Voznik je z avtomobilom ubil 14 ovac. Foto: BoBo
Voznik je z avtomobilom ubil 14 ovac. Foto: BoBo
Z enim avtom pokosil 14 ovac

Voznik jo je sicer odnesel brez poškodb, je za TV Dnevnik poročal Matevž Podjed. Ovce so pobegnile s pašnika, ki je v lasti veterinarske fakultete, ta ima namreč na bližnji Vremščici svoj center za sonaravno kmetovanje.
Zanimivo je, da je voznik osebnega avtomobila čredo 19 ovac zbil na popolnoma preglednem delu ceste, je pa res, da so tu hitrosti visoke. Za pet ovac se še vedno ne ve, kje so in jih bo težko najti.
Po besedah Anite Leskovec s Policijske uprave Koper policisti še zbirajo podatke, in ko bodo ugotovili vse okoliščine nesreče, se bodo odločili, ali bodo izrekli mandatno kazen. Kazen bi lahko bila visoka, če bodo policisti ugotovili, da so ovce na cesto zašle zaradi malomarnosti uslužbencev veterinarske fakultete.
Andrej Škibin z veterinarske fakultete ob tem pojasnjuje, da je mogoče, da so ovce pobegnile pred volkom, saj so bile razmere za napad idealne. Ali gre res za napad volkov, ni mogoče z gotovostjo trditi, saj je sledi napada volkov v travi nemogoče najti. Je pa težko verjeti, dodaja skrbnik, da bi ovce kar tako podrle visoko ograjo, ki je še pod napetostjo.

Z enim avtom pokosil 14 ovac