Novinar Mitja Lomovšek se Miru Senici ne sme približati na manj kot 20 metrov razdalje. Foto: BoBo
Novinar Mitja Lomovšek se Miru Senici ne sme približati na manj kot 20 metrov razdalje. Foto: BoBo

Sodišče je Lomovška obsodilo na pogojno kazen leto in sedem mesecev zapora, kar pomeni, da bo Lomovšek ostal na prostosti, če v štirih letih preizkusne dobe ne bo zagrešil novega kaznivega dejanja. Obtožnica je Lomovška sicer bremenila tudi ogrožanja varnosti, a ga je sodni senat teh obtožb oprostil.

Lomovšek je v času sojenja vseskozi zatrjeval, da ni poskušal izsiljevati Senice oziroma njegove partnerice Katarine Kresal. Trdil je, da tega, kar je zapisal v sporočilih odvetniku, ni mislil resno. Lomovšku so sprva očitali, da je poskušal izsiljevati Senico za kar sedem milijonov evrov, pri čemer so ob spremembi obtožnice ta znesek bistveno znižali. Obenem se Lomovšek Senici ne sme približati na manj kot 20 metrov.

Sicer pa je Lomovšek že v času sojenja poskrbel za številne izbruhe. Med drugim je sodnici Špeli Koleta, ki se je s primerom najprej ukvarjala, poslal grozilno sporočilo po elektronski pošti. Zaradi tega se je Koletova izločila iz primera, Lomovšek pa je bil obsojen na pogojno kazen, obenem pa mora obiskovati delavnico za nenasilno komunikacijo.