Tožilstvo za Korošca zahteva 16 mesecev pogojnega zapora. Foto: EPA
Tožilstvo za Korošca zahteva 16 mesecev pogojnega zapora. Foto: EPA

Celjski okrožni sodnik Marko Brišnik bo sodbo izrekel 16. decembra ob 11. uri, pred tem pa bodo Korošca na predlog tožilstva in njegovega zagovornika Jožka Gregoroviča še zaslišali. Obe strani namreč želita ugotoviti okoliščine, ki so pripeljale do zlorabe položaja in njegove prijave, poleg tega Gregorovič želi ugotoviti tudi olajševalne okoliščine in posledice, ki jih Korošec čuti zaradi očitanega kaznivega dejanja.

Drugoobtoženi direktor podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah Vinko Stiplovšek, ki mu tožilstvo očita enako kaznivo dejanje kot Korošcu, pa krivde ne priznava. Njegov zagovornik Robert Preininger je med drugim kot dokazni predlog podal pogodbo o izvajanju uslug, ki je bila podpisana med Uniorjem in Rhydconom 1. decembra 1993. Po tej pogodbi je Unior za Rhydcon opravljal vse finančne, računovodske in splošne kadrovske posle ter skrbel za avtomatsko obdelavo podatkov.

Korošec, ki je bil avgusta lani predčasno odpoklican s položaja predsednika uprave Uniorja, je obtožen zlorabe položaja. Poskrbel naj bi namreč, da je Unior Rhydconu plačal 170.000 evrov, ker niso mogli več odplačevati kredita, ki so ga vzeli za nakup delnic Uniorja. S tem poslom je povezana tudi afera Vodušek.