Sojenje za rop v Kresnicah se bliža koncu. Sodbo bodo predvidoma izrekli konec aprila. Foto: BoBo
Sojenje za rop v Kresnicah se bliža koncu. Sodbo bodo predvidoma izrekli konec aprila. Foto: BoBo

Terzič je pred senatom ljubljanskega okrožnega sodišča še ocenil, da Ereiz nima možnosti empatije (vživljanja v občutke drugih ljudi), hkrati pa tudi ni zmožen predvidevati posledic svojih dejanj. Psihiater še meni, da se je Ereiz po dogodku sicer odzval čustveno, med samim dogodkom pa takih občutkov ni bilo.

Ereiz je sicer odrasel v družini, kjer je bilo nasilje stalno prisotno, to pa je po Terzičevem mnenju tudi pripeljalo do razvoja takšne osebnosti in je vplivalo na to, da je Ereiz do ljudi drugačen, kot bi sicer lahko bil. Obtoženi ima tako za seboj pestro zgodovino različnih težav, je spomnil Terzič, bil je že večkrat obravnavan in mu je vseeno, kaj se dogaja z ljudmi, ki jih oškoduje.

Tožilstvo popravilo obtožnico
Sodnica Andreja Sedej Grčar je sicer že nameravala skleniti sojenje, vendar niso uspeli pravočasno dobiti mnenja kliničnega psihologa, zato je tožilstvo že danes predstavilo spremenjeno obtožbo. Iz obtožbe je umaknilo očitek, da je Ereiz med ropom pošte v Kresnicah Anico Likovič, ki je v ropu tudi umrla, udaril v obraz.

Ereiz ni nikoli priznal, da je udaril Likovičevo, prav tako ni mogoče izključiti dejstva, da se je Likovičeva udarila med padcem na tla, je pojasnil tožilec. Sojenje se nadaljuje 25. aprila, sodnica Sedej Grčerjeva pa je napovedala, da želi takrat tudi izreči sodbo.

Najprej nad pošto v Divači, nato proti Kresnicam
Ereiz in Softić sta obtožena, da sta 21. junija lani naprej oropala pošto v Divači, nato pa se še isti dan odpeljala proti Kresnicam. Najprej je v pošto vstopil Softić, da bi, kot izhaja iz obtožnice, preveril, kakšno je stanje, tam plačal položnico in se vrnil v avtomobil.

A naj bi se pri tem prestrašil, zato se je v pošto odpravil samo Ereiz in zaklical, da gre za rop. Pri tem se je, kot je povedal v svojem zagovoru, povzpel na pult, v tistem trenutku pa se je vanj zagnala uslužbenka Anica Likovič. Med prerivanjem se mu je sprožila vnaprej napeta pištola in Likovičevo zadela v glavo. Likovičeva je nato omahnila na pult. Ereiz je pobral denar iz blagajne in pobegnil, nato pa sta se s Softićem odpeljala v Ljubljano, je še povedal v začetku sojenja.