Murskosoboški kriminalisti so ovadili direktorja in prokurista tamkajšnjega podjetja. Foto: MMC RTV SLO
Murskosoboški kriminalisti so ovadili direktorja in prokurista tamkajšnjega podjetja. Foto: MMC RTV SLO

Kriminalisti so kazensko ovadili direktorja in prokurista murskosoboške gospodarske družbe, ki sta osumljena oškodovanja upnikov in kršitve temeljnih pravic delavcev.

V predkazenskem postopku je bilo ugotovljeno, da sta osumljenca sestavila in podpisala prodajno pogodbo, s katero so bile prenesene nepremičnine gospodarske družbe v lastništvo samostojnega podjetnika, ki je istočasno prokurist te družbe, so pojasnili na Policijski upravi Murska Sobota.

Plačilo kupnine po njihovih navedbah ni bilo izvršeno oz. je bila kot plačilo predložena fiktivna kreditna pogodba v višini 150.000 evrov, po kateri pa denar ni bil nikoli nakazan na račun gospodarske družbe. S tem naj bi upnikom gospodarske družbe povzročila premoženjsko škodo v višini 125.000 evrov.

Oba osumljenca bosta kazensko ovadena tudi zaradi kaznivega dejanja kršitve temeljnih pravic delavcev, saj zaposlenim nista plačevala prispevkov za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje. Ob tem na Policijski upravi Murska Sobota opozorjajo, da kriminalisti v zadnjem obdobju vse pogosteje obravnavajo kazniva dejanja zoper delovno razmerje in socialno varnost, predvsem pojav neplačevanja predpisanih prispevkov za zaposlene.