Boris Popovič se je znova znašel na sodišču. Foto: RTV SLO
Boris Popovič se je znova znašel na sodišču. Foto: RTV SLO

Tako je vsaj ocenil davčni izvedenec, ki ga je sodišče v okviru ponovnega sojenja zaprosilo, naj preuči v lokalih zaseženo dokumentacijo (blagajniške izpiske, račune, obračune, davčne zapisnike ipd.). Dokumentov naj bi bilo toliko, da se je davčni izvedenec skozi številke prebijal sedem mesecev, je za TV Slovenija poročala Eugenija Carl.

Matoz: Izračuni izvedenca napačni
V nekdanjih lokalih Borisa Popoviča Snack bar in Carpaccio pub naj bi dokumentacijo vodili po domače: posegali naj bi v blagajne, prirejali račune, prikazovali manj prihodkov in podobno, ugotavlja stroka, ki je zračunala, da naj bi župan državo tako oškodoval za 38.000 evrov.

Popovičev odvetnik Franci Matoz je na drugi strani prepričan, da tako preslikavanje davčnih postopkov v kazenski postopek ni dopustno, da je sodni izvedenec računal narobe in je zato njegovo mnenje neuporabno. Poleg tega sta se obtoženi in njegov pravni zagovornik pritoževala, da sta izvedensko poročilo prejela šele konec prejšnjega tedna in da se zato na tokratno obravnavo nista mogla ustrezno pripraviti.

V prvo Popovič oproščen vseh obtožb
Napade obrambe bo izvedenec odbijal na prihodnji obravnavi, ki bo 18. maja.

Spomnimo še, da je sodišče Popoviču zaradi domnevnega goljufanja države sodilo že pred tremi leti. Takrat se je sodba glasila: "Nedolžen." A ni dolgo ostalo pri tem, saj je bil sklep sodišča kmalu razveljavljen.