Direktor uprave uniformirane policije na generalni policijski upravi Danijel Žibret je zagotovil, da so na PU-ju Maribor izvedli vse predpisane ukrepe. Foto: MMC RTV SLO
Direktor uprave uniformirane policije na generalni policijski upravi Danijel Žibret je zagotovil, da so na PU-ju Maribor izvedli vse predpisane ukrepe. Foto: MMC RTV SLO
Notranji nadzor ni pokazal nepravilnosti

Rezultate preiskave so predstavili na tiskovni konferenci. Razložili so, da je bil nadzor odrejen tako na ministrstvu kot na policijski upravi Maribor, a napak niso našli. Direktor uprave uniformirane policije na generalni policijski upravi Danijel Žibret je temu dodal, da so policisti PU-ja Maribor izvedli vse predpisane ukrepe.

Pojasnil je, da so nadzorniki preverili postopke ormoških policistov do leta 2004, torej do leta, ko so se prvič srečali z zunajzakonskima partnerjema oziroma žrtvijo in osumljencem umora. Osumljenec je od takrat dobil več glob, maja lani pa so ga na sodišču obsodili zaradi nasilništva.

Sodelovanje s centrom za socialno delo
A to osumljenca ni umirilo, zato so mu drugega novembra izrekli prepoved približevanja, ki jo je večkrat prekršil, tako da je bilo izdanih več plačilnih nalogov. Tudi tukaj so policisti ravnali v skladu s predpisi in strokovnimi navodili, dodaja Žibret. Obenem pa opozarja, da je policija sodelovala tudi s centrom za socialno delo.

Imeli so tudi drugo možnost
Ves potek dogodkov so preverili tudi na ministrstvu. Zdravko Mele, namestnik generalnega direktorja direktorata za policijo in druge varnostne naloge na MNZ-ju, je dejal, da je imela policija dovolj dokazov, da bi storilca drugega novembra pridržala in ga privedla k preiskovalnemu sodniku, a so se odločili za prepoved približevanja.

32-letnik moril z nožem
Tragičen dogodek se je zgodil v jutranjih urah 15. decembra v Mihovcih v ormoški občini. 32-letnik je med prepirom do smrti zabodel svojo nekdanjo 27-letno partnerico, s katero ima tudi 4-letnega sina, ženska pa je od prej imela tudi 7-letno hčer. Oba otroka sta bila v času zločina v stanovanju, kjer se je zgodil umor, policijo pa je poklicala prav hčerka žrtve.

S.Z.

Notranji nadzor ni pokazal nepravilnosti