Možakar je poskrbel, da ženska od svoje
Možakar je poskrbel, da ženska od svoje "obrti" ni dobila praktično ničesar. Foto: PU Koper


V začetku marca se je na eno od obalnih policijskih postaj zatekla 35-letnica iz okolice Celja, ki začasno stanuje v Ankaranu, so sporočili s policijske uprave Koper. Ta je proti svojemu partnerju iz Ljubljane vložila kazensko ovadbo. Razlog – siljenje v prostitucijo.
Ljubljančan je zaradi lastnih neporavnanih dolgov svojo partnerico, z grožnjami njej in njenim otrokom ter fizičnim nasiljem, prisilil, da se je na območju Ankarana v najetem stanovanju od poletja 2011 dalje vdajala prostituciji različnim strankam, in sicer za najmanj 60 evrov za spolni akt.
Zasegli več dokazov
Po njegovem naročilu je v enem od slovenskih oglaševalskih časopisov objavljala oglase s svojimi telefonskimi številkami, na katere so se stranke predhodno naročale za zmenek. Da bi imel nadzor nad denarjem, si je omislil zvočne in video snemalne naprave, ki jih je imel nameščene v stanovanju, kjer se je morala partnerica prodajati. Ves denar je nato vzel zase, ženski pa je izročal le minimalne zneske.

Koprski kriminalisti so zato 49-letnemu Ljubljančanu odvzeli prostost in v najetem stanovanju opravili hišno preiskavo, kjer je bilo zaseženih 10 mobilnih telefonov s telefonskimi številkami, objavljenimi v oglasnih časopisih, številni pripomočki za spolne dražljaje, zvezek s seznamom strank in snemalne naprave s shranjenimi posnetki.

Preiskovalni sodnik je zoper njega odredil pripor, grozi pa mu kazen od treh mesecev do petih let zapora.