3 leta in pol ter 180.000 evrov kazni. Foto: STA
3 leta in pol ter 180.000 evrov kazni. Foto: STA

Za očitana kazniva dejanja je obtoženi grozilo od enega do osem let zapora, tožilstvo pa je predlagalo kazen štiri leta in osem mesecev zapora, za MMC poroča naša koprska dopisnica Eugenija Carl. Sodnica je odločila, da bo obsojena za zapahi preživel tri leta in pol, plačati pa mora tudi 180.000 evrov kazni.

Na sojenju so na dan prišle tudi nekatere podrobnosti o zapravljivosti Dolinarjeve. Izvedenec finančne stroke je tako potrdil, da je obsojena 100.000 evrov porabila za obleke prestižnih znamk, 40.000 evrov v igralnicah, 60.000 evrov v petičnih restavracijah, med nakupi pa je bilo najti tudi motorno kolo, nakit ...

Več let se je izogibala sodišču
34-letna podjetnica in nekdanja mis Kopra, ki dela tudi kot vedeževalka in priložnostna manekenka, se je več let z različnimi izgovori in zavlačevanjem izogibala sodišču.

S prirejanjem in ponarejanjem dokumentov in računov naj bi med letoma 2002 in 2008 na svoj račun prenesla skoraj milijon evrov. Za ta denar naj bi si po navedbah solastnika podjetja Milivoja Čotarja med drugim kupila motor in odplačevala posojila. Drugi solastnik Hermatrada Egidij Mohorčič je pojasnil, da o bančnih izpiskih ni podvomil in jim je verjel. Ko so jo odkrili, je Dolinarjeva delodajalcema goljufijo priznala in 70.000 evrov tudi že vrnila.

Delovno sodišče odločilo, da je kriva
Aprila letos je v zagovoru dejala, da je bila prisiljena dvigovati visoke zneske. To naj bi zahtevala delodajalca, potem pa so si denar razdelili. Ubogala je, ker se je bala za službo, je dejala.