Župnik bo v priporu ostal, dokler ne bo odpravljena nevarnost vplivanja na priče. Foto: EPA
Župnik bo v priporu ostal, dokler ne bo odpravljena nevarnost vplivanja na priče. Foto: EPA
Ormoški župnik osumljen pedofilije

Po neuradnih podatkih gre za ormoškega župnika Albina Žnidariča. Zoper župnika je bila zahtevana preiskava zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, sodišče pa je odredilo pripor. Vodja ptujskega okrožnega tožilstva Milan Birsa je še povedal, da je osumljeni v priporu zaradi možnosti vplivanja na priče, tam pa bo ostal tako dolgo, dokler ta nevarnost ne bo odpravljena.

V Nadškofiji Maribor so z dogodki neuradno že seznanjeni, uradnega sporočila pa še niso dobili. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik nadškofije Igor Vojnovič, so vse, kar vedo, izvedeli iz medijev in govoric tamkajšnjih prebivalcev.

Dodal je, da ormoški župnik sodi pod križniški red, ki ima svojega priorja, a naj tudi ta ne bi bil uradno seznanjen s pridržanjem. V Ormožu tako župnijske naloge začasno opravlja župnik iz Velike Nedelje in tamkajšnji prior Janko Štampar.

Tretje pridržanje župnika zaradi obtožb pedofilije v zadnjem času
Pridržani župnik je že tretji v zadnjem času, zoper katerega je bila zahtevana preiskava zaradi suma pedofilije. Pred kratkim je med sodnim postopkom umrl artiški župnik Karl Jošt, ki se je zagovarjal zaradi 16 primerov kaznivih dejanj spolne zlorabe mladoletnikov.

Decembra lani pa je bil kašeljski župnik Franci Frantar zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 14 let, obsojen na 3 leta in 5 mesecev zapora.

Ormoški župnik osumljen pedofilije