Tokrat tožilstvo Rakušu očita zlorabo še drugih dveh hčerk, pri starejši izmed obeh pa še kaznivo dejanje posilstva. Foto: MMC RTV SLO
Tokrat tožilstvo Rakušu očita zlorabo še drugih dveh hčerk, pri starejši izmed obeh pa še kaznivo dejanje posilstva. Foto: MMC RTV SLO
Rakuš ponovno na sodišču

Rakuš je zaprt na Dobu, potem ko je sodišče odločilo, da je kriv spolnega napada na 15-letno hčerko, ki je nato rodila njegovega otroka. Obsodili so ga na 17-letno zaporno kazen. Že med preiskavo so kriminalisti zaznali, da bi lahko zlorabljal tudi druge člane družine. Zdaj mu sodijo zaradi posilstva starejše in mlajše hčerke, je za TV Slovenija poročal Tomaž Karat.

Sojenje je zaprto za javnost
Zaradi osebne zaščite oškodovank in družine je Okrožno sodišče na Ptuju sojenje zaprlo za javnost. Tožilstvo 65-letnemu domnevnemu storilcu očita kaznivi dejanji spolnega napada na osebo, mlajšo od 14 let ter posilstvo, ki naj bi ju pri starejši hčerki zagrešil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, žrtev spolnega napada pa naj bi bila tudi še vedno mladoletna tretja hči.

Izločiti je želel sodnico
Obtoženi je med sojenjem zahteval izločitev sodnice in senata. "Kako lahko v Sloveniji še sodijo sodniki, ki od leta 1991, ko smo vrgli komunizem, nimajo več licence in diplome za svoj del, ker komunistična diploma ne velja več v našem sistemu," je povedal. Njegova zahteva za izločitev sodnice in senata pa ni bila uspešna.

Družina si želi hiter postopek
Sojenje se bo brez prisotnosti javnosti nadaljevalo prihodnji teden, ko bodo zaslišali tudi obe oškodovanki. Odvetnik družine Franci Matoz upa, da bo proces čim krajši. "Z vsakim obnavljanjem te zgodbe družina utrpi določene posledice. Žal mi je seveda, da se ni končal že v prejšnjem postopku, da takrat tožilstvo ni pravočasno uvedlo tudi preiskave za ta kazniva dejanja, kajti drugače bi imeli samo eno sojenje in bi bila zadeva že končana."

Rakuš ponovno na sodišču