Ni še znano, koliko škode je povzročil požar. Foto: BoBo
Ni še znano, koliko škode je povzročil požar. Foto: BoBo
false
V Bohinju je zagorel Hotel Jezero. Foto: BoBo
Požar
Gašenje požara je izjemno zahtevno. Foto: BoBo
V požaru bohinjskega hotela ni poškodovanih

Po do zdaj znanih podatkih ni bil zaradi požara nihče poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Goste hotela in zaposlene so že evakuirali, z ognjem pa se spopadajo blejski, bohinjski in radovljiški gasilci. Območje je zavarovano in bo do preklica zaprto. Okoliške prebivalce so pozivali, da zaradi požara zaprejo okna.

Gašenje je bilo izjemno zahtevno, gasilci pa so potrebovali dihalne aparate, zato je bilo potrebno menjavanje ekip, ki so sodelovale v intervenciji. Pomagali so si z dvema avtolestvama, saj je gorelo ostrešje, sprva je bil aktiviran tudi helikopter.

Gostje premeščeni v bližnji manjši hotel
Po prvih podatkih so evakuirali 103 ljudi. Čeprav poškodovanih ni, so v pripravljenosti ekipe nujne medicinske pomoči z reševalnimi vozili. O požaru so obvestili vse intervencijske službe v bohinjski občini, pa tudi občino, saj bo treba zagotoviti prenočišča za goste hotela. Hotel, ki ima 71 sob in pet hotelskih apartmajev, ni bil polno zaseden, so pa ob koncu tedna pričakovali večjo skupino gostov.

Glavnina jih je očitno sicer našla nastanitev v bližnjem manjšem hotelu. Prav v tem hotelu je nekakšno zasilno recepcijo vzpostavilo tudi osebje gorečega hotela, ki gostom, ki sicer prihajajo iz različnih držav, poleg Hrvaške med drugim še iz Srbije, Rusije in Slovenije, in so danes ostali brez strehe nad glavo, pomaga iskati novo nastanitev.

Vzrok še ni znan
Po informacijah direktorice hotela Polonce Noč je očitno zagorelo na podstrešju. Požar so najprej opazili gostje in o tem obvestili recepcijo. Direktorica je ob tem pohvalila hiter odziv zaposlenih, ki so goste pravočasno usmerili na varno. Vzrok požara še ni znan, saj bodo pristojni preiskavo začeli šele, ko bo požar pogašen. Prav tako še ni znana škoda, direktorica pa poudarja, da lahko preseže tudi milijon evrov ali dva.

V požaru bohinjskega hotela ni poškodovanih