V nesreči je umrl en človek, trije pa so poškodovani, od tega dva huje, so sporočili iz policije. Foto: Arhiv PGD Slov. Konjice
V nesreči je umrl en človek, trije pa so poškodovani, od tega dva huje, so sporočili iz policije. Foto: Arhiv PGD Slov. Konjice

Nesreča se je zgodila na odseku štajerske avtoceste med Slovensko Bistrico in cestninsko postajo Tepanje v smeri Ljubljane. Avtomobil slovaških registrskih oznak trčil v poljsko tovorno vozilo. 21-letna sopotnica v osebnem vozilu je umrla, dva človeka sta hudo poškodovana, eden pa lažje, je za MMC sporočil Danijel Poslek, novinar Radia Slovenija.

Po ugotovitvah policije se je nesreča zgodila, ko je 28-letni poljski državljan vozil tovorno vozilo s priklopnikom iz smeri Maribora proti Ljubljani. Na tovornem vozilu se je med vožnjo pojavila okvara v predelu motorja, kar je povzročilo gost dim in občutno zmanjšanje hitrosti vozila. V tem trenutku je za tovornjakom z osebnim vozilom pripeljal 34-letni slovaški državljan, ki zaradi močnega dima ni zaznal, da se je hitrost tovornega priklopnega vozila nenadoma občutno zmanjšala. V zelo zmanjšani vidljivosti je zato s sprednjim desnim delom osebnega vozila trčil v zadnji levi del priklopnega vozila.

V trčenju je 34-letni voznik utrpel lahke telesne poškodbe, dva njegova sopotnika (njegova 33-letna žena in 33-letni moški), oba slovaška državljana, hude telesne poškodbe, ena sopotnica v osebnem avtomobilu, 21-letna slovaška državljanka, pa je na kraju prometne nesreče umrla. Poljski voznik vlečnega tovornega vozila s polpriklopnikom v nesreči ni bil telesno poškodovan, so še sporočili s policije.

Policisti so opravili ogled kraja dogodka, avtocesta pa je bila na tem odseku nekaj časa zaprta.