Vladimir Vodušek je napovedal, da bo dokazal svojo nedolžnost. Foto: MMC RTV SLO
Vladimir Vodušek je napovedal, da bo dokazal svojo nedolžnost. Foto: MMC RTV SLO

Novinar in lastnik Info TV Vladimir Vodušek vztraja pri svoji nedolžnosti in pravi, da je žrtev lokalne mafije.

Po izpustitvi iz pripora je novinar in lastnik Info TV Vladimir Vodušek dejal, da se namerava seznaniti z vsemi okoliščinami in ozadji postopka proti njemu, ter napovedal, da bo dokazal svojo nedolžnost.

Vodušek je zatrdil, da gre za "skonstruiran proces" in "inkvizicijski postopek", ter dodal, da so mu "vseskozi prisluškovali in sledili". Meni tudi, da so mu nastavili prisluškovalne naprave. "Obdelali so me s posebnimi metodami in sredstvi," je dodal Vodušek.

Vodušek je izrazil prepričanje, da tožilstvo proti njemu ne bo vložilo obtožnice, in obenem zanikal navedbe, da naj bi posedoval dokumente Združenih arabskih emiratov, zaradi česar bi bil lahko begosumen.

"To je največja norost, kar sem jih slišal, in se lahko samo smejim nad škodoželjnostjo in natolcevanjem v medijih," je dejal Vodušek in dodal, da tujec po zakonodaji Združenih arabskih emiratov ne more pridobiti državljanstva in s tem potnega lista.

Odkritje spornih poslov razlog za ovadbo?
Vodušek je dejal tudi, da so prijavitelji na zadnjem pričanju še povedali, da so ga imeli namen ovaditi, saj je prišel do dokumentov o domnevno spornem poslovanju družb Unior in Rhydcon. "Ker poznam vsebino dokumentov, je jasno, da bi ti gospodje morali biti v priporu zaradi kaznivih dejanj, ki so jih izvedli," je dejal Vodušek in dodal, da so se ti ljudje z organi pregona dogovorili za amnestijo zase, njega pa ponudili policiji.

Po zagotovilih vrhovnega sodišča so bili ti dokumenti o domnevno spornem poslovanju omenjenih podjetij izročeni državnemu tožilstvu.

Vodušek bo ugotavljal politično ozadje
Vodušek je že v četrtkovih Odmevih na vprašanje, ali ima postopek proti njemu zaradi domnevnega izsiljevanja direktorjev podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah politično ozadje, odgovoril, da bodo to še ugotovili.

Hkrati je zatrdil, da je "neka skupina ljudi" izkoristila "normalne poslovne pogovore" in ga ovadila. Vodušek trdi, da je žrtev lokalne mafije, "ki je grobo zlorabila policijo, tožilstvo in sodstvo". Na vprašanje, kdo konkretneje je lokalna mafija, pa je odgovoril, da tisti, ki so ga ovadili.

Sodišče ne verjame v možnost ponovitve kaznivega dejanja
Vodušek in velenjski podjetnik Stanislav Gaberc sta bila po skoraj mesecu dni izpuščena iz pripora, potem ko je vrhovno sodišče presodilo, da je verjetnost, da bosta obdolženca ponovno poskušala izsiljevati oškodovanega, "majhna, če ne nerealna".

B. V.