri je kupil spolne usluge.
Sicer pa je policija še zapisala, da je ovadeni direktorjev pomočnik, da bi javnemu zavodu pridobil premoženjsko korist, na začetku leta 2012 naročil podrejenim, da so spremenili podatke za opravljene storitve v decembru 2011, in tako izdal previsok račun, ki ga je naročnik tudi plačal.
Osumljeni je na ta način javnemu zavodu pridobil protipravno premoženjsko korist v vrednosti 137.557 evrov. Zaradi suma kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin je bilo ovadenih sedem oseb, ki so spremenile podatke o opravljenih storitvah.