Črna kronika

Poudarki

  • Po mnenju sodnice v času dejanja ni bil neprišteven, njegov stik z realnostjo ni bil okrnjen
Sodišče
Prvostopenjsko sodišče je presodilo, da je Laubič svojo nekdanjo partnerico umoril na grozovit in zahrbten način. Foto: BoBo

Dodaj v

Za umor nekdanje partnerice 26 let zapora

Tožilstvo je za Zvoneta Laubiča predlagalo 28 let zapora
4. december 2017 ob 15:44
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Na celjskem okrožnem sodišču se je končalo sojenje Zvonetu Laubiču, ki je lani aprila na avtobusni postaji v Celju večkrat zabodel svojo nekdanjo partnerico. Sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je za Laubiča odločila, da je kriv umora na grozovit način, in mu prisodila 26 let zaporne kazni.

Sodnica je ob tem navedla, da je Laubič, ki je v priporu od 1. aprila lani, svojo nekdanjo 33-letno partnerico ubil na grozovit in zahrbten način, pri čemer je pred smrtjo doživela hudo telesno in psihično trpljenje, saj jo je z osemcentimetrskim nožem zabodel 24-krat. Po mnenju sodnice v času dejanja ni bil neprišteven, njegov stik z realnostjo ni bil okrnjen.

Okrožna državna tožilka Marjeta Kreča je za Laubiča sicer zahtevala 28 let zapora, medtem ko je Laubičev zagovornik Matjaž Šaloven v zaključni besedi predlagal prekvalifikacijo tožbe iz umora v uboj v afektu, česar pa sodišče ni sprejelo. Sodba še ni pravnomočna.

Tragični dogodek se je zgodil, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sešla zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra sta se začela prepirati, Laubič je potem stopil do svojega avtomobila, iz njega vzel preklopni nož in po ugotovitvah sodišča torej žrtev večkrat zabodel.

L. L.
Prijavi napako
Kazalo