Robnik vztraja, da je bil žrtev poskusa umora, kriminalisti pa sumijo, da je
Robnik vztraja, da je bil žrtev poskusa umora, kriminalisti pa sumijo, da je "napad" izvedel kar sam. Foto: BoBo

Kriminalisti namreč sumijo, da je Robnik v svoj avtomobil streljal sam, poroča časopis Večer, saj naj bi med preiskavo ugotovili razhajanje med navedbami domnevne žrtve in forenzičnimi analizami.

Kot poroča Večer, so kriminalisti prepričani, da jih je solastnik znane mariborske taksislužbe Danijel Robnik prevaral, ko je 24. novembra lani prijavil, da mu je neznanec s strelnim orožjem stregel po življenju. Streli iz pištole so odjeknili okoli polnoči slabih 200 metrov od Robnikovega doma v naselju Hrastje pri Mariboru, pri tem pa so Robnikov avtomobil zadele tri krogle.

Sumijo ga krive ovadbe
Kriminalisti so v petek prišli na Robnikov dom z odredbo za hišno preiskavo stanovanjske hiše, poslovnih prostorov podjetja Vehere na Meljski cesti ter njegovega osebnega avtomobila. Sumijo ga kaznivega dejanja krive ovadbe, za kar je predpisana denarna kazen.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so kriminalisti "ugotovili, da se ugotovitve, pridobljene na podlagi dokazov in zbranih obvestil, bistveno razhajajo v odločilnih podrobnostih od tistih, ki jih je žrtev navajala in zatrjevala ob prijavi kaznivega dejanja."

Policija bo ugotovitve, ki "nesporno utemeljujejo krivo ovadbo", posredovala pristojnemu državnemu tožilstvu, so še sporočili na policiji.

Na zaslišanju se je Robnik branil z molkom, Večeru pa je očitke kriminalistov zanikal in vztrajal, da je bil žrtev poskusa umora.