Mediji so pisali, da naj bi se Nose odločil za tožbo zaradi duševnih bolečin. Foto: MMC RTV SLO
Mediji so pisali, da naj bi se Nose odločil za tožbo zaradi duševnih bolečin. Foto: MMC RTV SLO

Na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani, kjer so tožbo obravnavali, so za STA pojasnili, da je sodišče Nosetu dosodilo 9.300 evrov odškodnine z zamudnimi obrestmi. PCA je Nosetu poravnal tudi sodne stroške.

Noseta zvezali in pustili ležati na tleh
Policisti so ob prijetju obeh osumljencev pojasnili, da naj bi eden izmed njiju neposredno sodeloval pri ropu, drugi pa naj bi v banki delal kot varnostnik. Mediji so razkrili, da naj bi bil v rop neposredno vpleten 34-letni Dejan Vidmar, 31-letni Sašo Nose pa naj bi v času ropa delal kot varnostnik. Prav on naj bi bil eden izmed dvojice varnostnikov, ki so jih roparji zvezali in pustili ležati na tleh, da bi lahko nemoteno vlamljali v sefe.

Mediji so pisali, da naj bi se Nose odločil za tožbo zaradi duševnih bolečin. Danes pa so na omenjenem sodišču za STA potrdili, da je Nose tožbo zoper podjetje PCA vložil 17. julija 2007, zadeva pa je bila na prvostopenjskem sodišču pravnomočno zaključena 17. avgusta 2010.

Policija sodelovanja sumi še 28-letnega moškega, ki je v tujini
Rop banke SKB se je zgodil v noči na 1. november 2005. Roparji so v banko prišli malo pred 23. uro, onesposobili varnostnika, prinesli orodje za vlamljanje in plastične zabojnike ter začeli odpirati sefe. Vlomili so v 428 sefov, še v dodatnih 29 so poskusili vlomiti. Kraj kaznivega dejanja so zapustili okoli šeste ure zjutraj, po oceni policije pa so povzročili za okoli 32 milijonov evrov škode.

Policija sodelovanja pri ropu sumi še 28-letnega moškega iz okolice Ljubljane, ki je v tujini, prav tako pa so ovadbo podali še zoper dva neznana osumljenca. Preiskava se tako nadaljuje.