Ugrabitelji so s pomočjo modrih utripajočih luči avtomobil žrtve ustavili na cesti. Foto: Goran Rovan
Ugrabitelji so s pomočjo modrih utripajočih luči avtomobil žrtve ustavili na cesti. Foto: Goran Rovan
Foto: Goran Rovan
Foto: Goran Rovan
Foto: Goran Rovan
Foto: Goran Rovan
Policisti še vedno iščejo ugrabitelje zlatarke
Ugrabljena Dolenjka skočila iz prtljažnika

Ko se je voznica avtomobila včeraj zvečer peljala po cesti iz Novega mesta proti Šentjerneju, je za njo pripeljal avtomobil z utripajočimi modrimi lučmi. Voznica je ustavila, nato pa sta jo napadla dva moška. Prvi ji je na glavo poveznil vrečo in se odpeljal v svojem avtomobilu, drugi pa je vozil žrtvinega.
Predstavniki novomeške policijske uprave so v skopi izjavi za javnost potrdili, da se je ugrabitev res zgodila. Storilci so še na begu, policija pa še ni razkrila, koliko jih je bilo, niti s kakšnim motivom so to izpeljali. Zaradi preiskave ne dajejo konkretnih odgovorov. Matjaž Štern, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU-ja Novo mesto je povedal le tole: "Policisti in kriminalisti pregleduje širšo okolico, intenzivno zbirajo obvestila, povezana s tem kaznivim dejanjem. O samem številu kriminalistov in policistov, ki so na terenu, lahko zgolj potrdim, da jih je večje število. Podatka o številu storilcev in drugih informacij pa zaradi interesa preiskave trenutno ne bi podajal."

Naš TV-dopisnik Goran Rovan je govoril tudi z mlajšim moškim, ki je sinoči okoli pol osmih na cesti pri Gorenjem Gradišču pobral ugrabljeno Dašo Bartol, hčer novomeškega zlatarja. Seveda ta ni želel, da se ga omenja, saj se boji, da bi se mu ugrabitelji lahko maščevali. Povedal je, da je dekle našel na cesti, zvezano in poškodovano ter v šoku.

Za zdaj je neuradno slišati, da so neznani ugrabitelji zlatarjevo hčer, ki se je po končanem delu v očetovi zlatarni v Novem mestu vračala domov v Šentjernej, pri pokopališču v Gorenjem Gradišču ustavili z modrimi lučmi, potem pa ji čez glavo poveznili vrečo, ji zvezali roke in noge in jo stlačili v prtljažnik njenega avtomobila, verjetno da bi jo odpeljali do zlatarne v Novem mestu in potem to oropali.

Žrtvi je po slabem kilometru uspelo podreti zadnji sedež in odpreti bočna vrata, tako da je padla iz avtomobila na cesto, kjer jo je mlajši moški pobral in odpeljal v novomeško bolnišnico. Rešitelj je med drugim za TV Slovenija povedal: "Povedala mi je na začetku - ko sem jo vprašal, kaj se je zgodilo -, da je bila ugrabljena in da je uspela pobegniti ugrabiteljem, in da naj jo čim hitreje odpeljem stran. Gospodična je bila poškodovana, prestrašena, ampak pogumna, da je uspela to narediti, da jim je lahko pobegnila."

Storilcev policija še ni izsledila, zato je tudi bolj skopa z izjavami o tem dogodku, ki je pretresel Dolenjsko. Takšnih dogodkov, kot je kruta ugrabitev, tam do zdaj namreč niso poznali. Ugrabljena žrtev je še vedno v novomeški bolnišnici. Iz neuradnih virov smo izvedeli, da ni huje poškodovana, je pa v šoku. Njen oče, Tone Bartol, o motivih za ugrabitev ne ve nič, pa tudi sicer je bil danes zaradi tega dogodka vidno pretresen. Vse kaže, da pri tej ugrabitvi ni šlo za izsiljevanje, ampak so poskušali storilci na ta način le oropati novomeško zlatarno. K sreči se je tokrat ugrabitev končala brez žrtev in brez plena. Lahko pa bi bilo drugače, zato na Dolenjskem ljudje, ki so zaradi dogodka pretreseni, pričakujejo, da bo policija čim prej poiskala storilce.

Policisti še vedno iščejo ugrabitelje zlatarke
Ugrabljena Dolenjka skočila iz prtljažnika