Na letalu je bilo 22 potnikov, ki jih družba Adria naslednji dan prepeljala v Ljubljano. Foto: MMC RTV SLO
Na letalu je bilo 22 potnikov, ki jih družba Adria naslednji dan prepeljala v Ljubljano. Foto: MMC RTV SLO

"V ponedeljek se je po vzletu iz AP Sarajevo proti Ljubljani z letalom CRJ200 na levem motorju pojavila indikacija visoke temperature izhodnih plinov. Najverjetneje je šlo za okvaro na temperaturni sondi - merilec ni kazal dejanske temperature - motor pa je deloval pravilno," so za MMC pojasnili na Adrii Airways.

Na Adrii so potrdili še, da je bilo na letalu 22 potnikov, ki so jih naslednji dan prepeljali v Ljubljano. Letalo pa je po ustreznih tehničnih postopkih brez potnikov preletelo v Ljubljano. "V tem trenutku je to letalo že popravljeno in v operaciji," dodajajo.

"Ni bilo panike, vznemirjenja ..."
Po približno šestih minutah po vzletu je letalo vstopilo v dokaj turbulentno ozračje, letalo pa je začelo premetavati. "Ker smo še zmeraj leteli v isti smeri, sem zaslutil, da nekaj ni prav. Posadka je izvedla nekaj kratkih zavojev v levo, kar je popolnoma v nasprotju s procedurami, saj je teren v okolici Sarajeva hribovit in od posadk, ki pristajajo na tem letališču, zahteva posebno usposabljanje," je za spletni portal 24ur.com pojasnil Jay Erjavec.

Erjavec je s svojega okna opazil, da so se spustila zakrilca, ki pilotom pri pristajanju pomagajo zmanjševati hitrost in omogočajo večji naklon letala pri pristanku. "Takrat je bilo vsem popolnoma jasno, da se vračamo nazaj v Sarajevo," je dodal.

Povedal je še, da se je nato oglasila stevardesa, ki je potnike obvestila, da je prišlo do tehnične napake in jih prosila, naj ostanejo na svojih sedežih. "V potniški kabini ni bilo vznemirjenja, nikakršne panike ali česar koli. Po nekaj minutah smo varno pristali na letališču," je povedal in dodal, da so na terminalu potnikom nato "prijazno postregli in jih posedli delavci sarajevskega letališča".