V nedeljo se je med Zalogom in Lazami iztirila dizelska lokomotiva, iz katere je v Ljubljanico izteklo okoli 1.000 litrov goriva. Foto: MMC RTV SLO
V nedeljo se je med Zalogom in Lazami iztirila dizelska lokomotiva, iz katere je v Ljubljanico izteklo okoli 1.000 litrov goriva. Foto: MMC RTV SLO

Na PU-ju Ljubljana so povedali, da so bili o nesreči obveščeni okoli 11. ure in da še preučujejo okoliščine dogodka.

Predstavnik Slovenskih železnic Igor Hribar je za MMC povedal, da se je nesreča zgodila 10.34 ob uvozu na postajo Vižmarje. Iztirila sta se dva vagona tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Kopra, škoda pa ni posebej velika, saj sta bila vagona prazna. Po zadnjih ugotovitvah škoda znaša okoli 5.000 evrov. Nesreča se je po prvih podatkih zgodila zaradi tehnične napake na vagonu.

Promet je bil zato v Vižmarjah nekaj časa prekinjen, med Medvodami in Ljubljano pa je bil zagotovljen nadomestni avtobusni prevoz. Na Slovenskih železnicah zagotavljajo, da promet že poteka normalno.

"Železnice so najbolj varna oblika prevoza"
Minister za promet Patrick Vlačič je ob tej, že drugi železniški nesreči v dobrem tednu povedal, da je varnost na železnicah v Sloveniji dobro urejena in je po njegovem mnenju najbolj varna oblika prometa. Je pa prepričan, da je potrebno vsako tako nesrečo podrobno preučiti, za kar pa imamo posebno preiskovalno službo, ki vsako nesrečo razišče in predlaga ukrepe. Minister je še dodal, da ukrepi, ki jih ministrstvo uvaja v cestnem prometu v železniškem že veljajo.