Posledice nesreče v Motovilcih. Foto: MMC RTV SLO
Posledice nesreče v Motovilcih. Foto: MMC RTV SLO

Nekaj pred osmo uro je v nesreči na primorski avtocesti umrl bolgarski državljan. V hudi prometni nesreči okoli pol tretje ure zjutraj pa je v naselju Motovilci 27-letni voznik trčil v betonski prepust, pri čemer je umrl.

Na primorski avtocesti med počivališčem Studenec in priključkom Razdrto se je nekaj pred 8. uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl bolgarski državljan. S policijske uprave Koper so sporočili, da je bilo v nesreči udeleženo eno vozilo in dve osebi, in sicer državljana Bolgarije.

Umrl je sovoznik, hudo poškodovanega voznika pa so reševalci odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. S policijske uprave Koper so še sporočili, da naj bi po prvih podatkih osebni avtomobil zaneslo s ceste.

Nesreča v naselju Motovilci pa se je zgodila okoli pol tretje ure zjutraj, ko je 27-letnik med vožnjo nenadoma zapeljal na levo z vozišča in trčil v betonski prepust. Pri tem je voznik umrl na kraju nesreče, njegova sopotnica pa se zdravi v bolnišnici, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Že pred tem, v soboto okoli 19.40, pa se je na cesti Lesce-Lancovo smrtno ponesrečil 20-letni voznik motornega kolesa iz Zgornje Lipnice - zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal na nasprotno stran vozišča, nato pa na bankino, kjer je padel in trčil v prometni znak.

Odpeljali so ga v jeseniško bolnišnico, kjer pa je okoli 21. ure umrl, je za Radio Slovenija pojasnil Pavle Balabanič z operativno-komunikacijskega centra.

V spodnjih videih si lahko ogledate posledice nesreče v Motovilcih ter prispevek Tjaše Potisk in Bojana Pečka iz Prvega dnevnika.

Črn konec tedna na slovenskih cestah
Črn konec tedna na slovenskih cestah