Bruno Blažina je na vrhu NPU-ja preživel le kratek čas. Foto: BoBo
Bruno Blažina je na vrhu NPU-ja preživel le kratek čas. Foto: BoBo


Generalni direktor policije Stanislav Veniger je Blažini odvzel pooblastila za vodenje urada (NPU), ko je aprila letos pijan s službenim vozilom povzročil prometno nesrečo. Blažini so policisti izrekli tudi globo ter napovedali obdolžilni predlog.

Prvega moža NPU-ja so nato iskali tudi prek javnega razpisa, komisija pa je Venigerju predlagala štiri primerne kandidate. Skozi sito natečajne komisije je prišel tudi začasni vodja urada Darko Majhenič, takrat eden izmed vodij preiskav pri NPU-ju, poleg njega pa po neuradnih informacijah še strokovnjak za gospodarski kriminal Igor Lombergar, vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto v upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Dušan Florjančič in vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana Branko Japelj.
A dokončne odločitve po opravljenih razgovorih s kandidati Veniger še ni sprejel, zaradi nemotenega opravljanja nalog policije pa je na delovno mesto direktorja NPU-ja premestil Majheniča. Na policiji so pojasnili, da odtlej še ni nikakršnih sprememb.