Policija. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Policija. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Okoli 22.30 so policisti na območju Metlike začeli ustavljati vozilo hrvaških registrskih oznak, ki pa na znake policistov ni ustavilo, so pojasnili na ljubljanski policijski upravi in dodali, da je voznik z veliko hitrostjo peljal naprej, po avtocesti proti Ljubljani. Na južni ljubljanski obvoznici je nato trčil v službeno vozilo policije, vendar je vožnjo z veliko hitrostjo kljub temu nadaljeval.

Policisti so nato pri predoru Šentvid uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev (t. i. stinger), vendar je voznik še vedno skušal peljati naprej in pri tem trčil v voznika pred njim in v prometno signalizacijo

Ko se je vozilo ustavilo, je voznik zbežal peš, vendar so ga policisti kmalu prijeli v bližini, so navedli na PU-ju Ljubljana. V nadaljnjem postopku so ugotovili, da gre za državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal devet tujcev (državljanov Turčije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

V trčenju sta se dva potnika lažje poškodovala, v dogodku sta bila lažje poškodovana tudi dva policista.

Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo, so še sporočili ljubljanski policisti in dodali, da bodo voznika v prihodnjih dneh zaradi suma storitve kaznivih dejanj prepovedanega prehoda meje ali ozemlja države, nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi privedli k preiskovalnemu sodniku.