Mladeniča so po pretepu zaradi hudih poškodb prepeljali v bolnišnico. Foto: MMC RTV SLO
Mladeniča so po pretepu zaradi hudih poškodb prepeljali v bolnišnico. Foto: MMC RTV SLO

Pretep se je zgodil zunaj delovnega časa, ko je skupina paznikov (v njej je bila tudi paznica) praznovala v gostilni Javornik v bližini Šentruperta. Posamezniki iz skupine naj bi 20-letnika pretepli, ga z udarci zbili po stopnicah in hudo poškodovali.

URIKS: Slaba luč na delu vseh pravosodnih organov
Ali bodo ukrepali in kako, se v Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij, ki ima pod svojim okriljem slovenske zapore in zaposlene v njih, še niso odločili, saj nameravajo počakati na zaključek policijske preiskave. Ko bo ta končana in "bo ugotovljena odgovornost posameznih pravosodnih policistov ter bomo o tem uradno seznanjeni, bo sprejeta tudi odločitev glede ukrepov, ki so v pristojnosti generalnega direktorja", so sporočili.

"Vsekakor pa v Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij dogodek obžalujemo in ne glede na to, da se je zgodil v prostem času, ostro obsojamo, saj meče slabo luč na delo vseh pravosodnih policistov in organa kot celote", so sklenili na URIKS-u.

Hude poškodbe 20-letnika
Napadeni, ki se je v lokalu zadrževal z manjšo družbo, ima poškodbe glave, hrbtenice, golenice, izbite zobe in poškodovane ustnice, je poročal Dnevnik.

Po poročanju časopisa naj bi bil priča napada poškodovančev prijatelj, ki ga je, ko je opazil, da napadenega ni, odšel iskat. "Videl sem paznika, ki je klečal na Blažu in ga mlatil po glavi," je za časopis povedal očividec. Mati napadenega, ki je bila do upokojitve tudi sama paznica, (paznik naj bi bil tudi napadenčev oče), je dejala: "Žalostno je, da senca pade na naš poklic, tudi moj oče je bil paznik, sama sem, mi smo vendar za to, da pri teh dogodkih posredujemo, in zame za takšna dejanja ni opravičila".

Nasilje v službi, nasilje drugje?
Čeprav se je brutalni napad zgodil v noči s sobote na nedeljo v lokalu, pa kljub temu, kot je dejala mati napadenega, meče slabo luč na paznike, ki spadajo v skupino javnih uslužbencev. Spomnimo, da so bili pazniki z Doba zaradi domnevnega nasilja pod drobnogledom že pred dvema letoma, ker naj bi se fizično znašali nad zaporniki. Takratna preiskava je zajela 11 paznikov.