Osumljenka je policistom najprej sporočila, da se je njen 30-letni partner z nožem poškodoval sam. Foto: BoBo
Osumljenka je policistom najprej sporočila, da se je njen 30-letni partner z nožem poškodoval sam. Foto: BoBo
Osumljena uboja svojega partnerja v priporu

Policiste je na kraj dogodka poklicala prav osumljenka, ki jih je kmalu po dogodku okoli 5. ure zjutraj obvestila, da se je 30-letnik sam poškodoval z nožem. Na kraju so poškodovanemu pomagali reševalci in ga tudi odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je po dobrih dveh urah umrl zaradi hudih poškodb.

Policisti pa so na podlagi prvih zbranih obvestil posumili, da se moški vendarle ni ranil sam. Po preiskavi so ugotovili, da je bil 30-letnik tisti večer v družbi s prijatelji, preden ga je dekle prišlo iskat in ga z avtomobilom odpeljalo domov. Med njima je prišlo do spora, potem pa je dekle vzelo večji kuhinjski nož in ga zabodlo v prsni koš, moški pa je pozneje umrl zaradi izkrvavitve.

Z nožem tudi nad nekdanjega partnerja
Dekle je svoje dejanje skušalo prikriti z zgodbo, da se je moški poškodoval sam, a so policisti na podlagi ogleda kraja dejanja, obdukcije in zbranih obvestil dekle ovadili zaradi suma kaznivega dejanja uboja, za kar ji grozi od pet do 15 let zapora. Osumljenka je bila na začetku februarja sicer nastanjena v zdravstveni ustanovi, zdaj pa je preiskovalna sodnica zanjo odredila pripor.

Policisti so med preiskavo ugotovili tudi, da ima osumljenka na svoji vesti že podobno dejanje, ki pa se ni končalo tako tragično. Poleti leta 2015 je namreč v Španiji, kjer je živela s svojim tedanjim 27-letnim partnerjem, z nožem napadla tudi njega. Njemu se je uspelo pravočasno ubraniti in tako je preprečil najhujše.

Osumljena uboja svojega partnerja v priporu