Prebežnika, ki ga je odnesla voda, so našli utopljenega na sloveski strani reke. Foto: BoBo
Prebežnika, ki ga je odnesla voda, so našli utopljenega na sloveski strani reke. Foto: BoBo
Pri prečkanju Kolpe utonila migranta

Sledov nasilja na truplu niso našli. Preiskava okoliščin in ugotavljanje pokojnikove identitete še potekata.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sicer sporočili, da so pri Vukovcih v ponedeljek nekaj pred 14. uro izsledili in prijeli 19-letnega maroškega državljana, ki je preplaval Kolpo in nezakonito prestopil tamkajšnjo državno mejo.

Ta je nato policistom povedal, da je poskušal Kolpo preplavati skupaj s prijateljem, ki pa mu reke ni uspelo prečkati in je pri tem utonil. Ko se je začel potapljati, naj bi ga sicer skušal rešiti, a mu ni uspelo, je pojasnil.

Črnomaljski policisti so potem nemudoma poklicali črnomaljske in viniške gasilce, ki so z reševalnim čolnom in s tremi potapljači pregledali Kolpino strugo in proti večeru našli utopljenčevo truplo.

O najdbi so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko, zdravnica pa je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo.

Z novomeške policijske uprave so še sporočili, da so črnomaljski policisti pri Učakovcih v ponedeljek okoli 6.30 prijeli tudi maroškega državljana, ki je nezakonito prestopil državno mejo, v okolici Žuničev pa okoli 8. ure še dva alžirska državljana.

Pri prečkanju Kolpe utonila migranta