Sodišče se je odločilo Kakerju podaljšati pripor. Foto: MMC RTV SLO
Sodišče se je odločilo Kakerju podaljšati pripor. Foto: MMC RTV SLO
Z obtožnico nad očeta koroške deklice

Po vložitvi obtožnice mu je nato senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšal pripor. Oče štiriletne deklice, ki trdi, da je deklico spolno zlorabil njen dedek po mamini strani, in ki deklice kljub pravnomočnosti odločitve sodišča ni želel predati materi, je v priporu v mariborskem zaporu od 23. junija letos.

Po mesecu dni mu je sodišče pripor zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe 21. julija podaljšalo še za dva meseca, vmes pa je tožilstvo vložilo obtožnico zoper njega. Medtem policisti še vedno niso našli deklice. Iskati so jo začeli marca letos, ko so dobili obvestilo, da je deklica pogrešana.

Na slovenjgraškem sodišču je med drugim 16. avgusta potekala obravnava glede očetove zahteve za predodelitev deklice očetu. "Sodišče je s sodbo zavrnilo tožbeni zahtevek tožnika za predodelitev otroka," je danes v povezavi s tem pojasnila predsednica Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu Marija Krebl.
Munc: Tožilstvo nima enega konkretnega dokaza
"Kljub vsem nasprotnim dokazom smo pričakovali, da bo Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu v navezi z Okrožnim sodiščem v Slovenj Gradcu svojo gonjo proti očetu koroške deklice vodilo naprej do obtožnice," je v sporočilu za medije zapisal psiholog Matic Munc iz svetovalnice Akcija!, ki zastopa interese dekličinega očeta.
Munc meni, da "tožilstvo vodi postopek brez enega konkretnega dokaza in sodišče ne upošteva dokazov, ki jasno dokazujejo, da oče deklico ščiti". V svetovalnici Akcija! so se odločili, da bodo "javnosti na primeren način v najkrajšem času predstavili konkretne dokaze, ki niso bili upoštevani", je zapisal.

Z obtožnico nad očeta koroške deklice