Sodba je padla, a še ni pravnomočna. Foto: BoBo
Sodba je padla, a še ni pravnomočna. Foto: BoBo


Velibor Popović, 36 let, je po razsodbi sodišča dobil osem let, 28-letni Senad Pavleković bo moral odsedeti štiri leta, Daro Palević in Rade Bubanja pa sta dobila po tri leta zapora, poroča portal zurnal24.si.

Zaradi begosumnosti so Popoviću tudi podaljšali pripor, denarne kazni, ki jo je predlagalo tožilstvo, pa sodnica zaradi pomanjkanja dokazov ni izrekla nobenemu. Pritožbo zoper sodbo so napovedali že vsi razen Palevića, čigar odvetnik ni želel pojasniti, ali se bo njegova stranka tudi pritožila.

Popovića, Pavlekovića, Palevića in Bubanjo je obtožnica bremenila, da so novembra 2011 kot člani organizirane hudodelske združbe organizirali prevoz orožja, streliva in vojaške opreme iz Slovenije v Francijo. Naročnik orožja naj bi bil Popović, ki sicer živi v Cannesu, drugi pa so sodelovali pri prevozu oziroma organizaciji.

Palević je organizacijo sicer priznal, ni pa priznal, da bi deloval v združbi in trgoval z večjimi količinami orožja in streliva. Preostali trije so vse obtožbe zanikali in zatrdili, da glasovi na posnetih telefonskih pogovorih niso njihovi, še piše portal.