Združba je drogo preprodajala v Sloveniji in Italiji. Foto: BoBo
Združba je drogo preprodajala v Sloveniji in Italiji. Foto: BoBo
Mamila iz Nove Gorice na obe strani meje

V drugi polovici lanskega leta so novogoriški kriminalisti postali pozorni na prodajo prepovedane droge v okolici gostinskega lokala v središču Nove Gorice in kmalu začeli izvajati prikrite preiskovalne ukrepe, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Na podlagi pridobljenih podatkov so minulo sredo 12 osebam odvzeli prostost, v četrtek pa k preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča privedli 10 osumljencev: osumljence iz Nove Gorice v starosti 34, 40, 48 in 78 let ter 54, 37, 38 in 39 let stare osumljence z območja Ljubljane, 39-letnega moškega iz okolice Ljubljane in 23-letnega moškega iz okolice Nove Gorice. Kriminalisti so ob tem ovadili še devet osumljencev iz Ljubljane, Brežic in Nove Gorice.

Sodnik je za sedem oseb odredil pripor, za eno osebo hišni pripor, vsi osumljenci pa so bili policiji znani že od prej, saj je bila večina že osumljena ali kaznovana zaradi enakih ali podobnih kaznivih dejanj.

S prodajo zaseženega bi lahko zaslužili do 100.00 evrov
Policija prijete sumi, da so člani dobro organizirane kriminalne združbe, ki na območju Nove Gorice, Ljubljane in Italije preprodaja heroin, kokain in konopljo. V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da so člani omenjene združbe prodali več kilogramov heroina.

V sklopu akcije so opravili 19 hišnih preiskav, preiskavo gostinskega lokala v Novi Gorici in 12 osebnih preiskav. Ob tem so zasegli več kot kilogram heroina, nekaj več kot deset gramov kokaina, več kot 100 gramov konoplje, 10 plastenk metadona in 174 tablet zdravil, ki vsebujejo prepovedano drogo. Za zaseženo bi lahko ob prodaji iztržili med 50.000 in 100.000 evri.

Zasegli so tudi pripomočke za prodajo prepovedane droge in nekaj denarja, ki naj bi bil povezan s prodajo drog, več telefonov, računalnike in druge predmete.

Mamila iz Nove Gorice na obe strani meje